Gisele je jela hamburger, a Chrissy radila u trgovini: Kako su otkrivene poznate manekenke

Getty Images
I dok su se neke već od malih nogu bavile manekenstvom, druge nikada uopće nisu ni razmišljale o toj karijeri
Vidi originalni članak

Cara Delevingne


"Najbolja sam prijateljica s Genevieve Garner, kćeri Sarah Doukas (direktorica agencije Storm Model Management) od svoje pete godine. Sarah me primijetila kada je došla u našu školu, pa nas je Genevieve upoznala. Nikad prije nisam razmišljala o karijeri modela i onda se samo dogodila." izjavila je za The Telegraph.

Karlie Kloss


Puno prije nego je kročila na najveće svjetske modne piste, Karlie je bila manekenka na humanitarnoj reviji u svom rodnom gradu. Tek kada joj je bilo 15, debitirala je na reviji Calvin Kleina. "Otkrili su me kada sam imala 13 godina u shopping centru. Do tada se nikada nisam vozila u zrakoplovu, a sada mi je to smiješno, jer gotovo da živim u njima." rekla je u intervjuu za CBS.

Alessandra Ambrosio


Kada joj je bilo 12 godina, Alessandra je u Brazilu krenula na tečaj za modele. Od tada je počela ići na natjecanja, a kada joj je bilo 14, ušla je u finale izbora za "Elite Model Look".

Miranda Kerr


Mirandu su prvi put uočili s 13 godina, kada je na natjecanju izabrana kao model za časopis Dolly. Nakon toga se preselila u Brisbane gdje je završila školu i započela manekensku karijeru.

Gisele Bundchen


Najplaćenija manekenka na svijetu otkrivena je za vrijeme shoppinga u Sao Paolu. A s obzirom na njenu zanosnu figuru, teško je i povjerovati da je, kada su ju prijetili, jela Big Mac.

Naomi Campbell


Naomi je imala 15 kada ju je uočio skaut iz agencije Pennington Models. Tada su ju poslali na njeno prvo snimanja, za britanski Elle.

Lily Aldridge


Kada su ju otkrili, Aldridge je imala 16 godina i bila je na školskom karnevalu. Njen prvi posao bio je za brend Abercrombie & Fitch.

Chrissy Teigen


Njena popularnost dosegla je vrhunac nakon što je pozirala za časopis Sports Illustrated, ali Chrissy je prvi put uočena u surferskoj trgovini, gdje je radila. Na prvi je mislila da ju netko zafrkava. "Za nekoga tako nesigurnog poput mene to nije zvučalo stvarno,", rekla je za časopis Vegas.

Rosie Huntington-Whiteley


"Htjela sam dizajnirati odjeću još od malih nogu, a tako sam i dospjela u manekenske vode." Izjavila je za Telegraph.

Posjeti Miss7.24sata.hr