Krznene stole prave su zimske šarmerice

Goran Čižmešija
Od 20. stoljeća su "must have" dodatak, a ove sezone dolaze u urbanom raznobojnom ruhu
Vidi originalni članak

Nekad statusni simbol, danas je elegantni zimski dodatak koji je posljednjih sezona izašao iz bakinih i maminih ormara i istisnuo pletene šalove i ine “grijače”. Jer zašto ne bismo bile chic i na minusu. U 20. stoljeću krznene stole bile su “must have”. Dizajneri su ih gurali u svojim kolekcijama, i to više kao stilski dodatak nego što je doista trebao grijati.

Lanvin

Preko dana stole su “grlile” kaput, a navečer krasile ženstvene toalete s upečatljivim brošem. Dok su danas ipak poželjnije one od ekokrzna, 20-ih godina prošlog stoljeća stole od pravoga krzna bile su normalna pojava. Ništa drugo nije dolazilo u obzir. Osobito su nosile lisicu. Velika obožavateljica bila je i svjetska pilotkinja Amelia Earhart. No vratimo se na moderne stole koje tako dobro kombiniraju trendseterice.

Za dozu glamuroznoga hollywoodskog štiha odaberite klasične tamnosmeđe ili crne modele. Ove sezone dizajneri su ih reinterpretirali i dali im urbani chic. Od Fendija, preko Lanvina i Driesa Van Notena, do Michaela Korsa, dizajneri ih obožavaju u jarkim bojama.

Fendi

Najbolje od svega je što se mogu uklopiti u bilo koji stil! U nastavku otkrijte gdje možete kupiti najljepše:

Zara, 249,90 kn

Vera Wang, faretch.com, 1526 eura

Stradivarius, 169,90 kn

Karl Donoghue, theoutnet.com, 1119 kn

Mango, 299,90 kn

Alexander McQueen, farfetch.com, 1731 euro

Charlotte Simone, theoutnet.com, 872 kn

 

Posjeti Miss7.24sata.hr