Izazovni badići zavladali modnom pistom

Borna Filić/Pixsell
U petak 14. lipnja završeno je još jedno izdanje Perwoll Fashion.hr Cruisea. Na plaži Zlatni rat u Bolu dizajneri su predstavili svoje cruise kolekcije. Prevladavali su izazovni kupaći kostimi, a bilo je zanimljivo promatrati kako pojedini kreatori interpretiraju najtraženiji ljetni komad.
Vidi originalni članak

Aleksandar Žarevac

Mladi dizajner cijelu svoju cruise kolekciju posvetio je upravo badiću. Kako je s prošlom kolekcijom započeo kreirati i za muškarce, tako je i ovaj put na pistu pustio i muške modele.

Crno-bijeli kupaći kostimi izvrsno se nadopunjuju na njegov dosadašnji rad u kojem je upravo prevladavao ovaj kolorit. Također je bila vidljiva i dramatična crta koju Aleksandar voli provlačiti kroz svoje kolekcije.

Mogli smo vidjeti par zanimljivih kreativnih rješenja koja uistinu možemo zamisliti na plažama. Na njima je dizajner odlično balansirao između funkcionalnosti i kreativnosti, a uspjeli spoj stavio je u službu ženske siluete. To je posebno vidljivo na onim jednostavnijim modelima u kojima se dizajner nije previše poigrao s bondage tehnikom.

Oni nešto kompliciraniji modeli na određenim mjestima djelovali su tek zavezano i zbog toga nezgrapno što svakako nije prikladno za plažu. Pohvala ide muškim modelima koji su u isto vrijeme izrazito praktični, nosiv, a ipak zadržavaju dizajnerov potpis. A to se često najteže postiže.

Pavla Aleksić

Uslijedila je revija mlade dizajnerice Pavle Aleksić kojoj je ovo bila tek druga kolekcija na modnim pistama u sklopu projekta Perwoll Fashion.hr-a. Debitantska kolekcija ostavila je solidan dojam, a to se može reći i za cruise kolekciju. Vidljiv je pomak u dizajnu i, ono što je izrazito važno, dizajnerica se poigrala s drugim komadima, ne igrajući na sigurno s haljinama.

Njena žena je nježna, voli eleganciju, no ne i pretjeranu klasiku. Rado se poigrava sa svojom ženstvenosti, no nikad nije pretjerano izazovna. To je prenijela i na cruise kolekciju. Možda su određeni modeli bili isuviše slični, no u suštini Pavla je ponudila zanimljive komade koji plijene pozornost. To se posebno odnosi na kratke kombinezone s lepršavim polurukavima.

Poigravanje s asimetrijom možda djeluje pomalo strogo, ali u predstavljenim komadima dobro funkcionira. Tanko remenje koje je vodeći detalj kolekcije posve je nepotreban. Kako na većini modela ne ide fiksirano uz šav koji dijeli donji i gornji dio, djeluje zbunjujuće i ne naglašava struk na ispravan način. Fitting nije bio besprijekoran, no srećom nije bio pretjerano vidljiva boljka. Na koncu Pavla je prikazala dobru cruise kolekciju, a početničke pogreške praštamo.

Young@Squat

Slovenski kolektiv čest je gost na Perwoll Fashion.hr-u, a ovo im je bila prva predstavljena cruise kolekcija. Avangardniji pristup ljetnim komadima bio je željeno osvježenje.

Dizajneri su ublažili svoj avangardni potpis te ponudili nosivije i, svakako, jednostavnije komade koji odlično funkcioniraju zajedno. Slojevito odijevanje nudi mogućnost kombiniranja, a njihovi komadi su povezani da omogućuju razne kombinacije.

Velika zamjerka ide isticanju brenda na više načina kroz modele. Najupečatljiviji su znojnici s velikim natpisom brenda koji je nepotrebno privlačio pozornost s kreacija koje su dovoljno snažne same za sebe, zbog čega zaslužuju punu pozornost.

No, to nije bio jedini način – dizajneri su na modelima polijepili i tetovaže u obliku pečata, a brend se isticao i na samim kreacijama. Toliko se nametnuo da je izazvao kontraefekt. Možda su se dizajneri htjeli ironično poigrati s isticanjem imena. Koji god razlog tomu bio, styling je narušio prezentaciju kolekcije.

Ivica Skoko

Čast zatvaranja ovogodišnjem Perwoll Fashion.hr Cruisea pripala je dizajneru Ivici Skoki koji je iznenadio odabirom boja. Navikli na blještavilo i pretežito tamni i mračni kolorit, Skoko je ovaj put odabrao bijelu boju i nježni uzorak točkica s retro prizvukom.

Svakako je lijepo vidjeti Ivicu u nešto drukčijem izričaju jer je bilo krajnje vrijeme da ponudi osvježenje. I on se odlučio za badiće koji su zadržali njegov pečat – izazovno i blještavo. Ovaj put se odvažio i za muške modele koji su se sastojali od bijelim kupaćih gaćica i bijelim košulja. Dok košulje možemo zamisliti izvan modne piste, sumnjamo da će se muškarci odvažiti na uske kupaće gaćice ukrašene srebrnim sjajnim točkicama.

Kolekcijom se proteže blagi retro štih koji bi uz nešto prikladniji styling svakako bolje funkcionirao. Prevladavaju duge haljine, koje su ujedno i Skokin zaštitni znak. U kolekciji su se istaknule dvije haljine – jednostavna kraća s dužim stražnjim dijelom i duga haljina na točkice s prozirnim leđima. U njima je dizajner u prvi plan stavio jednostavnost, no ipak je s detaljima, poput sjajnog dijela na kratkoj i efekta golih leđa na dugoj, zadržao svoj dizajnerski pečat. Spoj koji je odlično izveden!

Naravno, bilo je tu modela na kojima dizajner nije uspio obuzdati svoju potrebu za blještavilom, sjajem i istaknutim seksipilom. Ti modeli najslabija su karika kolekcije. Svakako treba pohvaliti dugoočekivano osvježenje i voljeli bi kad bi Skoko češće eksperimentirao s uzorcima i drugim koloritom.

U galeriji detaljnije pogledajte kako je bilo na završnoj večeri ovogodišnjeg Perwoll Fashion.hr Cruise...

Kako je u backstageu i što su nam sve o kolekcijama otkrili dizajneri, provjerite ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr