Alexa Chung ponovno se prihvatila dizajnerske uloge: njezina je nova Barbour jesenska kolekcija savršena

Instagram @barbour Foto: Instagram @barbour
Vidi originalni članak
  • Nakon što je 2022. ugasila svoj vlastiti brend, Alexa Chung je bila presretna zbog prilike da se još jednom vrati u dizajnerski stolac, ovoga puta kao kreativna direktorica slavnog britanskog heritage brenda
  • Kolekciju imena 'The Edit by Alexa' čini sveukupno 11 komada, a sastavljena je od zgodnih kardigana, jakni i kaputa kao stvorenih za nešto hladnije dane koji su pred nama te gumene obuće idealne za kišno vrijeme
  • Svaki je komad nazvan po Alexinim prijateljima i članovima obitelji, a kompletnu liniju možemo opisati kao dobro promišljenu capsule kolekciju bezvremenskih komada koji su istovremeno cool, jednostavni i veoma zahvalni za kombiniranje

Samo u proteklih mjesec dana Alexa Chung je surađivala s američkim brendom traperica Madewell, nosila je Tory Burch reviju na New York Fashion Weeku i još se uz sve to stigla vratiti dizajniranju za Barbour, ovoga puta kao kreativna direktorica slavnog britanskog heritage brenda.

https://www.barbour.com/us/alexa-chungKolekciju imena 'The Edit by Alexa' čini sveukupno 11 komada, a sastavljena je od zgodnih kardigana, jakni i kaputa kao stvorenih za nešto hladnije dane koji su pred nama te gumene obuće idealne za kišno vrijeme. Svaki je komad nazvan po Alexinim prijateljima i članovima obitelji, a kompletnu liniju možemo opisati kao dobro promišljenu capsule kolekciju bezvremenskih komada koji su istovremeno cool, jednostavni i veoma zahvalni za kombiniranje, te k tome odišu onim vintage štihom kojemu je nemoguće odoljeti. 

Beauty Victoria Beckham i Alexa Chung samo su neke od obožavateljica ove jeftine drogerijske kreme za lice

Nakon što je 2022. ugasila svoj vlastiti brend, Alexa je bila presretna zbog prilike da se još jednom vrati u dizajnerski stolac. “Skupila  sam dovoljno energije za ovo. Bio je to vrlo osobni proces i zapitala sam se: što sada želim odjenuti. Ovo je najsebičnija kolekcija koju sam ikada stvorila, ali baš zato mi se jako sviđa”, poručila je, dodavši da joj je nedostajalo dizajniranje, ali da toga ni sama nije bila svjesna dok ga se nije ponovno primila. “Kada sam ugasila svoju tvrtku, bila sam jako tužna zbog toga dugo vremena i nije mi palo na pamet da bi to moglo biti samo jedno poglavlje i da bi moglo postojati drugo koje je samo drugačija verzija onoga što želim raditi”, priznala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbour (@barbour)

Iako nam se kolekcija sviđa upravo zbog svoje zrele estetike i tihog luksuza kojim odiše, nemoguće je ne primijetiti da je dobar dio komada, barem u našim glavama, teško povezati sa stilskom ikonom koja modnom scenom vlada više od dva desetljeća i čije legendarne outfite poput onog s Arctic Monkeys majicom i baletnim papučicama okačenima o torbu sve češće otkrivaju i pripadnici generacije Z, a na koje ona sama iz današnje perpektive gleda s nostalgijom.

Moda Obožavani Totemov kaputić ima novu high street varijantu: gotovo identičan model po odličnoj cijeni

Današnja je Y2K estetika, kaže, puno manje spontana i puno više uglađena. “Naše su frizure i šminka bile užasne. Zahvaljujući YouTubeu, sada svi razumiju njegu kože na način na koji mi nismo. Mi nismo imali lookove, nego odlučnost da nas nije bilo briga kako smo izgledali. Sve je bilo bezbrižnije, prilično neuredno i DIY blesavo, ali to su bili najzabavniji dani u mom životu”, prisjeća se., priznajući da njezin život danas izgleda potpuno drugačije. “Volim se zabavljati, ali bila sam na svim zabavama. Sada mnogo više volim druženja uz večere”, priznaje. U svom novom domu u istočnom Londonu, ne sumnjamo. 

Njezin pogled na to što je prošle godine napunila 40 jednako je umirujuć. “Neki dan sam objavila sliku u minici i netko je komentirao: 'Pokušava izgledati kao da ima 24 godine', dok je netko drugi komentirao: 'Ona ima 40 godina'. Kad sam to vidjela, pomislila sam: 'Kako se usuđuješ, nemam 40 godina!', jednostavno zaboravim da zapravo imam. Ja pohađam školu starenja Patti Smith i Fran Lebowitz. Samo bez šminke i muške odjeće”, kaže. A minice? Minice će, sigurna je, uvijek biti tu! Na kraju krajeva, njezin je stil oduvijek bio miješanje klasike sa suvremenijim komadima, a zbog čega je i nosila Barbour jaknu kada je imala svega 22 godine.

Posjeti Miss7.24sata.hr