7 ljetnih komada koje treba staviti na čekanje i 7 koji su totalno u trendu

Instagram@sasha.mei
Vidi originalni članak
  • Što će se ovog ljeta najviše nositi, a što pomalo pada u zaborav? Otkriva nam to i moda na ulicama, ne samo modni znalci
  • No, taj "in" i "out" ne treba previše doslovno shvatiti - cilj je pronaći popularne komade, ali koji će nam trajati godinama
  • Isto tako, ne treba odbaciti one koji više nisu najpopularniji - spremi ih u ormar jer će se kad tad opet vratiti u modu. O tim lukavim modnim manevrima govori ovaj tekst

Malo gledamo Instagram, malo TikTok, malo stranice posvećene modi ne bi li otkrili što se nosi i što će se TEK nositi. Neki su u tome manje vješti, neki više, neki imaju nepogrešiv nos za trendove ili ih čak i sami stvaraju, a nekima treba koji detalj i prišapnuti. Pa evo što otkrivaju modni znalci, što se uoči ljeta neprestano nosi, a što vidimo sve rjeđe?

No, prije nego što ih poslušamo treba razmisliti i o tome da je moda ipak subjektivna stvar, a i ciklična pa će se ono što nije "in" ovog ljeta, neizbježno jednom vratiti. No u trendove koji se spominju se isplati uložiti i sada i u godinama koje dolaze jer su bezvremenski. Evo liste šest zastarjelih ljetnih trendova koje treba staviti na čekanje i šest na koje definitivno vrijedi obratiti pozornost ove godine.  Cilj je svakako pronaći bazične komade, odabrati palete boja i sve začiniti mnoštvom dodataka koji će naš ormar učiniti nadahnjujućim.

Od glave do pete

Spremi u ormar: festivalsku modu

Nosi: luksuzni minimalizam

Naravno da je ljeto vrijeme za festivale na otovrenom, ali to ne znači da se moramo fokusirati na šljokice, perje i tie dye uzorak. Bolje je kupiti komade koji će izdržati test vremena i koje ćemo iznova nositi i to u različitim kombinacijama. Jednostavne košulje, kratke hlače, haljine i suknje u svježoj bijeloj, crnoj i neutralnoj boji vječne su, a možeš ih nositi i sljedeće ljeto. Oxford košulje sada se mogu nositi s kratkim hlačama, a kasnije s trapericama, a haljine spojiti s ravnim hlačama za ljeto i čizmama za jesen.

Kratke hlače

Spremi u ormar: odrezane traperice

Odjeni: kratke cargo hlače

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Modne su piste rekle svoje, a ova je godina u znaku supersized trapera, velikih širokih traperica i dugih, maksi suknji pa su kratke hlače pale u drugi plan. Ipak, ako ih nosiš, zaboravi odrezane traperice koje su vladale proteklih godina (a i isto su festivalski đir) i biraj ponajprije kratke kargo hlače. Nakon renesanse Y2K mode ponovno smo se zaljubili u cargo hlače, a cargo kratke hlače prirodna su evolucija u alternativu za toplo vrijeme.

Bikini

Spremi u ormar: bikini s puno trakica

Odjeni: jednodjelni badić

Ako bi kupaći kostim trebao biti išta, onda je to praktičan. Volimo bikinije svih oblika i veličina, no one silne trakice (za koje trebaš pomoć sa strane da ih odjeneš) koje su bile trend prošle godine nisu najpraktičnija stvar. Jednodijelni badić se vratio i elegantniji je nego ikad, a jako je zgodno što može poslužiti i kao top koji se nosi na suknju ili hlače. U njegovoj popularnosti ima prste i ponovno oživljavanje kultne serije otprije dva desetljeća, 'Spasilačke službe'.

Moda Maksi suknja odjevni je komad za sva godišnja doba, izdvajamo 11 odličnih modela

Suknje

Spremi u ormar: midi dužinu

Odjeni: maksi suknju

Kao što smo već rekli, duge traper suknje su posvuda, no kako temperature rastu naravno da želimo odjenuti nešto laganije. Suknje od žerseja, satena, pamuka, lana i heklane suknje savršene su za ljeto provedeno u gradu ili baru na plaži. Ako ne voliš minice, a dosadila ti je klasika, suknja midi dužine, ovo je tvoje ljeto.

Topovi

Spremi u ormar: tanke naramenice

Odjeni: majicu u stilu muške potkošulje

Skromna majica bez rukava bila je jedan od najvećih trendova prošle godine i popularnost joj ne pada ni 2023. Možda je stvar u svestranosti majice bez rukava koja će ići uz sve iz našeg ormare ili cijene: nećeš morati za nju izdvojiti mnogo. Ili je stvar u tome kako lijepo izgleda, obična bijela majica u stilu potkošulje. U svakom slučaju, ako nešto kupuješ ovo ljeto godine, ova majica bez rukava je mudra investicija.

Moda Cipele s punom petom uvijek su tražene - donosimo 20 najpoželjnijih modela za ovu sezonu

Sandale

Spremi u ormar: gumene japanke

Odjeni: lijepe sandale

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Song Of Style (@songofstyle)

Naravno da su japanke stvar koje se ljeti nećemo odreći, ali ako smo nešto naučili o trendovima posljednjih godina to je da ne moraju biti obične, gumene i ravne. Na primjer, vrlo su nošene kožne japanke, i još k tome s povišenom petom. Ono što želimo reći jest da na lijepe sandale treba gledati kao na dobru investiciju, ne brzinsku ljetnu kupnju, i da ćemo takav par nositi još godinama. A toliko je još modela u ponudi, ne samo one s trakicom među prstima poput japanki.

Moda 5 trendova sunčanih naočala: sportski chic, zaobljeni mačkasti okviri, žarke boje...

Naočale

Spremi u ormar: ništa

Nosi: sve

Ovdje ne govorimo o jednom stilu nego o više njih. Naime, naočale su jedan od rijetkih dodataka koji su se drastično mijenjali prošle godine i još uvijek su svi ti stilovi popularni. Tanki okviri kakve nose Bella Hadid i Beyoncé? Pravokutne sa staklima u raznim nijansama? Vintage kockasti i mačkasti okviri? Vjerojatno popularniji nego ikada. Nosi se sve pa je odabir lagan. Pronaći ćeš idealne sunčane naočale po svom ukusu i baš u svom stilu bez obzira jesi li minimalistica ili voliš upečatljive komade za plažu ili se osjećaš najbolje u potkošulji i kaki boji. Postoje savršene naočale za svaki look - i sve se nose.  

Posjeti Miss7.24sata.hr