Izabrali smo 15 kabanica iz naših dućana s kojima ćeš biti modno osvještena i po kiši!

shutterstock
Vidi originalni članak
  • Kabanice često vežemo uz dječji odjevni asortiman, no posljednjih su sezona neizostavan komad u ormaru svih ljubiteljica mode
  • Osim što su praktičan i isplativ, kabanice su i vizualno upečatljiv komad odjeće
  • Ovog proljeća razvedri tmurne ulice odabirom kabanice u pastelnim ili jarkim bojama

Promjenjivo proljetno vrijeme ponekad je stvarno teško predvidjeti. Čak ako se i oblačimo sukladno vremenskoj prognozi dogodi nam se da nas zadesi iznenadan pljusak. Ovih dana kiša ponovno udara tlo i ne dopušta nam da uživamo u kratkim haljinicama, suknjama  i laganoj odjeći. Spas od kiše i tmurnog vremena samo primorane tražiti u svojoj zimskoj garderobi koja je i sama često tamnijeg kolorita. No, rješenje za praktične i stilske probleme pronašle smo u jednom odjevnom komadu - kabanici. Premda je mnoge od vas povezuju s djetinjstvom i smatraju predmetom iz dječjeg asortimana, kabanice su uvelike zakoračile u svijet odraslih i postale funkcionalnim modnim komadom. Za tebe smo iz trenutačne ponude izdvojili nekoliko sjajnih kabanica koje su izvrsna modna investicija.

Kišni klasici!

I dok su po uvriježenom mišljenu klasični komadi oni u crnoj ili bijeloj, u svijetu kabanica klasični komadi su u žutoj i zelenoj boji. Nekadašnja radna odjeća šumara, ribara i poljoprivrednika vrlo brzo je svoje mjesto pronašla i u uličnoj modi. Dok nas zelene vračaju u simbiozu s prirodom, žute nas ozare i podsjete na sunce za koje ionako navijamo da osvane nakon kiše. Za istinske modne klasičarke tu su naravno i kabanice u bijeloj varijanti koje i u tmurnim kišnim danima našoj odjevnoj kombinaciji daju dozu praktične elegancije.

Pull&Bear (229,90 kuna), Zara (229,90 kuna), Bershka (249,90 kuna)

Moda Za kišno proljeće: provjeri nove sjajne modele popularnih hunterica

Zašto skrivati dobar outfit!

Uspomene na kabanice nas često vežu uz jednokratne prozirne kabanice. No, prozirne kabanice više nisu samo jednostavno i brzo (ali često neučinkovito) rješenje za iznenadni pljusak već komad odjeće koje mora pronaći mjesto u ormaru svaki istinske obožavateljice mode. Ovoga proljeća posebno su zanimljive prozirne kabanice s ocrtanim i naglašenim rubom u jarkoj ili tamnoj boji.

Zara (229,90 kuna), Pull&Bear (209,90 kuna), Zara (229,90 kuna)

Dodaj svijetu malo boje!

Kišu i tmurne dana najbolje je dokinuti tako da u opće svilo uneseš malo boje. Ovog proljeća moderne su kabanice pastelnih tonova u ljubičastoj, ružičastoj i plavoj boji. Za ljubiteljice jarkih boja ovoga puta smo istaknule dvije kabanice u žarkoj crvenoj te zagasitoj plavoj u kojima sigurno nećeš proći nezamijećeno.

Pull&Bear (160,90 kuna), Cropp (249,00 kuna), Pull&Bear (229,90 kuna), Reserved (449,90 kuna)

Dizajn kabanica također prati modne trendove pa će tako prave trendseterice moći zablistati u kabanici naizgled ispranog uzorka vodenih boja koja je dio Zarine Recycled Capsule Collection. Ljubiteljice životinjskog uzorka nisu ostale zakinute jer je Reserved  u svojoj ponudi ima i kabanicu koju krasi leopard uzorak. Za ljubiteljice kombiniranja različitih boja, Pull&Bear donosi bež kabanicu koja je razigrana bijelim i žutim detaljima. Jedno je sigurno, ove kabanice su sve samo ne dosadne!

 

Zara (399,90 kuna), Reserved (349,90 kuna), Pull&Bear (229,90 kuna)

Stars I oni su pokisnuli - na kišni dan ni zvijezde ne sjaje punim sjajem!

Moć transformacije!

Osim kabanica koje su poput jakni i kaputa jedinstveni odjevni predmet u trenutačnoj ponudi smo pronašle i kabanice koje su istovremeno i torbe. Zahvaljujući svom dizajnu stražnji džep se pretvara u ruksak ili torbu koja je vrlo jednostavna za transport. Na taj način ćeš u slučaju iznenadnog pljuska imati pravi as iz rukava ( u ovom slučaju torbe).

Gore: Zara (199,90 kuna), Dolje: Sinsay (49,90 kuna)

Posjeti Miss7.24sata.hr