Besprijekorna Cate Blanchett oduševila crnom elegancijom

Gulliver Image/Getty Images
Na dodjeli Oscara održanoj u nedjelju 22. veljače, crvenim tepihom prošetale su brojne kreacije ukrašene šljokicama i tilom, ali glumica Cate Blanchett je oduševila svojom elegantnom pojavom. Poznata oskarovka iznenadila je odabirom haljine, posebice jer smo je naviknuli vidjeti u kreacijama s potpisom modnih kuća Givenchy i Armani Privé.
Vidi originalni članak

Za ovogodišnju dodjelu najprestižnijih filmskih nagrada, Cate se odlučila za jednostavnu dugu crnu haljinu Johna Galliana za Maison Margielu.

Haljina strogo prati liniju tijela te u prvi plan stavlja obline naglašavajući struk, a lagani šlep upotpunjuje eleganciju crvenog tepiha. Ipak, Gallianov potpis dolazi do izražaja s ''nedovršenim'' porubom i zatvorenim dekolteom. Duljina haljine ne otkriva cipele, a od detalja je prisutna jedino statement ogrlica s potpisom Tiffany and Co. Tirkizna ogrlica na izvrstan je način upotpunila cijeli styling te se nadopunila uz nježan i jednostavan make up look.

Blagi tamno ružičasti smokey eyes u kombinaciji s nekoliko slojeva maskare i tankom linijom tuša u prvi je plan stavio oči, dok je ostatak lica bio također u ružičastim tonovima, ali nježnijih nijansi. Minimalna količina rumenila te ruž za usne upotpunili su konačni look, jednako kao i razbarušena punđa, a Cate je još jednom pokazala kako je neprikosnovena kraljica crvenog tepiha.

U galeriji detaljnije pogledaj fotografije...

Posjeti Miss7.24sata.hr