Cadieux - moda za samouvjerenu poslovnu ženu

Iako je Cadieux relativno novo ime na hrvatskoj modnoj sceni, Klara Cadiuex – kreatorica ovog brenda, dobro zna što radi. Budući da potječe iz poduzetničke obitelji koja se bavila kozmetikom, smisao za biznis i estetiku nisu joj strani. Ipak, ljubav prema modi nikada nije bila u potpunosti zaokružena. U međuvremenu ju je život odveo u Arapske Emirate, a po povratku u Hrvatsku odlučila je pokrenuti vlastiti modni brend. Tako je nastao Cadieux – brend za sofisticiranu poslovnu ženu.
Vidi originalni članak

Kakva je Cadieux žena?

Cadieux žena je samosvjesna, profinjena, elegantna te nadasve beskompromisna kada je kvaliteta u pitanju. Cijeni spoj tradicionalnog i inovativnog dizajna koje upotpunjuje besprijekorna kvaliteta materijala i izrade.  

Živjeli ste u Dubaiju i kreirali za najutjecajnije žene Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako biste opisali to iskustvo?

Godine provedene u Dubaiju uvelike su utjecale na cijelu ideju oko stvaranja vlastitog brenda i na visoke kriterije koje sam si postavila. I danas, u svakom teškom trenutku, ponovno se sjetim početaka, ushićenja, poleta i sreće, neprocjenjivih poznanstava i prijateljstava! Taj period obilježio je cijeli daljnji tijek Cadieuxa. Apsolutno, neprocjenjivo iskustvo!

 Kako to da ste se ipak odlučili vratiti u Hrvatsku?

U Hrvatsku sam se vratila isključivo zbog pokretanja posla. Iako je bilo puno upita i čuđenja, i danas sam sigurna da sam napravila odličan izbor. Surađujem s ljudima koji su vrhunski stručnjaci i znalci u svom poslu, iskustvo i znanje koje sam stekla je neprocjenjivo. Tekstilna industrija u našim krajevima je nekad bila zaista respektabilna i vrlo snažna, nažalost u jednom trenutku veliki dio proizvodnje preseljen je na istok, ne samo iz Hrvatske, nego i iz drugih zapadnih zemalja. Međutim, danas se situacija mijenja, mnoge tvrtke se vraćaju, ljudi su zasićeni jeftinim, čak opasnim i nekvalitetnim proizvodima i apsolutno sam sigurna da se veliki dio te industrije vraća i u Hrvatsku. Za Cadieux brend jedini izbor je bila europska proizvodnja, a sigurno da je i nostalgija učinila svoje.

Kako je došlo do suradnje s Ivanom Friščićem koji je glavni dizajner i kreativni direktor vaše tvrtke?

Ivan je prekrasna osoba, profesionalac u svom poslu pa je tako i naša suradnja krenula spontano i slučajno.

U kojoj mjeri se vaše ideje i one Ivana Friščića isprepliću?

Vrlo često svatko ima neku svoju viziju i to nije uvijek lako uskladiti. Ali uvijek je najvažnija komunikacija, međusobno poštivanje i sasvim je sigurno da to donosi vrhunska rješenja.

Koja se filozofija krije iza vašeg brenda?

Od početka, cijela ideja bila je vrhunski proizvod po prihvatljivoj cijeni. To je nešto što se provlači kroz svaki odabir i kolekciju. Kvalitetna, lijepa i udobna odjeća izrađena od najfinijih prirodnih materijala i prema svjetskim standardima te dostupna svakoj ženi je bazična filozofija brenda. Svaki komad odjeće jest upravo to, jedinstven i funkcionalan i u svom dizajnu donosi dašak glamura svjetskih modnih prijestolnica, bilo da se radi o poslovnoj haljini, bukle kostimu ili večernjoj haljini. 

Kakav je vaš stil osobno i koliko on nalikuje onom brenda Cadieux?

Sasvim sigurno stilovi se isprepliću. Oduvijek obožavam modu i ta strast mi je i danas vodilja kako u vlastitom odijevanju, tako i u stvaranju kolekcija. Moja vlastita potreba za izvrsnošću obilježava Cadieux stil.

Koji su vaši najprodavaniji komadi?

Haljine i kostimi se zaista dobro prodaju. Imamo nebrojeno pozitivnih komentara na kvalitetu i udobnost, kao i na odabir modela koji zaista dobro stoje. Najvažnije mi je da su naši kupci zadovoljni. U kratkom vremenu već imamo velik broj stalnih kupaca, što je ujedno i moj mali trijumf. S obzirom na kratak period prisutnosti na tržištu, Cadieux odjeća je od početka bila prepoznata po iznimnoj kvaliteti, savršenim linijama i ugodnosti.

Budući planovi?

Za sada se cijeli projekt odvija po planu, s nekim manjim odstupanjima. Trenutno smo u pregovorima za otvaranje tri dućana u Dubaiju, što je i bio plan još od samog početka. Mislim da smo u međuvremenu stekli puno iskustva i znanja i da je brend spreman za novi korak! A moram ispuniti i obećanje prema svojim klijenticama i prijateljicama iz Dubaija da ću se vratiti!

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr