Jacquemus torbe i dalje su super popularne, a obožavaju ih i naše zvijezde

Instagram @nikalalicic
Vidi originalni članak
  • Mladi francuski dizajner Simon Porte Jacquemus donio je svjež pogled na modu i u kratko se vrijeme vinuo među najpopularnije lukduzne dizajnere današnjice
  • Posebno popularne su njegove minimalističke torbe koje su zaludile društvene mreže prije nekoliko godina i čija popularnost i dalje ne pada
  • Svakom novom sezonom, novi modeli oduševe trendseterice i ljubitelje mladog francuskog dizajnera, a popularnu torbicu vole i domaće zvijezde i influencerice

Francuska modna kuća Jacquemus možda ne postoji tako dugo kao neka od najvećih imena mode, ali je svakako ostavila traga u proteklom desetljeću. Začetnik brenda, Simon Porte Jacquemus, sa samo 19 godina pokrenuo je modni brend i vrlo brzo dokazao svoje mjesto u industriji. Jacquemus je najpoznatiji upravo po torbama, a njegova minijaturna torbica doslovno je srušila internet i društvene mreže.

Jacquemus je svoju karijeru započeo kada se sa samo 19 godina preselio s juga Francuske u svjetsku prijestolnicu mode kako bi se bavio dizajnom. No, vrlo brzo se mladi kreativac suočio s tragedijom saznavši da mu je majka preminula u prometnoj nesreći sa samo 42 godine. Simon je odlučio nazvati svoju modnu kuću djevojačkim prezimenom svoje majke i tako je nastao brend Jacquemus.

Moda Prva Jacquemus x Nike kolekcija rasprodana je u samo nekoliko sekundi!

Njegov minimalistički pogled na parišku modu inspiriran njegovim korijenima donio je svjež pogled na modu i svijet je to primijetio. Jacquemusov se rad često opisuje kao dekonstruiran i nadrealistički, budući da su njegove upečatljive siluete i trendsetting trenuci bili sve o čemu je modna industrija mogla govoriti. Godine 2017. dizajner je debitirao s prvom od svojih revolucionarnih mikro torbica Le Chiquito koja je brzo završila u rukama svjetskih zvijezdi s A-popisa poput Kim Kardashian i Rhianne.

No, i naše trendseterice i modne influencerice pokazale su da ne idu ništa manje ukorak s trendovima od svjetskih zvijezdi te su se tako popularni modeli Jacquemus našli i u njihovim kolekcijama, uključujući i legendarni model Le Chiquito.

Cijena: 675 EUR

I ovaj model ima svoje varijacije, a jedan od njih je Le Chiquito Noeud za koji se odlučila naša bivša manekenka, a danas dizajnerica Anita Dujuć Broadfoot. Anita je izabrala klasičnu smeđu boju, a torbicu je savšeno ukomponirala s lanenom ljetnom haljinom i espadrilama. 

Jacquemus torbe ističu se svojim razigranim oblicima, trendi bojama i efektnim detaljima. Iako je model Le Chiquito dobio ikonski status, svaka sezona nosi novu kolekciju i nove modele koje uskoro nose svi - od influencerica do pop zvijezda i modela.

Elegantne i bezvremenske modele Polène Paris torbica influencerice obožavaju

Bivša voditeljica, danas uspješna privatna poduzetnica Nevena Rendeli-Vejzović također voli Jacquemus torbe, a model koji je pokazala ranije ovog ljeta je Le Bambino. I ovaj model dolazi mnoštvo boja, točnije njih 18, a Nevena se odlučila za neutralnu bež boju. Cijena ovog modela je 715 EUR.

Zagrebačka slastičarka Ivana Čuljak i vlasnica brenda Neka jedu kolače ima nekoliko modela Jacquemus torbi.

 

 Modna influencerica Lidija Lešić odlučila se za pistachio boju modela koju je kombinirala s detaljima iste boje poput naočala i velikog prstena. 

I Sonja Kovač, naravno, ima nekoliko komada u svojoj kolekciji, a ovoga ljeta prošetala je svoju ružičastu Jacquemus torbicu.

Danas je Jacquemus poznat kao luksuzni, ali cjenovno pristupačniji brend koji nije rezerviran samo za najimućnije, ali svakako je za trendsetere i one koji vole biti ukorak s modom. Brend ima i snažnu prisutnost na društvenim mrežama te uistinu poseban vizualni identitet sastavljen od razigranih videozapisa, reelsa i fotografija s modnih pista na najneobičnijim lokacijama, stvarajući stalne ikonične trenutke, poput revije usred polja lavande u njegovom rodnom gradu.

Osim u poslovnom, Simon Porte Jacquemus bilježi uspjehe i u privatnom životu te se popularni dizajner nedavno, točnije 27. kolovoza vjenčao za svoga partnera Marca Maestra  u Charlevalu, šarmantnom selu na jugu Francuske.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr