Lady Di bi obožavala novu verziju Diorove legendarne torbe koja je dobila ime po njoj

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Omiljena torba pokojne princeze Diane i jedan od najuspješnijih modnih dodataka čuvene francuske modne kuće dobila je svoju nasljednicu
  • Dior je predstavio Lady 95.22 u sklopu kampanje čije je zaštitno lice nigerijska spisateljica Chimamanda Ngozi Adichie
  • Nova inačica popularne torbice razlikuje se od svoje prethodnice ponajviše siluetom, a bit će dostupna u odabranim Dior trgovinama

Svima vrlo dobro poznatu Lady Dior torbicu dizajnirao je Diorov nasljednik Gianfranco Ferré, a ime je dobila po princezi od Walesa, Lady Di. 1995. bivša francuska prva dama, Bernadette Chirac, poklonila je torbicu pokojnoj princezi koja je postala njena vjerna obožavateljica. Popularni model još uvijek se izrađuje od 144 komada u Diorovim ateljeima u Firenci, no poznata francuska modna kuća nedavno je lansirala novu inačicu ove omiljene torbe.

Vijest o lansiranju nove Lady torbe Dior je objavio na svojoj službenoj stranici. Kampanju potpisuje francuska fotografkinja Brigitte Lacombe koja je dala sve od sebe ne bi li što bolje dočarala bezvremensku privlačnost torbice punog naziva Lady 95.22, povezujući kroz fotografije svjetove, stilove i generacije.

Moda Modni znalci uvjereni su kako će ovo postati najpoželjnija torba godine

Zaštitno lice kampanje je feministička spisateljica Chimamanda Ngozi Adichie koja na fotografijama pozira s legendarnom crnom kožnom torbom koja se od prvotne verzije razlikuje u samom obliku i detaljima. Suvremena, suptilno zaobljena silueta razlikuje se od strogih, ravnih linija koje su krasile njezinu prethodnicu. 

Uzvišena cannage dizajnom, njezina bezvremenska silueta svjedoči o stalno usavršavajućoj virtuoznosti Diorovih ateljea. Kombinirajući umjetnost i vrhunsku inovaciju, ovu legendarnu torbicu krasi motiv macrocannagea, posebno osmišljenog korištenjem visokofrekventne tehnike. Pomno odabrana, koža se prvo reže ručno, prije nego što se dorađuje zahvaljujući energiji valova.

Poboljšana maxicannageom koji krasi dno torbe, Lady 95.22 ukrašena je pažljivo ručno izrađenim ručkama od kombinacije kože i metala i podesivim kožnim remenom zahvaljujući kojem je ovu torbicu moguće nositi na više načina, kao i prepoznatljivim privjescima Monsieura Diora, reinterpretiranim u profinjenom grafičkom stilu, čineći ovaj predmet žudnje još poželjnijim.

Lady 95.22 prvi smo put imali prilike vidjeti na Diorovoj reviji u sklopu kolekcije jesen/zima 2022., a predstavlja spoj tradicionalnog i suvremenog. Iz Diora tvrde kako je Lady 95.22 oda poveznici između prošlosti i sadašnjosti, što, osim samog dizajna, potvrđuje i ime torbice kojoj su dodane dvije ključne godine - '95. kada je nastala prva Lady Dior torbica te '22. godina u kojoj je nastala reinterpretacija iste. 

Dior Lady 95.22 bit će dostupna u odabranim Dior trgovinama, a njezina cijena će se, ovisno o veličini, kretati između 6.500 i 7.200 eura.


Moda Nova godina, nova torba - 5 modela torbi koje vrijedi isprobati u 2023.

Posjeti Miss7.24sata.hr