5 modnih pravila za žene s oblinama (jer "samo široko i tamno" više ne vrijedi)

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ako si bujnije građe i misliš da ti neki komadi ne pristaju, zaboravi sve što su te do sada učili: na primjer da krupne cure smiju nositi samo crno...
  • 5 jednostavnih pravila neće ti samo olakšati život dok biraš odjeću već ćeš se osjećati lijepo i ženstveno u svakoj prilici
  • Ne boj se boja i uzoraka, uloži malo više u donje rublje i naglasi svoje adute

Uvriježeno je modno pravilo da bi se žene s oblinama trebale držati jednostavne, široke i tamne odjeće. No ova pravila ne samo da su zastarjela nego dodatno čine da se žena loše osjeća u svom tijelu. Više se zamata i skriva nego da istakne ono što je na njoj lijepo - a doista nema osobe koja nema nekoliko aduta u rukavu. Kao i pokoju manu. Imaju ih i mršavice. Uostalom, trebamo li ikoga u ovom vremenu velikog uzleta plus size modela uvjeravati da su bujna građa i istaknute obline vrlo OK. Stoga odjeni odjeću koja ti se sviđa i istakni na sebi ono lijepo. 

1. Započni s dobrim donjim rubljem

Jednostavno donje rublje boje kože koje usto "dobro drži" je poželjno jer se neće nazirati kroz odjeću i kvariti stajling. Naravno, čipkasto donje rublje je savršeno za zavođenje, ali njegovi su obrisi vidljivi ispod majice ili bluze. Isto tako, gaćice sa steznikom su idealne za ravnanje trbuha i zaglađivanje potencijalnih "šlaufića".

Life&style Ljetovanje s frendicama ili dečkom: Prije nego što kreneš, ovo moraš znati

2. Naglasi ono što želiš

Poanta je staviti naglasak na dijelove tijela koje želiš istaknuti. Npr., ako si građena poput "kruške" (uža ramena i širi bokovi), odlično ti pristaju razne vrste topića V- izreza koje će naglasiti gornji dio tijela. Možeš se poigrati i s velikim ogrlicama i naušnicama te raznim maramama. Za tijelo u obliku pješčanog sata, preporučuje se naglasiti struk, a kod "jabuke" dekolte. Za stvaranje dojma vizualno dužih nogu, savjetujemo ti hlače visokog struka i cipele na petu. Preporučuje se izbjegavanje gležnjača i sandala s remenčićima oko gležnja koje vizualno skraćuju noge.

3. Uloži u jaknu ili sako koji će ti stajati kao saliveni

Naš savjet je da nabaviš neki lijepi sako ili jaknu koji će izgledati kao da su skrojeni po tebi.  Ako ništa drugo - daj ih iskrojiti, isplatit će se. Trajat će ti godinama, a moći ćeš ih nositi u raznim prilikama i outfitima.

Sa 126 na 69 kilograma Skinula sam 57 kilograma! Shvatila sam da je dovoljna jedna mala promjena svakih tjedan dana

4. Ne boj se uzoraka i boja

Neki kažu da bi punije žene trebale nositi jednobojne, tamne i prigušene tonove odjeće. No, svijetle boje i zanimljivi uzorci mogu biti itekako laskavi. Radi se samo o tome da pronađeš svoju dobitnu kombinaciju koja će naglasiti ono najbolje od tvoje figure. Izbjegavaj široke i šarene kaftane koji će te vizualno proširiti, a isprobaj nebeski plavo odijelo koje bi ti itekako moglo dobro pristajati. Staro pravilo da trebaš nositi što širu odjeću više ne vrijedi - široka odjeća će te još više prošitriti. Biraj radije onu koja prati liniju tijela, na primjer blago strukiranu ili pak usku u gornjem dijelu. I ne zaboravi, najbitnije je da se ti osjećaš ugodno u svom outfitu.

ŽIVOT Grbav nos, višak kilograma, akne... Ove cure su otvoreno progovorile o svojim 'manama' - i zašto se njima danas toliko ponose

5. Ne zamaraj se pravilima

Mnoge jače žene slijede uobičajene obrasce odijevanja koje im preporučuju i prodavačice u trgovinama. No, nemoj se bojati isprobati nove stvari i odijevati ono što se tebi sviđa. Lijepe odjeće - mladenačkih, veselih boja i modernih krojeva ima i u velikim veličinama. Pronađi što ti se sviđa i bez straha kupi. I nosi!

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr