Bella Hadid zna kako isfurati trend ljeta! Minica u stilu devedesetih glavna je zvijezda stylinga

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Mini suknje vraćaju se u stilu devedesetih kada su vladali karirani modeli
  • Vizualno izdužuju noge, a najbolje izgledaju uz klasične kardigane i retro mokasine
  • Posebno su popularni blago plisirani modeli u zelenim nijansama

Kada je britanska dizajnerica Mary Quant početkom 1960-ih predstavila prve mini suknje, došlo je do velikog negodovanja: do tada se nitko nije usudio prezentirati komad koji pokazuje toliko gole kože. U svakom slučaju, žene koje su nosile Quant modele bile su sigurne kako će im se diviti jednako koliko će ih se i kritizirati. No, to je samo osiguralo da se u trgovinu Mary Quant nagrne u još većem broju, a minica je ubrzo postala simbol društvene slobode i emancipacije.

Moda Popularne Valentino štikle s platformom obožavaju i naše poznate dame

Mikromanija se danas ponovno vraća, a u pitanju je modni trend koji slave svjetske modne kuće od Miu Miu do Prade preko Guccija i Chanela. Trend super kratke mini suknje ove sezone dolazi u klasičnom A-kroju, najčešće izrađene od glatke tkanine ili plisirane, a posebno su popularni modeli s kariranim ili šahovskim uzorkom.

S lijeva na desno: Miu Miu (590 eura), Tibi (250 eura), Gucci (850 eura)

Upravo takav tip minice isfurala je Cher Horowitz u filmskom klasiku 90-ih "Clueless" iz 1995. godine koja je nosila svoju mini suknju u kompletu s odgovarajućim blejzerom, prslukom i bijelim čarapama. Brzo prebacivanje u 2022. godine i svojim stylingom nas osvaja Bella Hadid.

Supermodel i apsolutna trendseterica Bella tako je zablistala u izdanju s kariranom mini suknjom, koju je kombinirala s Burberry jaknicom s patentnim zatvaračem, retro torbom za kuglanje i lakiranim mokasinama koje je uskladila s bijelim čarapama. Kombinacija koja je odisala retro vibracijama, ali je i dalje izgledala moderno!

S lijeva na desno: Bershka (129,90 kn), H&M (49,90 kn), Zara (129,90 kn)

Ponovno se slavi buntovnički duh prošlosti što se vidi s povratkom mini suknje, a kada je u pitanju stiliziranje, dizajneri se slažu s Cher Horowitz i Bellom Hadid: karirano je moto trenutka! Suknju kombiniraj s odgovarajućim sakoom, (zdepastim) mokasinama kakve su ionako popularne ove sezone te bijelim čarapama!

Beauty Pepeljuga plava, platinasta boja kose koju ćemo viđati posvuda

Posjeti Miss7.24sata.hr