5 lookova za prijelaz s ljeta na jesen koje dodajemo svojoj listi inspiracija

Instagram Foto: Instagram @tinvcb
Vidi originalni članak
  • S dolaskom jeseni naš se modni fokus sve više odmiče s trendovskih komada i prelazi na komade koji obećavaju dugotrajnost
  • Ulaganje u savršene capsule komade poput bezvremenskog balonera ili kvalitetnog para čizama recept je za stvaranje garderobe koja će imati spreman odgovor za sve naše potrebe
  • Pred nama je sezona prijelaznog odijevanja, najpoznatija po umjetnosti slojevitosti i pametnom kombiniranju ljetnih favorita s onim nešto toplijima, a uz ovih pet komada ćemo puno lakše prebroditi to razdoblje

Četiri tjedna. Točno nas toliko dijeli od prvog dana jeseni, barem kalendarski, iako što se vremena tiče još uvijek imamo osjećaj da nas ljeto ove godine ne misli samo tako napustiti. No, sigurno je da će stići, prije ili kasnije, jednako kao što je sigurno i da će sutra svanuti novo jutro, a skupa s dolaskom jeseni naš se modni fokus sve više odmiče s trendovskih komada i prelazi na komade koji obećavaju dugotrajnost.

Ulaganje u savršene capsule komade poput bezvremenskog balonera ili kvalitetnog para čizama recept je za stvaranje garderobe koja će imati spreman odgovor za sve naše potrebe, bili to dani u kojima kiša ne jenjava ili pak jednostavno osvježenje našeg izgleda. I sam izraz 'capsule garderoba' postao je poprilično popularan u posljednjih nekoliko godina, djelujući kao modna mantra za one koji traže jednostavnost u svom stilu, a u svojoj se srži svodi na sastavljanje kolekcije od svestranih, bezvremenskih komada koji se lako kombiniraju, omogućujući nam stvaranje bezbroj odjevnih kombinacija sa samo nekoliko ključnih komada.

Privlačnost capsule garderobe leži u prihvaćanju promišljenijeg pristupa odijevanju, a što znači da se ulaganjem u ovakve komade nećemo naći u situaciji da nemamo što odjenuti jednom kada određeni trendovi nestanu s modnog obzora, već se polagano gradi kolekcija puna bezvremenskih i veoma versatilnih komada s kojima se u svakom trenu možemo igrati dodajući im one trendovske. 

Moda Polagano prikupljamo ideje kakve ćemo cipele nositi najesen: ovo je 5 najpopularnijih modela

One hlače u koje smo bili zaljubljeni cijelog ljeta? Zašto ih ne bismo nosili ponovno, i u hladnijim mjesecima, s toplim pletenim džemperima? Budući da je pred nama sezona prijelaznog odijevanja, najpoznatija po umjetnosti slojevitosti i pametnom kombiniranju ljetnih favorita s onim nešto toplijima, uz prave ćemo komade puno lakše prebroditi to razdoblje, a s ovih pet definitivno ne možemo pogriješiti! 

Traper košulja

Ovaj look odličan je primjer zašto će predimenzionirana traper košulja uvijek biti jedan od značajnijih komada u našoj garderobi. Osim što nam služi i kao jakna, svaku kombinaciju podiže s ležernom lakoćom, i savršena je za sve one dane kada nemamo ideje što odjenuti. Uparena s jednostavnom bijelom majicom i opuštenim trapericama, kombinacija trapera s traperom jednostavna je odjevna formula kojoj se uvijek rado vraćamo i koja nikada neće izgledati loše. Uz elegantne mokasinke i boho torbu, u trenu ćemo imati  jednostavan izgled prikladan savršen za prijelazno razdoblje.

Klasični baloner

Kada temperature krenu padati, baloner iz godine u godinu postaje jedan od naših omiljenih komada. Ovaj bezvremenski komad savršeno spaja praktičnost sa sofisticiranošću, nudeći pravu količinu topline za svježe jesenske dane. U kombinaciji s ravnim trapericama i lakiranim mokasinkama, imamo neodoljiv ležeran styling koji je istovremeno uglađen i idealan za sve prilike, od šetnje gradom do večernjeg izlaska. Uz ovaj komad nikada nećemo morati previše razmišljati o kombinacijama jer ide uz gotovo sve.

Prugasta majica

Kada tražimo inspiraciju za jesenske outfite, postoji jedna podskupina modnog paketa na koju posebno obraćamo pozornost - Francuskinje i njihove omiljene komade. Pruge ne samo da su bezvremenske, već uz minimum truda unose dašak pariškog chica u svaki look. Prugaste majice dugih rukava idealne su za dane kada temperature počnu padati, ali još uvijek nije dovoljno hladno da bismo izvadili svoje omiljene dolčevite.

Bermude

Bermude su savršen primjer kako svoj omiljeni par ljetnih hlača uspješno prebaciti u hladnije mjesece. Kombiniramo ih s oversized prslucima i jednostavnim pamučnim bijelim majicama, a na ovoj konkretnoj kombinaciji posebno nam se sviđaju nježni pastelno ružičasti dodaci - torba i brodarice koje su poslužile kao neočekivani začin koji je dodao mekoću cijelom stylingu.

Ležerna krem jakna

Kakav god bio tvoj stil odijevanja, garantiramo da ćeš za ovakvom jaknom posezati češće no za bilo kojim drugim komadom. Arket je nedavno lansirao sličan model koji se rasprodao u svega tri dana, a što dovoljno govori o atraktivnosti ovakvih komada. S velikim džepovima i ležernim krojem, ovakva će jakna biti super praktična i chic opcija koja će pristajati gotovo svakoj prilici koja ne iziskuje svečanu odjeću. Kada zamišljamo šarene jesenske parkove, šuštanje lišća pod nogama i svježe večeri okovane maglom, ovo je jakna koja nam prva pada na pamet i koja je za jesen kao stvorena!

Moda Ako voliš Chanel estetiku, ali ti se baš ne uklapa u budžet, H&M ima divne komplete koji su odlična zamjena

Posjeti Miss7.24sata.hr