Brendirana odjeća po 20 kn, vrtna zabava i super modna priča - sjajno smo se provele na Bazaru by ReStyloh & miss7

Restyloh Bazar by ReStyloh & miss7
Vidi originalni članak
  • Što si sve radila ovog vikenda? Nadamo se da nisi propustila genijalnu modnu poslasticu koja je servirana na ovogodišnjem Chill&Grill festival na Jarunu
  • Modni buvljak Bazar by ReStyloh & miss7 u petak i subotu, u sklopu festivala, pripremio je modni kutak izvrsne ponude pre-loved komada po još boljim cijenama 
  • U ugođaju vrtne zabave, uz ugodno društvo, glazbu i koktele sjajno smo se zabavili, ali svjedočili i jednoj revolucionarnoj modnoj priči – saznaj kako smo se proveli! 

Svi oni koji su ovaj vikend željeli zadovoljiti brojne apetite, bili su dobrodošli na Chill&Grill festival na Jarunu u sklopu kojega je i upriličen pravi desertni užitak – Bazar by ReStyloh & miss7, modni buvljak na kojem se u petak i subotu, 2.i 3. srpnja, moglo kupiti najbolje od rabljene odjeće, obuće i modnih dodataka po povoljnim cijenama! 

Lijepi i očuvani pre-loved komadi robe, svečane toalete i zanimljive kreacije poznatih osoba s domaće scene čije su originalne cijene iznosile 2 tisuće kuna (a sada su se mogle kupiti i po cijeni od 140 kuna), zanimljive majice dugih rukava po cijeni od 30 kuna ili one ‘nikad ih dosta’ majice kratkih rukava i topići po cijeni od 20 kn (čak ako su i od 100% svile) - sve te modne poslastice dočekale su posjetitelje modnog buvljaka. 

‘’Cijene su super, zapravo su smiješne, ali to nam je bila i poanta - da se ljudi ovdje dobro osjećaju. U trgovinama se mogu danas pronaći stvari za 40-ak kuna. Međutim, kada je nešto second hand prošlo je kontrolu kvalitete. Ipak je to netko nosio i prao, konci nisu popadali, mucice nisu nastale. Second hand je odjeća koja je preživjela test kvalitete’’, ispričala nam je Dijana Dražetić, osnivačica digitalne platforme za prodaju rabljene odjeće i obuće.

Modna priča s važnom porukom

Opuštajući se u ljetnoj modnoj oazi, osim isprobavanja odjeće i zanimljivih modnih dodataka poput šljokičastog plavog šešira kakvog bi u danima slave nosila Britney Spears, posjetitelji su tako mogli biti dio i neke dublje modne priče.

Modni buvljak kojeg je organizirao miss7 u suradnji s ReStylohom zapravo je simbolično ušao u srpanj, mjesec ekološke osviještenosti i podizanje svijesti o ograničenoj upotrebi plastike (Plastic Free July). 

‘’Svaka kupljena rabljena majica ušteda je 2700 litara pitke vode, dovoljno da netko tri i pol godine pije, jede, živi. Ogroman je utjecaj korištenja second hand mode, čak je i jači od recikliranja plastike. Kada reciklirate plastiku, pitanje je kako će reciklirati. Na primjer, samo 15% tekstila se reciklira sve ostalo ide u otpad. Teksitlna industrija je jedan od najvećih zagađivača na svijetu’’, poručila je Dijana čija digitalna platforma postoji već dvije godine.   

Izvrsni komadi sasvim posebne odjeće koja je prošla test vremena na revolucionaran način postaje omiljena među mlađom populacijom i generacijom Z. No, priča nam Dijana, na Bazaru by ReStyloh & miss7 oduševljeni su bile i starije generacije kupaca koje na neki način žele i sami dati obol ekološkoj osviještenosti. 

‘’Jedna žena u 50-im godinama koja je Bazar by ReStyloh & miss7 otkrila preko Instagrama povela je sa sobom svoje dvije kćeri koje nisu imale pojma da to postoji’’, ispričala je Dijana koja je razgovarala s oduševljenim posjetiteljima.

Individualnost i posebnost u second hand komadima 

No, osim što kupnjom second hand odjeće činimo ogromno dobro djelo za sve buduće generacije, mnogima je to prilika da za zasjaju u komadu kakvog nitko nema. Na buvljaku se, primjerice, u kutu za muškarce mogla pronaći i košulja koja je među najskupljima u Hrvatskoj londonskog dizajnerske modne produkcije koja odiše osobnošću i detaljima kakve su rupice manžete, i to za stotinjak kuna. 

No, mnogima je za oko zapela i kolekcija ekološke aktivistice, mlade umjetnice i kiparice Manuele Pauk koja odiše vintage modnom vibrom i probranim komadima u kojima će se nova vlasnica sigurno osjećati posebno

‘’Trudim se birati jedinstvenu odjeću, volim vintage stvari i prirodne materijale i sviđa mi sto što odjeća koju više ne nosim može dobiti novu priliku odnosno da netko može uživati u njoj.  Trudim se birati neke super zanimljive komade koji će zadržati vrijednost kasnije. Mislim da bi tako trebali birati odjeću, a ne gledati na nju kao potrošnu robu. Neke stvari kupujem u dućanima kao i svi, a neke stvari u secnond handovima'', ispričala je Manuela koja je nedavno i sudjelovala u projektu izradi divovske kornjače od morskog otpada. 

Modni događaj koji je i više od toga

Za Manuelu kao i za sve nas, Bazar by ReStyloh & miss7je zapravo lijepa modnu priča koju je lijepo podržati. Osim što podiže ekološku svijest i humanitarnog je karaktera pa će dio prihoda ostvarenih od prodaje na Bazaru ReStyloh donirati za obnovu Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku

Pored toga što su obnovile svoju garderobu jedinstvenim komadima i učinile dobro djelo za naš planet, sretne posjetiteljice imale su razlog i za dodatan smiješak. Naime, puno njih uživalo je u poklonima - miss7 narukvicama, novom broju miss7 časopisa i miss7 rokovnicima. Posjetitelji koji su se zadržali dovoljno dugo, mogli su uživati i u koncertu grupe Detour čijim je sjajnim nastupom i zatvoren ovogodišnji Chill&Grill festival.  

Zaista smo se lijepo provele na ležernom modnom vikendu za pamćenje, nadamo se da si ti uživala s nama!

Posjeti Miss7.24sata.hr