Kristina Šalinović zablistala na reviji Matije Vuice

Davor Puklavec/ Pixsell
Treća, završna večer ovosezonskog HTC Cro a portera, bila je možda najposjećenija, ali se nije pokazala i kao najzanimljivija. Igranje na sigurnu i provjerenu kartu, manjak fokusa i već viđeni modeli obilježili su kraj CAP-a. Šlag na kraju ovog modnog eventa je bila Kristina Šalinović, naša uspješna manekenka koja nosi revije na prestižnim modnim tjednima, a ujedno se može pohvaliti i naslovnicom talijanskog Vogue-a. Njen izlazak na pistu prouzrokovao je prave ovacije.
Vidi originalni članak

Treću večer je otvorio brend Hippy Garden koji je prije same revije pustio društveno angažirani kratki film o uništavanju prirode i šume od strane čovjeka. A upravo povratak prirodi mogao se vidjeti kroz cjelokupnu kolekciju. Prvenstveno su prevladavali zemljani tonovi, a zelene haljine sa smeđim detaljima bile su dobrodošlo osvježenje. Poruka je bila jasna – vratimo se svojim korijenima, cijenimo ponovno prirodu i pronađimo svoje mjesto u njoj. Hippy Garden izgradio je svoj brend na haljinama, a one su ujedno i okosnica ove kolekcije. Zaokružena priča s jasnom porukom igrala je krojevima i detaljima na sigurnu kartu.

Anamarija Asanović predstavila je lepršavu proljetno/ljetnu kolekciju, koja pak od početka do kraja nema glavu ni rep. „Underwear as outwear“ u obliku bijelog negližea, slatki i nevin cvjetni uzorak na haljini i suknjama, vatreno crvena boja, kratki traper s bijelom košuljom kao pokušaj stvaranja „pin up“ djevojke, teški crveni baršun – postavlja se pitanje komu se mlada Anamarija obraća? Kakva je žena koja voli njen dizajn? Jer dok Anamarija ne definira profil svojih kupaca vrludat će u kolekcijama koje pojedinačno prezentiraju slatke i poželjne komade, no kao zaokružena priča jednostavno ne funkcioniraju.

Nakon vrckave Anamarije, uslijedio je u til i mašne zaljubljen Luka Grubišić koji se odlučio za morem inspiriranu kolekciju. Crvena, plava, prugice i bijela čine okosnicu njegove kolekcije. Svoj modni identitet Luka i dalje nastavlja graditi na pamučnim majicama u kombinaciji s „puf“ suknjama od svile i tila. Dizajner je svakako prepoznatljiv, no pojedini modeli su se počeli ponavljati, samo u drugoj boji i s malim, ali ne znatnim promjenama.

Jednu od najboljih kolekcija večeri predstavio je brend XD Xenia Desing u svojoj mračnoj kolekciji za jesen/zimu. Zaokružena priča s izvrsnim modelima, zanimljivim detaljima poput patenata, seksi i snažnim poslovnim outfitima i kaputima kao šlagom na kraju – veoma uspješno realizirana kolekcija.

Tihomir Krznarić prezentirao je svoju vještinu pletenja u „nomadskoj“ kolekciji te je bio pravo osvježenje pred kraj pomalo uspavane modne večeri. Pozornost su svakako plijenile pletene haljine i strukirani kaputi koji besprijekorno prate liniju ženskog tijela.

Za kraj je ostala Matija Vuica, a već na početku večeri se brujalo da njenu reviju otvara poznata Kristina Šalinović. I ona je to učinila. Svojim hodom i aurom uspjela je pozornost publike u potpunosti usmjeriti prema sebi te je dokazala zbog čega je toliko uspješna. No, vratimo se Matiji. Ona je pokazala snažne žene ratnice koje nose pastelne tonove, nježne i ženstvene materijale u kombinaciji s teškim i metalnim detaljima. Iluzija druge kože, naglašeni bokovi, omotani detalji i pretežito ogoljena ramena dominirale su večernjim haljinama koje su se činile već viđene u kolekcijama stranih dizajnera.

Posjeti Miss7.24sata.hr