5 popularnih serija koje su pokrenule modne trendove u 2022. godini

Netflix Emily u Parizu
Vidi originalni članak
  • Osim na modnim pistama, inspiraciju za modne trendove možemo danas pronaći putem različitih medija  
  • Ove je godine na televizijskim ekranima bilo puno inspiracije po pitanju mode i trendova 
  • Ovih pet serija definitivno su bogat izvor inspiracije te su odredile neke modne trendove u 2022.

Osim godišnjih Tjedana mode u Parizu, New Yorku, Milanu i sl., pružatelji usluga streaminga poput Netflixa ili HBO Maxa također su nas inspirirali u pogledu mode u 2022. godini. Od princeze Diane u seriji 'Kruna' do styling kraljice 'Emily u Parizu'. Na kraju godine bacamo pogled na vrhunce modernih serija…

Freywille Ovaj zaboravljeni trend vraća se u modu na velika vrata

'Kruna'

S početkom pete sezone Netflixovog hita 'Kruna' vratila se pompa oko princeze Diane (1961.-1997.) kao modne ikone. Glumica Elizabeth Debicki potrudila se za svoj najuzbudljiviji look – i izgledala zbunjujuće slično majci princa Williama i princa Harryja. Otada su i njezina šik odijela i ležerne traperice te predimenzionirani sakoi opet turbo popularni. Mnogima se svidjela i njezina uska, kratka i crna haljina bez naramenica 'Revenge' koju je Diana nosila 1994. godine, nedugo nakon što je Charles priznao preljub.

'Emily u Parizu'

Čak su i prve dvije sezone serije 'Emily u Parizu' posljednjih godina natjerala mnoga modna srca na brže kucanje. Ne čudi što se serija smatra modnim hommageom 'Seksu i gradu'. Uostalom, radnja i outfiti često podsjećaju na popularne serije iz 90-ih. Od 21. prosinca Lily Collins, odnosno Emily Cooper, vraća se na ekrane u svojim ekstravagantnim kombinacijama. Šareni miksovi uzoraka, glamurozne tkanine, cool frizure i privlačne cipele u raznim bojama i oblicima ponovno će oduševljavati...

'I tek tako...'

Kad smo već kod 'Seksa i grada', već u prosincu 2021. godine su se bezbrojne fashionistice veselile outfitima Sarah Jessice Parker, Kristin Davis i Cynthie Nixon, poznatima kao Carrie, Charlotte i Miranda u seriji 'I tek tako...'. Što se tiče mode, nipošto nisu ostali razočarani. Tri glumice već nekoliko tjedana ponovno inspiriraju svojim izvrsnim odjevnim komadima. Druga sezona trenutačno se snima u New Yorku.

'Elite'

Španjolska Netflixova serija 'Elite' krenula je sa šestom sezonom od studenog 2022. godine. Vrući poslovni lookovi pojedinih učenica ponovno su u trendu, a to su kratke plisirane suknje, bomber jakne, XXL koledž jakne, bijele bluze, uski sakoi, kratke jakne od tvida. Ovdje nema velikih stilskih pravila. Umjesto toga, više je riječ o  divljim kombinacijama i hrabrosti da se koriste boje i neobični it-komadi.

'Zmajeva kuća'

Pompa oko prednastavka 'Igre prijestolja', 'Zmajeva kuća', izazvala je ove godine trend bojanja kose. Mnoge fashionistice odlučile su se za platinasto plavu à la princeza Rhaenyra Tagaryen (Milly Alcock) – tzv. Dragon Blonde. To je vrlo bijela 'blond' boja s hladnim podtonovima. Boja najbolje djeluje na hladnim i svijetlim tonovima kože i još više ističe plave, zelene i sive oči.

Moda Ako ne želiš slaviti u haljini, ovi kompleti s hlačama ili suknjama izvrsna su alternativa

Posjeti Miss7.24sata.hr