Divan editorijal Spring breeze

Stipo Crnjak
S proljećem se intenzivno bude i kreativnost i zabavne suradnje poput snimanja editoriala Spring breeze
Vidi originalni članak

Snimanje je osmišljeno i održano na poziv Sanje Hajsek s ciljem okupljanja mladih žena poduzetnice, udruživanje snaga i promocija rada svake poduzetnice - Sanja Hajsek, Martina Ivoš, Kristina Kobrehel, Ana Rajner i Antonia Škorić. Obilježile su dolazak proljeća novom kolekcijom haljina, torbi i nakita, a krajnji cilj svakako je bila zabava. Sanja Hajsek stoji iza branda Chic Stvari i za proljeće je u svojoj radionici spremila haljine prepune točkica, boja, volana i mašnica.

Gledajući svoju mamu kako joj šiva razne kreacije, odmah je znala kako će i ona jednog dana šivati svojoj djeci. Iako je po zanimanju magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, oduvijek voli bojati, prepravljati, pretvarati iz starog u novo. Vjetar u leđa dobila je nakon šivanja prve nosive haljine prije 5 godina, kada ju je prijateljica pitala gdje je kupila takvu haljinu. Od tada se posao stalno nadograđuje, a od nedavno radi i na novoj šivaćoj mašini kako bi njezine klijentice imale samo najkvalitetnije haljine,. Iza brenda MIart, osim goleme ljubavi, krije se i dizajnerica torbi MIart Martina Ivoš. Ta ljubav prema torbama s vremenom je prerasla iz hobbya u želju za pokretanjem vlastitog poslovnog projekta, izrade torbi. Uživajući u svakom trenutku provedenom u kreiranju i šivanju, uspjeh s vremenom polako dolazi. Kreirati torbe je zaista izazovan i uzbudljiv proces kojem je krajnji cilj učiniti klijenticu sretnom - jer sretna i zadovoljna klijentica je kruna onog što radi. Kvaliteta proizvoda je ono čemu teži, a modni detalji su ono što torbe uvijek iznova čine zanimljivim. Tako u kolekciji koja je pripremljena za proljeće dolaze do izražaja cvjetni uzorci koji su nezaobilazan zaštitni znak proljeća, te printevi koji su zabavni i privlače pažnju.

Cijeli editorial nosi ime kao i Martinina kolekcija torbi, a to je Spring breeze. Za make up se pobrinula Kristina Kobrehel (Twin-me up) dozivajući proljeće i buđenje cvijeća koristeći nježne ružičaste tonove. Odmak od posla u nastavi i doktorskog studija, pronalazi u šminkanju. Pseudonim Twin-me inspiriran je onim što makeup čini, a to je pretvaranje jednog platna, tj. lica u jedan potpuno drugi osjećaj, izgled, kontekst.

“Taj osjećaj stvaranja je ono što me veseli i ispunjava.” Predosjećaj kako će ružičasta biti boja proljeća, nije prevario. Da je valovita kosa i ove sezone neizostavan dio staylinga tvrdi frizerka Ana Rajner dodajući da će i ove sezone uz valove prevladavati i pletenice. Ljubav prema kosi rodila se još u djetinjstvu i Ana se ovim poslov bavi od kad zna za sebe, a ne može se niti zamisliti u nečem drugom. Zdrava i sjajna kosa su ono što želi vidjeti na svima. Kako radi u struci već 16 godina, nakon nekoliko salon, odlučila je uzeti stvari u svoje ruke i otvoriti vlastiti salon stvoriti malu oazu uživanja za dame i gospodu. Kako bi styling bio kompletan, pobrinuo se brend Nakit Amarin. Iza ovog elegantnog nakita stoji Antonia Škorić, studentica novinarstva koja nakit izrađuje već treću godinu zaredom.

Oduvijek voli nešto stvarati svojim rukama i iz ničega stvoriti nešto. Antonia kaže kako sve što je potrebno za uspjeh su vjera u sebe i ljubav prema onome što radite. Kreativnost joj je nešto kao ispušni ventil, voli, stvarati, obožava raditi nakit i njime uveseljava djevojke i žene. Snimanje Spring breeze editoriala održano je u sesvetskoj slastičarnici Sendwičeraj gdje se stayling odlično uklopio u shabby chic decor slastičarnice. Za fotografiranje je bio zadužen zagrebački fotograf Stipo Crnjak koji je svojim vještim okom i objektivom uhvatio ove zanimljive detalje rada Sanje, Martine, Kristine, Ane i Antonie. “Spring breeze” editorial još je jedan podsjetnik kako je zdrava konkurencija dobra i poticajna te udruživanje snaga rezultira, osim dobrom zabavom, i odličnim finalnim proizvodom. U ovom slučaju editorialom. Veselimo se ponovnom okupljanju na novim poslovnim izazovima!

Posjeti Miss7.24sata.hr