Chic skandinavke ove su godine u modnom fokusu: 10 jesenskih outfita koje kopiramo od njih

Instagram @annabelrosendahl
Vidi originalni članak
  • Iako su Francuskinje oduvijek bile sinonim za dobar stil i uvijek smo trendove kopirali od njih, u posljednjih su godinu dana ove chic žene dobile opasnu konkurenciju 
  • U posljednje su vrijeme oči uprte u vrlo stylish Skandinavke čiji su outfiti sve samo ne obični i dosadni 
  • Kako smo ušli u novo godišnje doba i svaka inspiracija za nove modne kombinacije je dobrodošla, škicnuli smo Instagrame skandinavskih trendseterica i izdvojili deset super outfita
  • Pročitaj također: 5 outfita s kojima ćeš biti chic tijekom cijelog rujna i to bez previše truda

Svjetska modna scena u posljednje se vrijeme itekako promijenila, osobito ako se osvrnemo na modne uzore od kojih želimo kopirati baš sve što nose. Desetljećima su prvo mjesto na popisu takvih uzora bile elegantne Francuskinje čijoj smo se bezvremenskoj eleganciji, šarmu i suptilnosti uvijek divili i itekako ih željeli primijeniti u svom načinu odijevanja, šminkanja pa čak i ponašanja. No, kao što smo već rekli, na modnoj su se sceni stvari drastično promijenile i čini se kako sofisticirane Francuskinje nisu same na modnom vrhu, na njihovo su mjesto munjevitom brzinom stigle i Skandinavke. 

Modni izričaj skandinavskih djevojaka u prvi plan stavlja funkcionalnost, slojevitost (svi znamo kakve su temperature u zemljama Skandinavije), ali i neopterećenost koju možemo primijetiti i u njihovom načinu života koji se, osobito u Danskoj, manifestira kroz naveliko poznati hygge. Baš takvu neopterećenost, ali i slojevitost koja nam je svima potrebna u hladnijim mjesecima koji nam slijede te maksimalizam koji dolazi kroz redanje mnoštva slojeva (nerijetko i boja), sada žele kopirati svi.

Moramo priznati da su i nama Skandinavke baš stylish pa smo, u potrazi za jesenskom inspiracijom, zavirili u njihove Instagram profile i izdvojili deset outfita koji će nam poslužiti kao jako dobar modni predložak za nadolazeće razdoblje. Jako nam se sviđa i to što Skandinavke slijede pravila održivosti jer, kako možemo primijetiti, često kombiniraju komade iz jednostavne, capsule garderobe poput traperica, balonera, kožne jakne, vestice, bijele košulje, maksi suknji te čizama ili loaferica koje gotovo svi već imamo u ormaru. 

Bijele traperice, kožna jakna i smeđa torbica

Mini haljina i maksi kožni baloner 

Maksi suknja, oversized košulja i prsluk

Sive traperice i smeđi sako 

Crvena suknja, košulja i bijele gležnjače 

Karirani sako i traperice 

Maksi suknja, oversized sweatshirt i loaferice

Džemper na kopčanje, široke traperice i velika torba 

Uska maksi suknja i oversized džemper 

Široke paperbag hlače, top i vestica na kopčanje 

Moda 10 komada s kojima je lako složiti capsule garderobu za rujan: brojne komade sigurno već imaš

Posjeti Miss7.24sata.hr