Etno detalji za ženstveni styling

Tomislav Miletić/Pixsell
Marija Milković modna je dizajnerica koja sa svojim brendom Etno Mara osvaja ljubiteljice jednostavnog dizajna s etno detaljima. Upravo su ti detalji esencija njezinog ormara u kojem prevladavaju jednostavne linije te crna i bijela boja.
Vidi originalni članak

Svoj stil bih opisala kao jednostavan i ženstven, s jakim etno detaljima koji će ga opet učiniti samo mojim stilom. Volim se tako odijevati jer sam uvijek u žurbi što se posla tiče. Inače nemam određeni komad odjeće koji dominira u mom ormaru, ali imam boju, tj. ‘neboju’- crnu”, započinje Marija.

Udobnost kombinacija na prvom mjestu

Nastavlja kako joj je odjeća važna jer joj je to ipak i životni poziv. Voli dizajnirati i odijevati druge i to je više veseli nego odijevati samu sebe jer tako u tuđi stil unosi i malo vlastitoga. 

Kada izrađujem nešto ili kupujem odjeću, pazim da te komade mogu nositi u više kombinacija. Prije sam imala dosta komada odjeće koja je ‘tužno’ stajala u ormaru i bila je možda nošena par puta. Također mi je bitno da kad se probudim mogu, još kroz san, bilo što navući na sebe”, pojašnjava kroz smijeh Marija.

Kroz dnevni look bitno joj je da se može osjećati vrlo komotno, dok kroz večernji više preferira otmjenost I tada nosi strukirano. Može se reći kako joj je dnevni look za djevojku, dok večernji više ide prema mladoj ženi.

U zadnje vrijeme nosim većinom haljine jer su ženstvene i najbrže za odjenuti. Od dizajna i boje još mi je važniji materijal. Većina odjeće u mom ormaru je pamučna, malo svile ljeti i vuna zimi. Kada mi se nešto svidi, prvo promatram kroj, zatim koji je sastav i kako se održava. To najčešće presuđuje hoću li ga kupiti ili ne”, objašnjava Marija te nastavlja.

Baloner kao omiljeni proljetni komad

Pratim trendove. Ako je trend boja najčešće ću ga izbjeći, ali ako je zanimljiv kroj onda gotovo uvijek podlegnem. U shopping idem dva puta mjesečno ali to ne znači da ću nešto i kupiti. Priuštim si nešto samo ako se ‘zaljubim’ u taj odjevni predmet ili ako mi je nužan, poput sakoa ili male crne haljine”, otkriva Marija svoje shopping navike.

U second hand trgovinama i buvljacima još nije ništa kupila zbog veličine i misli da bi joj bilo žao da nađe nešto savršeno za sebe, a da nemaju njezinu veličinu. Ali ima dosta prijateljica koje tako kupuju i uvijek je fascinira kako cijela njihova garderoba plaćena oko 70 kuna.

Kako je započelo proljeće, a moja garderoba je bila dosta u tamnim bojama, odlučila sam si izraditi etno baloner koji smo i posnimili. Jako sam ponosna na njega jer me ljudi stalno zapitkuju gdje sam ga kupila. I tako je došlo do toga da sada radim novu kolekciju balonera, što nisam ni planirala”, nastavlja Marija.

Najviše novaca trošim na jakne koje su mi slaba točka, ali I čizme, tenisice te kvalitetne najlonke. Volim čizme, i visoke, i niske modele, kožne tenisice i rimljanke kada stigne ljeto i topli dani. Cipele klasičnog tipa nosim samo za sastanke. Najčešće biram punu petu jer se tako osjećam stabilno i mogu u tome raditi I trčati na tramvaj, a za večernje izlaske u disku plesati”, objašnjava Marija.

Male torbe i cipele na petu za idealan styling

Torbe koje nosi pretežito su manjeg tipa jer onda nosi samo što joj je stvarno potrebno.

Kao što Sanja Pilić kaže - Mala torba velika sloboda. Imam i aktovku i veliku torba vreću (shoper bag) koje koristim u slučaju ako nosim puno robe i ako baš moram”, pojašnjava Marija.

Nakit joj je velika strast I s njime voli zaokružiti styling, bez obzira radi li se o dnevnoj ili večernjoj opciji.

Mislim da je nakit taj koji mi izvlači, tj. popravlja stil jer je on najčešće u prvom planu. Volim replike starog hrvatskog nakita jer odgovaraju mom stilu urbanog etna”, govori Marija nastavljajući kako od dekorativne kozmetike koristi maskaru, rumenilo i labello. U posljednje vrijeme ne troši puno vremena na dnevnu šminku, ali se zato navečer voli jače našminkati. 

Nisam neka prevelika ljubiteljica parfema, ali moram priznati da me Lancome Miracle osvoji na prvi miris. Ono što posebno volim su boje za kosu koje dosta mijenjam kao i duljinu kose. Preparate za kosu volim mijenjati i nemam najdraži, sve ovisi o raspoloženju I trenutnoj boji kose”, zaključila je Marija. 

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr