Jasno je kao dan da će ovih 11 modela cipela biti ogroman hit u 2023.

Instagram @sandrahagelstam
Vidi originalni članak
  • Modni dizajneri su svojim kolekecijama za nadolazeću sezonu odredili jasan smjer u kojem bi moda trebala ići pa je samo pitanje vremena kad će se njihove vizije pretočiti na gradske ulice
  • Kada je u pitanju obuća, u 2023. godini očekuje nas pregršt već viđenih, ali i posve novih trendova 
  • Balerinke, cipele od vinila, čizme iznad koljena... donosimo 11 trendova obuće koji će prema predviđanjima modnih stručnjaka obilježiti aktualnu godinu

Uvijek iznova napominjemo kako je pametno kupovati klasične modne komade koje ćemo moći nositi dugi niz godinama, no to ne znači da ne volimo koketirati s aktualnim trendovima. Jer, budimo iskreni, kako im odoljeti? 

Ne postoji bolji način da začiniš svoje stajlinge novim parom dobrih cipela, bez obzira na to preferiraš li visoke potpetice ili ravne modele. Ako znaš kako ih najbolje uskladiti, u trenu podižu outfit na novu razinu, bez previše uloženog truda - traperice mogu izgledati elegantnije uz pomoć dobrih štikli, a večernja haljina s lakoćom se pretvara u dnevni stajling zahvaljujući robusnim gležnjačama. Sve je stvar igre, a moda je ipak najdraža igra od svih.

Kako bi se u narednim mjesecima što bolje 'igrala', predlažemo ti da proučiš koji će to trendovi obuće obilježiti 2023. godinu, kako bi već sad 'upecala' nekoliko trendi cipela.

1. Cipele na špic

Cipele s četvrtastim potplatom bile su omiljeni izbor trendseterica posljednjih nekoliko sezona, ali za 2023. dizajneri su 'izoštrili' svoje vizije i počeli eksperimentirati sa špičastim siluetama u stilu 80-ih.

2. Balerinke

Zahvaljujući Miu Miu i The Rowu, balerinke su bile jedan od najvećih prošlogodišnjih trendova kada su u pitanju cipele. Ako si već investirala u jedne, bit će ti drago čuti da ostaju prisutne i 2023. godine. Najviše će se izdvajati modeli od satena i baršuna koji odišu elegancijom.

3. Cipele ukrašene cirkonima

Svjetlucave torbe dobile su svojih 5 minuta slave, a svjetlucavi trend nastavlja se i u 2023. u obliku cipela. Od visokih potpetica do statement čizama, obuća s cirkonima i kristalima bila je glavna tema na modnim pistama pa očekujemo da će uskoro preplaviti i trgovine.

4. Cipele na vezanje

Od čizmi do koljena koje smo je predstavio Givenchy do štikli koje smo imali prilike vidjeti na reviji Jasona Wua, cipele su za proljeće dobile svoj jedinstveni oblik korzeta s prednjicom na vezanje. Seksi, ali odmjerene, ovo je model cipela koji zamišljamo u kombinaciji s prozirnim haljinama ili suknjom do koljena.

5. Bajkerske gležnjače

Bajkerske gležnjače bit će omiljeni izbor fashionistica u narednim mjesecima. Razlika u odnosu na prošlosezonske modele je u tome što će potplati u 2023. biti veći i robusniji, a kopče glomaznije. Tržište tek treba sustići vizije svjetskih dizajnera, no vjerujemo kako nećemo dugo čekati.

6. Cipele otvorenih prstiju

Ako tijekom zime imaš običaj odustati od pedikure, ovaj trend cipela mogao bi te potaknuti da ponovno posjetiš kozmetički salon. 'Peep-prsti' pojavili su se na modnim revijama brojnih dizajnera i brendova, uključujući Acne Studios i Victoriju Beckham.

7. Reflektirajuće cipele

Nijanse zlatne i srebrne uobičajene su u zimskim mjesecima kada je sezona zabava u punom jeku. U 2023. zabava se nastavlja s nizom cipela visokog sjaja u metalik bojama koje privlače svjetlo i čine obuću još zanimljivijom.

8. Čizme iznad koljena

Iako su gležnjače dosad bile te koje su vodile glavnu riječ, visoke čizme koje sežu iznad koljena mogle bi u 2023. ušutkati svoje kraće 'suparnice'. Prema onome što smo imali prilike vidjeti na Tjednu mode, trendseterice će u narednim mjesecima preferirati modele s visokom potpeticom.

9. Cipele od vinila

Sigurno si već primijetila da su salonke od vinila kroz koje se vide stopala prošle godine bile ultimativni 'must have', a euforija oko vinila nastavlja se i u 2023. No, osim elegantnih štikli, bit će popularne i seksi platforme od vinila, kao i ravne sandale za more koje nas vraćaju u djetinjstvo.

10. Mary Jane cipele

Mary Jane cipele trenutno su jedan od najvećih zimskih trendova, no možeš biti sigurna da će i u narednim mjesecima vladati jednaka pomama za njima. Na policama očekujemo nešto zdepastije modele od klasičnih iteracija, veće potpetice, pa čak i platforme.

11. Cipela na punu petu

Vjerojatno jedan od trendova cipela koji izaziva najveće podjele - ili ih voliš ili ih mrziš, nema sredine - polako, ali sigurno uspinje se na modnu scenu. Dokaz toga su i modne revije Bottege Venete, brenda Ports 1961 i Mashe Popove koji su cipele na punu petu uključili u svoje kolekcije. Ako ništa drugo, u njima je barem lako hodati, no vjerujemo da će vrlo brzo preplaviti ulice modnih metropola.

Posjeti Miss7.24sata.hr