Izložba zbog koje se isplati potegnuti do Milana: Dolce & Gabbana slave talijansko nasljeđe

Michael Adair
Vidi originalni članak
  • Domenico Dolce i Stefano Gabbana preuzeli su predivnu milansku Palazzo Reale i pretvorili je u dom niza eksponata gotovo operne ekstravagancije, svih redom ručno izrađenih i protkanih ljubavlju prematalijanskoj kulturi
  • Kustosica izložbe je umjetnička i modna genijalka Florence Müller, a izložba, kako je sama rekla, poziva posjetitelje da istraže bajkovitost kreacija slavne kuće, smještenu u deset prostorija veličanstvene palače
  • Najbajkovitije kreacije prvi su put zajedno prikazane javnosti, a izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, nakon čega će krenuti na međunarodnu turneju

Kad su Domenico Dolce i Stefano Gabbana prvi put razgovarali o slavljenju svojih kolekcija Alta Moda, Alta Sartoria i Alta Gioielleria, najveličanstvenijih dragulja u kruni svoje karijere koju su gradili četiri desetljeća, izložba s didaktičkom paradom modela odjevenih u njihove kreacije nije bila čak ni opcija jer to, kažu, jednostavno nisu oni. Ono što su zamislili bilo je preuzimanje predivne milanske Palazzo Reale, i pretvaranje iste u dom niza eksponata gotovo operne ekstravagancije, svih redom ručno izrađenih i protkanih ljubavlju prema talijanskoj kulturi. 

Njihova je vizija zaživjela kada su prošle nedjelje otvorili vrata svoje izložbe ‘From The Heart To The Hands’, smještene u nevjerojatnu  milansku kraljevsku palaču koja datira još iz 14. stoljeća, i koja svojom neoklasičnom arhitektonskom veličinom opija svojom ljepotom. Palača koja je nekada bila dom dinastije Sforza kompleksne je zanatske vještine i umijeće ručne izrade po kojima je kuća poznata istaknula na najbolji mogući način, učinivši ovu izložbu poslasticom koju ljubitelji mode nipošto ne smiju zaobići.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Life&style Izložba najpopularnije umjetnice na svijetu je u susjedstvu. Zbog Yayoi Kusame isplati se skoknuti u Italiju

Tijekom vikenda, otvaranje izložbe okupilo je imena s A liste - hollywoodske ikone, glazbene titane i blistave doajene britanske aristokracije koji su prisustvovali gala svečanosti u spomenutoj palači. Lady Kitty Spencer je bila tamo, Cher se pojavila u društvu svog novog dečka, repera Alexandera 'AE' Edwardsa, a otvorenje su uveličali prelijepi supermodeli predvođeni Evom Herzigovom i Naomi Campbell.

Kustosica izložbe je umjetnička i modna genijalka Florence Müller, a ‘From The Heart To The Hands’, kako je sama rekla, poziva posjetitelje da istraže bajkovitost kreacija slavne kuće, smještenu u deset prostorija veličanstvene palače. Uz sveobuhvatan pristup stvaranju, posjetitelje se potiče da u potpunosti urone u svu raskoš najpomnije dizajniranih komada koje je legendarni dvojac ikada stvorio.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Balske oprave ukrašene kristalima, vrtložni printevi nadahnuti barokom, anđeoske haljine s krilima i goleme suknje od tila ukrašene kerubinima prvi su put zajedno prikazane javnosti, a izložba ostaje otvorena do 31. srpnja, nakon čega će krenuti na međunarodnu turneju. Iako eksponati putovanjima neće izgubiti na šarmu i veličanstvenosti, monumentalnost Palazzo Reale ipak je nešto što ovu izložbu čini čarobnim iskustvom i zbog čega se u narednim mjesecima isplati potegnuti sve do talijanske modne prijestolnice. 

Life&style Otvara se izložba 'Mit mode' Dimitrija Popovića, drukčiji pogled na žensko tijelo i modu

Posjeti Miss7.24sata.hr