Jesi li ti hrvatska Carrie Bradshaw?

Instagram/Nives Celzijus
Danas, kada s odmakom gledamo „Seks i grad“, čini nam pomalo nerealnim, pogotovo za naše uvijete, u kojima si život prikazan u seriji, mogu priuštiti samo rijetke sretnice. Ipak, ako ne promatramo seriju izrazito doslovno, prave primjerke Carrie, Samanthe, Charlotte i Mirande, možemo pronaći i u stvarnom životu. Uostalom, „Sex and the city“ je u konačnici priča o uspjehu, budući da su životi ovih prijateljica na samom početku serije izgledali puno drugačije, nego na onako glamuroznom kraju. Charlotte je doduše oduvijek imala iznimno dobru financijsku situaciju, ali ostale tri gradske cure su se itekako morale namučiti da dođu do onoga što imaju u kasnijim sezonama.
Vidi originalni članak

Kakav bi život stvarno imala da si Carrie s ovih prostora?

Carrie je u seriji:

  • Naratorica cijele priče i poznata kolumnistica koja jako dobro živi samo od pisanja svoje nedjeljne kolumne. 

Carrie je u stvarnom životu:

  • Novinarka koja radi tri posla.

Carrie u seriji piše o:

  • Ona nikada ne zazire od teških tema, niti u svojoj kolumni, niti u pravom životu. Detaljno istraživanje, nije ju udaljilo od vjere da će pronaći pravu ljubav, pod ruševinama bivših veza. Kroz njezin ljubavni život prošetali su mnogi, ali najviše pamtimo Facu, najveću ljubav koju je Carrie imala, ali i najveći izvor frustracija te nježnog Aidana, potpunu suprotnost Faci, kojeg će zločesta cura u Carrie otjerati od sebe.

Carrie u stvarnom životu piše o:

  • U svojim tekstovima ne zazire od škakljivih tema, poput otvorene priče o seksu. Sve je to naravno jako skandalozno jer mi još uvijek živimo u patrijarhalnom društvu u kojem ženski promiskuitet izaziva osudu. Iz svojih propalih bivših veza i odnosa s ljudima oko sebe crpi humorističan sadržaj. Ljubavni usponi i padovi, moda i izlasci okosnica su njenih tekstova. 

Život koji Carrie vodi u seriji izgleda ovako:

  • Njen raniji život, prije života sa svoje tri najbolje prijateljice, relativno je nepoznat. U New Yorku živi bar desetljeće. Moguće je da je Židovka. Otac je napustio nju i njenu majku kada je bila veoma mlada te se ne spominje da ima braću i sestre. Također, daje se naslutiti da je 80-ih, s 22 godine, imala abortus. Na početku piše za izmišljene novine The New York Star. Posao kolumnistice daje joj izvjesnu slavu u New Yorku, tako da je ljudi sve češće počinju prepoznavati i doživljavati kao uzor. Kasnije Carrie počinje pisati članke za Vogue kao freelancerica te postaje redovna gošća najboljih klubova, barova i restorana. Uživa u cigaretama, ponekad u marihuani te u koktelima, posebno u Cosmopolitanu. Živi u stanu na Upper East Sideu na Manhattanu, koji do kraja četvrte sezone uspije kupiti.

Život koji Carrie vodi u stvarnom životu izgleda ovako:

  • Počinje kao tek diplomirana, potplaćena novinarka da bi konačno od balkanskog New York Stara dospjela u balkansku verziju Voguea. Redovita je gošća svih klubova u gradu, hipsterskih birceva i jeftinih zalogajnica, a ne srami se niti otići u svoju najdražu ćevabdžinicu. Puši duhan i to u ogromnim količinama, pogotovo dok piše, često uživa u marihuani. Voli i alkohol. Živi s roditeljima da bi se konačno odselila u potpuno ruševan, ali presladak stan u centru grada, kojeg, budimo realni, nikada neće otplatiti jer to u balkanskoj realnosti ne postoji. 

Carrie u seriji i njen odnos prema modi:

  • Živi za modu, a kada je došla u New York, kupovala je Vogue umjesto večere. Cipele su njen poseban fetiš, naročito Manolo Blahnik, Christian Louboutin i Jimmy Choo. Često miješa vintage komade sa haute coutureom, dobivajući nekonvencionalni i pomalo ekscentričan izgled. Njeni omiljeni dućani su Barney’s i Saks Fifth Avenue, a nosi sve modne marke koje postoje kao što Chanel, Dior, Balenciaga, Givenchy, Marc Jacobs, Versace, Fendi, Roberto Cavalli i mnogi, mnogi drugi. Fanatično posjećuje tjedne mode.

Carrie u stvarnom životu i moda:

  • Ne kupuje Vogue umjesto večere, ali će često zapasati u dugove zbog još jednog para cipela. I prava Carrie obožava Christiana Louboutina, ali kupuje kopije preko eBaya. Miješa vintage s haute coutureom dizajnera s Balkana koji joj tu odjeću daju na poklon ili posudbu. Kupuje u u Zari i H&M-u, i također fanatično posjećuje fashion weekove. U stvarnom životu, ne nosi spomenute modne brendove, jer si takvo što ne može priuštiti.

Kada sve zbrojimo i oduzmemo, zaista je moguće biti Carrie u stvarnom životu, nedostatak glamura ne znači da imate manje stila ili manje uzbudljiv posao, a kamoli ljubavni život. 

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr