Dizajnerske ogrlice za glamuroznu eleganciju

Nježni, ženstveni i elegantni, no zbog toga ne manje dojmljivi komadi Irene Vučinić osvajaju na prvi pogled. Bogat nakit dizajnerice Irene Vučinić idealan je za glamurozne događaje na kojima želite zasjati u pravom svijetlu.
Vidi originalni članak

Irena Vučinić (1984.) diplomirala je smjer dizajn i projektiranje tekstila i odjeće na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Tijekom studija sudjelovala je na Modnom ormaru i na brojnim skupnim izložbama iz područja dizajna tekstila i etnologije te natjecanjima mladih dizajnera. Dizajnom nakita bavi se gotovo sedam godina, a prvi put se javnosti predstavila na prošlogodišnjem Dreft Fashion Week Zagrebu i na Rabu.

"Sve je počelo iz hobija za vrijeme studija koji mi je otvorio široki spektar interesa. Tako je počelo eksperimentiranje i istraživanje s raznim medijima, a s godinama se nakit nametnuo kao logičan izbor. Danas je to posao kojem sam u potpunosti posvećena i kroz koji se ostvarujem", objasnila je Irena.

Kolekcije od raznolikog i bogatog materijala

Njeni upečatljivi komadi nastaju kombinacijom tkanine, satena, tafta, čipke, pamučnog i svilenog muslina, metalnih dijelova te staklenih perli, bisera i poludragog kamenja. U radu uvijek koristi mekane i prirodne materijale koji se lako oblikuju i ne zahtijevaju nikakvu prethodnu obradu. Njen asortiman obuhvaća ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje te remenje, broševe i razne ukrase za kosu. Cijene se kreću od 200 kn do 1.000 kn za ogrlice, dok sitne modne dodatke možete kupiti za 100 kn i to u Zagrebu u ANI ANI Design Storeu (Kačićeva 5), te u Dubrovniku u Art Galeriji Klarisa (Antuninska 1).

"Inspiracija mi može biti gotovo sve, jednostavno nema pravila. Često su to svakodnevne stvari koje me okružuju, materijal koji imam pred sobom ili niz stvari iz područja dizajna i umjetnosti. Put od ideje do realizacije može trajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Ovisno koliko jasnu ideju imam o konačnom proizvodu. Obično u tom procesu napravim dosta izmjena u prilagodbi materijala, razmišljajući da svaki komad bude nosiv i ne predstavlja opterećenje", komentirala je dizajnerica.

Komadi koji ne trpe konkurenciju

I privatno dizajnerica obožava nakit. Voli ga kupovati, nositi i naravno stvarati. Ovisno i prilici i raspoloženju, dizajnerica prvenstveno pazi da je ono što nosi umjereno i usklađeno. Zbog toga ćete na njoj rijetko kad vidjeti više od jednog komada.

A upravo su takve i njene kolekcije. Bogat i velik nakit ne trpi nikakvu konkurenciju. Irenine romantične i ženstvene ogrlice čine okosnicu njenog rada. Za dnevne kombinacije nosite ih uz jednostavne i jednobojne majice. Njene kreacije izvrsno će upotpuniti vaš večernji styling i pružit će mu glamurozan touch.

Za ovo ljeto Irena preporučuje nakit u pastelnim bojama koji je lagan, nosiv i nenametljiv. Na taj način će upotpuniti vaše jednostavne ljetne kombinacije. Nakon ljetnog godišnjeg odmora dizajnerica planira raditi na novoj kolekciji, a krajem rujna izlaže na modnom sajmu Fashion.hr Industrija u sklopu štanda Krpa.hr čiji je ujedno i član.

"Budite odvažne i dosljedne sebi, birajte i nosite ono što vam se sviđa bez obzira na trendove i vremenske okvire", za kraj je savjetovala dizajnerica.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije Irene Vučinić...

Posjeti Miss7.24sata.hr