Ekskluzivno iz Milana: modni dodaci

Milanski Mipel, jedan od najvećih i vodećih međunarodnih sajmova kožnih modnih dodataka, i ove sezone je predstavio samo ono najbolje od kožnih proizvoda. Torbe, novčanici, remenje i cipele vodećih svjetskih proizvođača privukli su veliki broj buyera , ali i zaljubljenika mode koji su došli provjeriti što  će se nositi iduće sezone. Kožne modne dodatke za proljeće/ljeto 2012. predstavila je i naša uspješna tvrtka Galko koja već 18 godina izrađuje modne dodatke od najfinije kože. Na Mipelu su također izložene i torbe "Alduk by Galko" koje već dvije sezone izrađuje poznati hrvatski dizajner Ivan Alduk.
Vidi originalni članak

"Galko u Milanu izlaže već četvrtu godinu za redom. S obzirom da se profilirao kao vodeća hrvatska tvrtka u proizvodnji modnih, ali i poslovnih kožnih torbi, htjeli smo svoj asortiman pokazati na vodećoj europskoj pozornici mode u Milanu", objasnila je Doris Crnković, voditeljica marketinga.

Predstavljene kolekcije sastoje se od modnih torbi, modnih dodataka, ali i nove ženske i muške kolekcije cipela i sandala.

Raj za svaku ženu

Mipel je svoja vrata otvorio u veljači 1962. godine, a nakon 50 godina se ubraja među najvažnije sajmove kožnih modnih dodataka koji ne propuštaju veliki svjetski brendovi. Dva puta godišnje privlači preko 20.000 posjetitelja, 200 modnih novinara, a preko 400 izlagača proteže svoje štandove na 20.000 četvornih metara. Blugirl, Bugatti, Moschino, Missoni, Iceberg Shoes samo su neka od poznatih imena koja redovito izlažu.

Mipel se uistinu može nazvati rajem za svaku ženu. Tisuće izloženih torbi, novčanika, remena i cipela mami poglede na svakom kutku, a brojne modne revije prezentiraju vodeće svjetske trendove. Dok manje luksuzni brendovi imaju otvorene štandove na koje svatko može proviriti, poznata imena poput dizajnerskih brendova: Tosca Blu, Missoni i Valentino su zatvoreni. Pozivnice dobivaju samo velike ribe – njihovi najbolji i najpoznatiji buyeri koji jedini imaju ekskluzivni pristup privremenim izložbenim prostorima. Što se unutra događa i koje trendove nameću za iduću sezonu, doznaje samo modna krema.

"Izlaganje na ovome sajmu, a i sama suradnja s Galkom na dizajnu i proizvodnji kožnih torbi, definitivno vas obogaćuje kao dizajnera i širi kako poslovne tako i privatne vidike. Ogroman broj izlagača torbi, cipela, remenja i drugih dodataka je stvarno ponudio sve - od fantastičnih proizvoda do skupog kiča, ali klijenti i buyeri su ti koji se opredjeljuju i biraju što točno žele, tako da smo bili svjedokom da Talijani doista aktivno žive modu", komentirao je dizajner Ivan Alduk. 

Klasične, a ipak trendi ženske torbe

Torbe "Alduk by Galko" također su pronašle svoj mjesto na Mipelu. Dizajner već drugu sezonu za redom surađuje s tvrtkom Galko prezentirajući podliniju torbi, koje se ujedno predstavljaju i na dizajnerovim revijama. 

"Ova suradnja mi kao dizajneru veoma imponira jer zajedno stvaramo predmete koje žene doslovno obožavaju. Cilj mi je ponuditi kompletni modni asortiman, a uz kvalitetnu ekipu i izradu, to nam uuspijeva i na području modnih dodataka. Kolekcija za jesen/zimu upravo dolazi u prodaju i bazirana je na poslovnim torbama s fashion doradom, dok kolekciju za proljeće/ljeto izrađujemo te  će biti nešto drugačija - svakodnevna i vrlo funkcionalna", objasnio je dizajner.

Nakon prestižnog milanskog sajma Mipel, torbe "Alduk by Galko" bit će predstavljene na našem modnom sajmu Fashion.hr Industrija, dok će nova kolekcija za proljeće/ljeto publika vidjeti na reviji Amds by Alduk.

Hit sezone – smeđe nijanse i visoke platforme

Proslava jubilarnog 100. Mipela prošla je u duhu proljetno/ljetnih trendova. Vladavina visokih platformi i punih peta nastavlja se i u idućoj sezoni. U stopu ih prate cipele na visoku i debelu petu koja će vas stabilno provesti kroz proljetne izazove. Kad su torbe u pitanju, očekuje nas šarena sezona. Zanimljivi printevi, koje imaju vodeći svjetski brendovi, nametnuli su se kao ultimativni hit. Sve nijanse smeđe boje u kombinaciji s tamno plavom također su pronašle svoje mjesto među proljetno/ljetnih kožnim dodacima.

U galeriji detaljnije pogledajte što se događalo na milanskom Mipelu...

 

Posjeti Miss7.24sata.hr