Helena Šopar voli smeđe nijanse

Marko Lukunić/PIXSELL
U subotu 26. listopada na zagrebačkom Velesajmu održana je posljednja večer Schwarzkopf Cro a Portera. Četvrte večeri ovoga modnog događaja svoje su kreacije izložili Teo P. za MAK, Sonja Lamut, Boris Pavlin, Twins by Begović & Štimac i Zigman. Brojna poznata lica su zauzela svoja mjesta u prvim redovima i sa zanimanjem pratili kreacije dizajnera. Neki od njih, poput poznatog Borisa Čavline, su nakon revija prokomentirali nove kolekcije hrvatskih dizajnera.
Vidi originalni članak

Jedan od hrvatskih najtraženijih modela, Helena Šopar također je bila među posjetiteljima, a pažnju je privukla svojom kombinacijom nekoliko nijansi smeđe boje. Naime, Helena se odlučila za top bež nijanse ispod kojeg se nazire crno donje rublje te suknju dužine do koljena A kroja. Suknja sivo-plave boje također na sebi ima detalje u smeđoj i bež boji, a manekenka je čitav outfit zaokružila pomoću tamnijih čizama i velike torbe s potpisom Kristine Bradač. Poznato je kako je smeđa boja dosta zahtjevna za kombiniranje, a na ovoj kombinaciji se i vidi zašto. Previše nijansi daje konačni dojam razbacanog i pomalo nedovršenog stylinga koji bi izgledao bolje uz nježniju obuću ili drugačiji gornji dio.

Na završnu večer je stigla i voditeljica Edita Misirić koja je došla podržati Borisa Pavlina s kojim već dulje vrijeme surađuje. Edita se za ovu priliku poigrala svojim outfitom i podsjetila na neka prošla vremena. Retro kombinacija spojila je midi suknju visokog struka ukrašenu svjetlucavim detaljima i cvjetovima te bijelu košulju s narančastim točkicama. Nude salonke su se odlično uklopile, dok je završni retro detalj bila jarko žuta marama zavezana oko vrata. Iako je moglo bez marame, voditeljica je izgledala odlično i kao da se dobro osjeća u ovom outfitu.

Među brojnim muškim posjetiteljima našli su se i Luka Grubišić, Borut Mihalić, ali i Boris Čavlina. Vizažist i umjetnički direktor tvornice Gotha u Italiji iskoristio je kratak boravak u Hrvatskoj kako bi posjetio revije naših dizajnera. Oduševio ga je rad Tea Perića za MAK čiju kolekciju smatra svojevrsnom poezijom i iznimno intelektualnim radom, dok ga je na drugačiji način iznenadio Juraj Zigman. 

''Revija je započela u stilu Alexandera McQueena, a i ostala je u tom stilu. Ne bih želio diskreditirati dizajnera i ne znam je li mu to bila inspiracija ili homage. Vidim trud i jako lijepu izradu te poznavanje ženskog tijela i fantastičnu konstrukciju kreacija, a to jako cijenim. U svakom slučaju ostavlja dojam i mislim da kolekcija vrijedi biti nošena. S druge strane, nisam siguran koliko je originalna. Preblizu mi je stvarima koje su napravljene i koje su napisale svoju povijest, a ovdje vidim Alexandera McQueena s kolekcijom iz 2006. godine, ali vjerujem da će Juraj kroz godine kreirati svoj vlastiti vokabular'', izjavio je Boris.

Problema s modnim vokabularom svakako nema Anita Dujić Veljača koja je jednostavnu kombinaciju upotpunila uz zanimljiv kaput. Upadljiva žuta boja i jedan sivi rukav te krzneni detalji na rubovima rukava odlično se nadovezuju na jednostavnu liniju kaputa dizajnerice Sonje Lamut. Također, podignuta kosa i bogate šiške dali su točku na i ovom interesantnom stylingu koji se odlično uklopio u završnu večer Schwarzkopf Cro a Portera.

Silva Stojanović, poznata hrvatska vizažistica i vlasnica make up studija Ministry of Beauty popratila je revije u društvu Ivice Klarića i urednice Jasne Duspare. Silva je odabrala sive tonove koje je razbila trendi nijansama boje vina. Robusne cipele s debelom petom i zanimljiva torba podignule su styling, baš kao i upečatljiva marama u jesenskim nijansama. Frizura s oštrim šiškama odlično je zaokružila look baš kao i crveni ruž na usnama.

U galeriji detaljnije pogledajte tko je sve posjetio posljednju večer Schwarzkopf Cro a Portera...

Posjeti Miss7.24sata.hr