Kožna jakna zavladala je modnom pistom

Davor Puklavec/ Pixsell
Druga večer Dove Fashion.hra ponudila je zanimljiv miks dječje razigranosti, ženstvene elegancije i opakog rokerskog stila. Modnom pistom zavladale su dizajnerice koje su predstavile hit kolekcije nadolazeće zime i jeseni.
Vidi originalni članak

Bambi by Zigman

Uspješna suradnja između jednog od naših najkreativnijih dizajnera, Juraj Zigmana, i poznatog hrvatskog dječjeg branda Bambi nastavlja se i za 2012. i 2013. Dizajner je predstavio nešto smireniju kolekciju uzimajući u obzir godišnje doba za koje je namijenjeno. Bazna boja je siva, no osvježena je ljubičastom, rozom i maslinasto zelenom, a vodeći uzorci su pruge i karo. 

Za sve male ljubiteljice mode, tu su slatki volani, patentni stavljeno na neočekivana mjesta i krzneni dodaci. Pojedini komadi ne funkcioniraju samo na djevojčicama jer su brojne trendseterice poželje jednu jaknicu i za svoj odrasli styling. Kolekcija koju žele podjednako djevojčice i njihove mame – uspješan miks. 

Aleksandra Dojčinović

Revije trenutno najpoznatije i najtraženije hrvatske kreatorice svake sezone se nestrpljivo iščekuju. Lista njenih obožavatelja je poprilično velika, a očekivanja još veća. Dizajnerica nema lagan zadatak – potrebno je zadržati svoju prepoznatljivu estetiku ženstvene elegancije kroz jednostavne krojeve, no ipak svakom kolekcijom ponuditi modnoj publici ponešto novo. Aleksandri je to uspjelo. Vidljivi pomaci u njenoj estetici uočavaju se kako u odabiru materijala, tako i u korištenju ukrasa poput volana i predimenzioniranih ovratnika. Prekriveni seksipil vidljiv je kroz gola leđa i Aleksandrim prepoznatljiv naglašen struk. Kolekcija se sastoji od bijele i crne boje, ali i upečatljive crvene i petrolej zelene. Vještim korištenjem materijala na pojedinim haljinama dizajnerica je stvorila efekt živosti. 

Kako je dizajnerica izlaze posložila prema bojama, nažalost najbolju kreaciju nije zadržala za kraj, a to je bijela čipkana suknja visokog struka i bijela bluza ukrašena ovratnikom/rukavima. Na toj kreaciji se točno vidi pomak dizajnerice, ali i zadržavanje prepoznatljive i uspješne estetike. Ne sumnjamo da ćemo većinu kreacije ubrzo vidjeti na poznatim i manje poznatim Hrvaticama. 

Ana Maria Ricov

Dizajnerica Ana Maria Ricov polagano kreće zrelijim, ženstvenijih i čak seksipilnijim kreacijama koje i dalje zadržavaju njen nenametljiv pečat s daškom avangarde. Izvrsna kolekcija predstavila je elegantne haljine zanimljivih nabora, uske hlače ukrašene patentima, muške košulje u seksi verziji prozirnih rukava i leđa, i kapute s dva lica. 

Dominira siva boja, no nipošto kolekcija nije monotona. Ljubičaste i zelena boja osvježavaju kreacije, a zanimljivi detalji pretvaraju ne pružaju priliku monotonoj jeseni i zimi. Moglo bi se reći da je ovo jedna od boljih kolekcija Ana Marie Ricov. Vidljivo je kako je njena žena odrasla, prihvatila svoju ženstvenost, a voli se igrati i sa svojim seksipilom. Definitivno jedna od boljih kolekcija viđenih ova dva dana. 

Additive Collection Arena Add Galaš

Kralj pletiva, kako se dizajnerica Igora Galaša od milja naziva, predstavio se ove sezone ponovno kroz suradnju s Arenom u kojoj naravno dominiraju pletene haljine. 

Siva, bijela i tamno ljubičasta prevladavaju kreacijama, a krojevi elegantno i decentno prate žensku siluetu. Istaknuti džepovi, naglašeno ovratnici i Igorove poznate kukuljice glavni su ukrasi nove kolekcije.

LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš

Čini se da je ovosezonsko izdanje Dove Fashion.hra u znaku zanimljivih, manji i više uspješnih dizajnerskih suradnji. Zadnja revija druge večeri definitivno se ubraja u jedne od boljih suradnji u posljednje vrijeme. Tek u pojedinim naznakama bio je vidljiv kreativni pečat pojedinog dizajnera. Ogi i Zoran ujednačeno su izbalansirali svoje estetike i spojili ih u hit kolekciju bez mane. 

Drska, opaka, zavodljiva, smiona samo su neki od pridjeva koji tako izvrsno opisuju kolekciju u kojoj dominira crna boja, koža i prozirni materijali. Muški i ženski modeli besprijekorno se nadopunjuju i stvaraju čvrstu poveznicu. Bijela i boja pijeska na mahove osvježavaju crnilo, dovoljno da ne naruše rokerski duh kolekcije. Svi gledatelji poželjeli su još izlaza, a gromoglasni pljesak znak je da nestrpljivo očekujemo novu LINk kolekciju. 

Ispred nas je zadnja večer ovosezonskog izdanja Dove Fashion.hra, a revije Branke Donassy, IK Studija, eNVy rooma, Hera by Robert Sever, Ivice Skoke i Dove by Aleksandra Dojčinović, koju nose poznate hrvatske blogerice, možete uživo pratiti na 24sata portalu. 

U galeriiji detaljnije pogledajte kreacije naših dizajnera...

Posjeti Miss7.24sata.hr