Bijele i šljokičaste haljine su vodeći trend

Guliver Image/Getty Images
Sinoć, 24. veljače, održana je 85. dodjela filmskih nagrada Oscar. Crvenim tepihom tih prestižnih nagrada prodefilirale su brojne dizajnerske kreacije koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, a kao najomiljenije istaknule su se one u bijeloj boji te haljine od sjajnih materijala.
Vidi originalni članak

Bijela vlada crvenim tepihom

Dobitnica nagrade za glavnu žensku ulogu Jennifer Lawrence za dodjelu Oscara odabrala je Dior Haute Couture haljinu. Zvijezda filma "Silver Linings Playbook" ostavila je dojam u prekrasnoj kreaciji sirena kroja čija je  nježna ružičasta boja savršeno naglasila njenu porculansku put.

Kombinaciju je upotpunila Chopard ogrlicom i decentnim, ali ipak glamuroznim visećim naušnicama te srebrnim clutchem. Čak i ako je pala dok se penjala stepenicama kako bi preuzela nagradu, Jennifer je bila modna i filmska zvijezda večeri.

Definitivno jedna od glavnih zvijezda večeri bila je lijepa Anne Hathaway. Uz Oscara za sporednu žensku ulogu u filmu Les Miserables, Anne je osvojila i titule jedne od najbolje odjevenih diva večeri. U satenskoj haljini nježno roze boje, glumica je izgledala poput aristokratkinje. I dok je sprijeda kroj haljine zatvoren, straga se ističe genijalnost Pradinog dizajna - otvorena leđa definitivno su glumičin glavni adut, kojim je očarala sve prisutne. Haljinu je ukrasila otmjenom dijamantnom ogrlicom te styling nadopunila vrtoglavim stiletto potpeticama.

Amanda Seyfried također se priklonila trendu svijetlih haljina noseći Alexandera McQueena. Glumica koja je poznata po tome da hrabro prati modne i beauty trendove, odabrala je svijetlu, gotovo bijelu ljubičastu toaletu s bež aplikacijama u obliku vilinskih konjica. Tzv. američki izrez na haljini naglasio je njenu krhku figuru.

Jedna od rijetkih dama koja se odlučila za pravu glamuroznu toaletu bila je Amy Adams. Miljenica filmske kritike nosila je raskošnu haljinu s potpisom kuće Oscar de la Renta. Ova svijetla plava nijansa ne pristaje svima, ali na ovoj prekrasnoj glumici ostavlja odličan dojam, a zahvaljujući svojoj raskošnoj teksturi u donjem dijelu nije djelovala isprano i obično.

Kristen Stewart je jedna od najperspektivnijih mladih glumica današnjice, međutim, čak niti uz najveličanstvenije kreacije ne uspijeva izgledati dobro. Iako je na dodjelu Oscara došla na štakama, to nije isprika za lošu frizuru i vječito pogrbljeno držanje. Bež-bijela kreacija s potpisom Reem Acra pala je u drugi plan zahvaljujući lošoj frizuri koja je izgledala kao da nije vidjela frizera mjesecima. Uz sve to, sam kroj haljine, odnosno korzetirani gornji dio definitivno ne ističe njenu figuru na pozitivan način. Iako se voli prezentirati kao buntovnica, trebala bi shvatiti kako joj za koju godinu modni kritičari neće to uzimati kao opravdanje za nedefiniran modni ukus.

Jedna od filmskih diva koje su svojom pojavom sve prisutne ostavile bez daha jest i talentirana Charlize Theron, koja je zablistala u bijeloj Diorovoj Haute Couture haljini. Jednostavnog dizajna, ova "sirena" haljina bez naramenica posebno je zanimljiva zbog peplum kroja. Kratka kosa i besprijekoran make-up naglasili su bezvremensku ljepotu popularne glumice, koja je svoj otmjen styling za ovu priliku upotpunila Roger Vivier cipelama te elegantnim nakitom s potpisom Harrya Winstona.

Blještavilo večernjih haljina

Drugi vodeći trend na najvažnijem crvenom tepihu na svijetu je bio onaj sjajnih haljina u zlatnoj, srebrnoj i crnoj boji. Jednu od najljepših haljina tog trenda imala je glumica Naomi Watts koja je blistala u kreaciji brenda Giorgio Armani Prive. Haljina jednostavnog kroja pozornost plijeni svojim asimetričnim gornjim dijelom koji je ovaj styling istaknuo iz mase. Naomi je odabrala izvrsnu frizuru – podignuta kosa naglasila je gornji dio haljine te unijela svježinu u kombinaciju. Minimalizam u kroju bio je prisutan na crvenom tepihu zbog čega je veliki broj haljina izgledao već viđeno. Naomi je vješto izbjegla tu zamku.

