Mali, ali važni: 7 modnih mikrotrendova koji će uvelike utjecati na to što nosimo

Shutterstock Mikrotrendovi 2022. godine
Vidi originalni članak
  • Tijekom cijele godine čeka nas mnogo različitih i novih trendova
  • Stoga nam koncentracija lako popusti pa pokoji zanimljiv modni smjer previdimo
  • Pa što je sa svim tim malim trendovima koji se izgube u gomili?

Naravno da se s prelaskom u novu godinu, još potkraj stare, počinju predviđati lifestyle trendovi koji će vladati u narednih 365 dana. Tako je i s modnim nagađanjima, a kako vrijeme prolazi od glavnih trendova se kreće u sve više "detaljnih analiza". Kako bismo ti dali jasan pregled, pokazat ćemo ti modne mikrotrendove koji će nas pratiti ove godine, a vrijedni su više od samo kratkog pogleda. Evo sedam trendova kojima ćemo posvetiti punu pažnju.

1. Šarene pruge

Pruge su najklasičniji uzorak, a sada ovaj inače bezvremenski trend sve više upada u oči. Uz aktualne prugaste lookove odmah osjećamo dašak proljeća, jer se fokusiramo na šaroliku mješavinu boja koja će dominirati ovim uzorkom. Bilo da je riječ o vodoravnim ili okomitim prugama, možemo biti sigurni da će biti šareno. Izgled Emili Sindlev pokazuje da pruge ne moraju biti isključivo crno-bijele kako bi izgledale sjajno.

Moda Prugasti pulover, “dosadan” modni komad koji je osvojio sve trendseterice

2. Nova zatvaranja, ali dobrodošla

Patentni zatvarač se sada više ne koristi samo za zatvaranje naših jakni ili hlača. Postao je važan modni detalj na džemperima, a sada dobiva još veću važnost, neće samo zatvarati okovratnik već cijela vesta ili čak sako mogu biti ispresjecni patentnim zatvaračima. Influencerica Xenia Adonts već nosi majice s nekoliko patentnih zatvarača, a brend Alexander McQueen također integrira ovaj poseban detalj u veste.

3. Kožni prsluci

Prsluci će sigurno biti proljetni trend, a bit će i apsolutni hit. Ovaj trendi komad od kože daje svakom outfitu poseban štih. Riječ je o odjevnom komadu koji se uklapa u vrući trend odjevnih predmeta od kože, ali je još posebniji i upadljiviji. Kožni prsluci nisu za svakoga, ali trend donosi veliki efekt iznenađenja. Influencerica Benthe Liem dokazuje da kožni prsluk u kombinaciji s ležernim džemperom izgleda doista sjajno. 

4. Korzeti

Što se tiče trendova, vrijedi pogledati u prošlost, jer tamo nas čekaju posebni lookovi koje smo gotovo zaboravili. To uključuje i korzete koji su već prošle godine bili vrlo popularni, a sada se vraćaju u još više varijanti. Ovaj poseban stil je uvjerljiv jer ga možemo izvrsno kombinirati, a korzet ide super i uz traperice ili suknju. Takođre će se nositi i haljine čiji gornji dio je u formi korzeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonie Hanne (@leoniehanne)

5. Suknje do poda

U trendu nisu samo super duge haljine, nego i suknje do poda. U proljeće i ljeto ovaj trend stiliziramo s kratkim topovima koji dočaravaju lijepu siluetu. U kombinaciji s džemperom, suknja se može nositi i nisko na bokovima, a da ne pokazuje previše ili malo više uz odgovarajući gornji dio koji završava tik iznad suknje.

6. Sve je puff

U proljeće i ljeto volimo puff rukave i haljine jer ovaj bajkoviti look jednostavno je fora. Modne marke poput Celine, Richarda Quinna ili Caroline Herrera oslanjaju se na upečatljive detalje te svojim stilovima daju dodatni udio punoće. Kao top, u kombinaciji s trapericama, ovaj slatki look izgleda elegantno i ležerno. Ako želimo nešto više, radimo to kao Emmanuelle Koffi i idemo izravno na haljinu iz snova.

Moda Modni znalci predviđaju 6 boja koje će dominirati modom 2022. godine

7. Patchwork

U našoj odjeći u proljeće se može puno toga događati, jer se patchwork uzorci vraćaju i uzbudljiviji su nego ikad. Ovo je mikro trend na koji se zapravo tek moramo naviknuti. Uvijek nas podsjeti na domaću dekicu, a ne na modni trend. Ali, ovaj stil je mnogo više od samo uzoraka na pokrivaču. Patchwork spaja održivost s modom i omogućuje dočaravanje nečeg novog od ostataka starih tkanina.

Posjeti Miss7.24sata.hr