Chanel espadrile: elegantan par obuće koji trendseterice obožavaju već godinama

Instagram@gisou model Chanel espadrila
Vidi originalni članak
  • Chanel espadrile, uz modele torbica poput slavnog 2.55 modela, jedan su od najprepoznatljivijih dizajnerskih komada ove modne kuće
  • Svako proljeće i ljeto postaju omiljena obuća brojnih ljubiteljica mode, a njihov dizajn može se kupiti u nekoliko verzija
  • Otkrij pozadinu priče o tome kako su Chanel espadrile nastale te kako ih savršeno uklopiti u outfite za toplije dane!

Kad pomislimo na modne dodatke Chanel, prvo nam na pamet padaju njihove bezvremenske torbice, no među Chanelovim ikonama je i jedan par obuće koji uvijek dobiva na popularnosti tijekom ljetnih mjeseci. To su Chanelove espadrile, udobni par lagane obuće koji je uvijek tražen među trendsetericama i poklonicama ovog modnog brenda.

Iako su trenutno vrlo popularni i modeli njihovih glomaznih sandala na čičak, Chanel espadrile ipak su već prije zaslužile svoj kultni status. Iznimno su šik i udobne, a odišu posebnom elegancijom koja svaki outfit pretvara u onaj spreman za Francusku rivijeru.

Odličan su primjer obuće gdje je ravnoteža između stila i senzibilnosti savršeno postignuta. Svake godine s dolaskom toplijeg vremena ponovno postaju iznimno tražene, a danas ti donosimo malo više o tome kako su nastale, gdje ih možeš kupiti te kako ih stilizirati.

Priča o Chanel espadrilama

Iako se espadrile kao par obuće nose doslovno stoljećima, espadrile modne kuće Chanel debitirale su tek 2013. Tadašnji kreativni direktor Chanela, legendarni Karl Lagerfeld, u kolekciji za proljeće/ljeto 2013., zamislio ih je kao evoluciju klasičnog modela Chanel balerinki.

Na pastelnom platnu bila su otisnuta prepoznatljiva dva slova C, logo Chanela. Nakon toga predstavljena je i možda najpoznatija verzija, s kožnim varijacijama, čime je Chanel zauvijek promijenio pravila ljetne obuće. Chanel espadrile savršen su mekani i šik par obuće, koji je i izdržljiv pa ih tako osim na plažu, nesmetano možeš nositi i po gradu.

Trenutna kolekcija najnovijih modela espadrila sastoji se od onih s vrhom od prošivene janjeće kože, kao i klasičnog modela od tvida. Također, dolaze i u ružičastoj, ljubičastoj i žutoj boji, te s logom otisnutom po cijeloj espadrili.

Moda Iza najtraženijih sandala krije se bajka o cipelama koja je postala stvarnost

Gdje kupiti Chanel espadrile

Chanel službena stranica još uvijek nema webshop pa se prodaju u Chanel buticima, a njihova cijena kreće se od 4500 do 5000 kuna. Također, mogu se naći na web destinacijama koje prodaju luksuzne second-hand dizajnerske komade, poput Vestaire Collective ili The RealReal.

Kako nositi Chanel espadrile

Osim influencerica i modnih urednica, Chanel espadrile imaju obožavateljice i među celebrityjima pa su tako Kendall Jenner, Katie Holmes i Rosie Huntington-Whiteley samo neke od slavnih dama koje ih biraju za svoja ležerna izdanja.

Chanel espadrile mogu se nositi uz doista mnogo modnih kombinacija, a njihova jednostavnost i elegancija omogućuje da ih se kombinira uz gotovo sve.

Odlično će pristajati uz traperice i sako, za ležeran, ali svejedno elegantan styling. Jednako tako, mogu se kombinirati uz lepršave ljetne haljine ili kombinezone kao savršena zamjena ljetnim sandalama.

Moda Slatke, vrlo pristupačne, a i seksepilne: natikače u koje smo se zaljubili

 

Posjeti Miss7.24sata.hr