Nicole Kidman je već duže vrijeme obožavateljica blještavih haljina optočenih šljokicama. Za dodjelu Oscara odabrala je crno-zlatno kreaciju L'Wren Scott. Bogato ukrašena haljina sirena kroja besprijekorno stoji glumici. Ova kombinacija boja zna biti škakljiva, no Nicole zna nositi statement haljine. Ovim odabirom glumica je nastavila njegovati svoj prepoznatljiv red carpet look. No, u posljednje vrijeme Nicole je uvijek očekivano dobra, ali uvijek ista. Stilsko osvježenje je potrebno, kako ne bi postala samo jedna od onih prosječno dobro odjevenih zvijezda na crvenom tepihu.

Za srebrno-crnu sjajnu haljinu odlučila se Halle Berry i to s potpisom dizajnerske kuće Versace. Inače glumica voli istaknuti svoju liniju i pogotovo atribute, stoga je odabir haljine jednostavnog kroja s dugim rukavima bila iznenađenje. Stroga i istaknuta ramena izvrsno su zaokružila linije gornjeg dijela haljine koja je ujedno u fokusu. Linije koje padaju niz tijelo nježno prate struk i kukove, dok vizualno manipuliraju s nogama. Istaknuti struk s vodoravnom sjajnom linijom produžio je noge. Blještav red carpet look za popularnu glumicu.

Ne tako uspjeli look imala je glumica Renee Zellweger. Ona se odlučila za zlatnu boju s potpisom Caroline Herrere, no uz njezinu blijedu put, haljina nije došla do izražaja. Umjesto zlatnog red carpet looka, Renee je djelovala ispijeno i sve samo ne blještavo. Ova kreacija naglasak stavlja na stražnji dio i polugola leđa ukrašenim s bordo detaljima. Možda bi ovaj look spasio jači i dramatičniji make up jer Renee je kronično nedostajalo boja koje bi unijele svježinu i živost.

Za zlatnu boju odlučila se i Catherine Zeta Jones i to za kreaciju s potpisom dizajnerske kuće Zuhair Murad. Njen odabir je bio puno bolji, posebno što Catherine zna nositi raskošan glamur. Na prvi pogled glumica izgleda izvrsno, no na drugi je vidljivo kako ju donji dio pomalo širi. Puno bolji odabir bi bila haljina sirena kroja, koja bi istaknula njene obline na najbolji mogući način.

Za titulu najbolje odjevene zvjezde večeri definitivno se natječe i lijepa Jessica Chastain. U zlatnoj kreaciji kuće Armani Prive, rađenoj po mjeri, Christian Louboutin cipelama i Harry Winston draguljima, glumica je unijela dašak staroga Hollywooda u ovu noć sjaja i glamura. Haljina bez naramenica besprijekorno prati liniju tijela, dok cijelom stylingu posebnu ljepotu daje njena frizura te klasičan, crveni ruž.

Rijetke jarke boje

Pariško plava boja bila je rijetkost na crvenom tepihu ove godine, čime si je Reese Witherspoon osigurala prepoznatljiv styling. Zbog crnih detalja, gornji dio haljine podsjeća na korzet, koji se zatim širi u raskošan "rep". Ova kreacija s potpisom modne kuće Louis Vuitton odlično stoji popularnoj glumica, koja se, poput većine svojih kolegica, također odlučila za dijamante kao jedini modni detalj. Cijeli styling lijepo je upotpunjen savršenom valovitom frizurom te klasičnim make-upom.

Pred poznate ličnosti koje se inače smatraju modnim ikonama, ove noći nije stavljen nimalo lak zadatak. Ta očekivanja donekle je ispunila simpatična Jennifer Aniston. U crvenoj haljini modne kuće Valentino, Jennifer se definitivno istaknula među prisutnima, no ipak ne možemo reći kako joj kreacija besprijekorno stoji. Zaštitni znak glumice - prepoznatljiva "Rachel" frizura, također je bila njen izbor za ovu noć, dok su dijamanti i mala crvena clutch torbica skladno nadopunili cjelokupan outfit.

Oscarom inspirirane narukvice koje donose sreću limitirana su kolekcija stvorena samo za čitatelje Budi.IN-a. Više o trendi narukvicama te kako ih naručiti doznajte ovdje...

Posjeti Miss7.24sata.hr