Male grudi, obješene, nejednake... 6 grudnjaka za 6 različitih tipova grudi

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Šiljate grudi, grudi nejednake veličine, velike grudi, grudi koje su izgubile čvrstoću, male grudi koje želimo da izgledaju veće, osjetljive grudi...
  • Nema toga što dobar grudnjak ne može riješiti
  • Zato nije samo važno odabrati dobru veličinu nego i kroj grudnjaka za svaki tip grudi

Vjerojatno je svaka žena svjesna koliko je važno izabrati pravi grudnjak - i veličinu i oblik koji će najbolje odgovarati našim grudima. A mi žene smo po tom pitanju još i zahtjevne - one s malim grudima žele da im grudi izgledaju veće, one s velikima da izgledaju manje itd. Osim toga grudnjak nas ne smije žuljati, iritirati nam kožu, moramo u njemu zadržati sav opseg pokreta koje radimo... Neke žena nošenje grudnjak smatraju koliko korisnim da ga nose i dok spavaju.

1. Grudi nejednake veličine

42 posto žena kaže da im lijeva i desna dojka nisu iste veličine. U tom se slučaju preporuča nositi grudnjake s košaricama koje su podebljanje slojem pjenastog, spužvastog materijala što će stvoriti dojam da su gudi jednako velike. Kad biraš, izaberi veličinu koja odgovara većoj dojci inače će se ona "prelijevati" iz grudnjaka i opet će se vidjeti da nisu iste. 

Life&style Godinu? Dvije? Znaš li zapravo koliko često trebaš na pregled dojki s obzirom na svoju dob? A na Papa-test?

2. Obješene grudi

Grudnjak koji će biti najbolja potpora ako su ti se grudi pomalo objsile je onaj čvrstih košarica, najbolji su oni koji imaju vertikalni šav posred košarice. Imaju definiran oblik koji će odgovarati dojci koja nije čvrsta. I push-up će odgovarati. Usto, trebaš pripaziti kako grudnjak odijevaš: nagni se naprijed dok ga stavljaš i pazi da grudi uvijek malo "popraviš", namjestiš ih u najvišu poziciju u košaricama.

3. Šiljate grudi 

"Šiljate" ili grudi koničnog oblika (poput korneta) češće su one manje nego velike. One su uže, dulje i najčešće stoje pomalo razdvojeno. U ovom su slučaju najbolji grudnjaci bez žice i to stoga što oni sa žicom imaju previše okrugli oblik što ovakvim dojkama ne odgovara. Dobri su i sportski grudnjaci koji grudi stisnu pa će se tako stvoriti iluzija okruglijih dojki. 

4. Velike grudi

Za početak, trebala bi biti sigurna da nosiš grudnjak prave veličine. Mnoge žene, naime, pokušavajući "obuzdati" svoje bujno poprsje  uguraju grudi u premali grudnjak. Nakon toga je važno pobrinuti se da grudnjak ima široke i čvrste trake koje idu oko prsnog koša jer i one drže velik dio težine te isto takve naramenice. Ako su tanke urezivat će se u kožu što je bolno. Također, žene s velikim grudima često biraju i grudnjake od jako rastezljivog, strech materijala koji grudi stisne. No život tako sapetih grudi nije sretan. Osim što može biti bolan, utječe i na stabilnost grudi, kažu stručnjaci. 

5. Osjetljive grudi

Ako su tvoje grudi posebno osjetljive, bilo na dodir ili temperaturu izbjegavaj nepodstavljene čipkaste grudnjake čija je površina grublja jer se nećeš u njima dobro osjećati. Nosi radije grudnjake od mekših materijala i, također, punih košarica, koje prekrivaju cijeli dojku, a ne "režu" je napola. 

6. Male grudi

Ako si zadovoljna s veličinom svojih grudi možeš nositi grudnjake od rastezljivog materijala koji lijepo prijanja uz prirodan oblik grudi. Ako pak želiš naglasiti dekolte i/ili postići da grudi izgledaju veće morat ćeš se odlučiti na push-up i to s umecima u obliku polumjeseca koji grudi pritišću prema sredini tvoreći onaj seksi izgled dekoltea.

Posjeti Miss7.24sata.hr