Formula a+b predivan je ručno rađen nakit inspiriran elementima iz prirode

Instagram @formula_aplusb naušnice Formula a+b
Vidi originalni članak
  • Ručno rađeni nakit uvijek privlači posebnu pozornost, ali i zadivljene poglede
  • Prekrasni elementi iz prirode spojeni u još ljepše komade nakita glavni su dio priče malog hrvatskog brenda, Formula a+b
  • Pozlaćeni elementi dodaju na eleganciji, a dizajni inspirirani prirodom omogućuju da predivan djelić prirode uvijek nosimo sa sobom!

Ogrlice s medaljonima, narukvice i naušnice Formule a+b, mladog domaćeg brenda iz Dubrovnika, dio su ponude ručno rađenog nakita koji je kombinacija epoxy smole i nehrđajućeg čelika te raznih elemenata iz prirode koji su spojeni u ove predivne komade nakita.

Dizajnerica i vlasnica brenda, Tatjana Dimnić, otkrila nam je kako je sve krenulo. "Ideja o izradi nakita od epoxy smole je čučala u meni neko vrijeme, a onda je ne tako davno u dugim pandemijskim danima pronašla prostora da iziđe na svjetlo dana. Bio je to zapravo jedan moj mali vulkan emocija i ljubavi  prema ovom poslu koji me totalno zaokupio, tu energiju su moje klijentice u startu prepoznale i tako je sve krenulo."

Tatjana nam je rekla i kako je došla do zanimljivog imena svog brenda: "Od svih mogućih verzija koje su se nametale u tom momentu, odlučila sam se za onu najjednostavniju. Epoxy smola je po svom  sastavu kemijski inertni polimer koji dolazi u dvije komponente. Na samom proizvodu, koji dolazi u tekućem obliku, označene su kao  komponenta a i komponenta b. U određenim omjerima, komponenta a i komponenta b povezane zajedno tvore kemijsku reakciju i stvaraju nešto slično jantarnoj smoli, prirodnoj verziji današnje moderne epoxy smole. Od tud naziv Formula a+b", objasnila je Tatjana.

Tatjana nam je objasnila koje sve materijale koristi u izradi svojeg nakita te kako funkcionira proces izrade. "Mnogi od nas koji se bave ovim poslom danas epoxy smolu koriste da bi u nju umetnuli neke elemente iz prirode. Najčešće je to biljni svijet, cvjetovi koji se različitim metodama suše i stavljaju u u kalupe, zalijevaju smolom i iz tog procesa zapravo nastaje cijela čarolija oblika i boja. Ja  sam se u cijeloj toj priči uz cvijeće odlučila poigrati i s poludragim kamenjem i kristalima, koraljima, perlama, fragmentima školjki koje oblažem u listiće zlata i srebra. Svi elementi koje koristim u izradi su ručno obrađeni, svaki epoxy oblik od kojeg izrađujem nakit je ručno rađen i na svoj način mini unikat."

Uz to, u Formula a+b nakitu i predivni komadići cvijeta bugenvilije, kao i kadulje i maslačka također se ističu među dizajnima, jednako kao i poludrago kamenje poput malahita ili tirkiza.

Moda Rećine, kadena, tiramol... Znaš li značenja ovih dalmatinskih izraza?

Nehrđajući čelik s pozlatom ili bez, glavni je materijal, uz epoxy smolu u koju se uranjaju razni elementi za postizanje predivnog efekta nakita inspiriranog prirodom.

Predivne naušnice posebno se ističu i time što su vrlo lagane te ih je lako nositi na ušima, a njihova elegancija savršeno će se uklopiti u svaku ženstvenu modnu kombinaciju. 

"Pri izradi nakita inspiraciju pronalazim u prirodi, sav nakit koji izrađivam prilagođavam godišnjem dobu tako da možemo reći da priroda sama po sebi kreira kolekcije. Radim po narudžbi i u dogovoru s klijenticama, takva vrsta sinergije u izradi i kreiranju modela se do sada pokazala dosta uspješnom. Trudim se naravno da uz već popularne modele često ubacim i nešto sasvim novo. Uskoro, s prvim jesenjim lišćem", rekla nam je Tatjana o inspiraciji i najavila nove predivne modele nakita koje svi s nestrpljenjem iščekujemo.

"Gotovo sve sto izrađujem radim po narudžbi. S vremenom se oformila i lista čekanja pa klijentice prilikom narudžbe uglavnom već znaju da se za narudžbe ponekad čeka i do desetak dana. Cijene se formiraju ovisno o modelu i željama klijentica", ispričala nam je Tatjana. 

Više informacija o cijenama i narudžbama može se pronaći na službenoj Instagram stranici Formula a+b.

Moda Omiljena antistresna igračka pretvorena u elegantni komad nakita? Lajkamo!

Posjeti Miss7.24sata.hr