4 modela cipela koja će vladati jesenskim trendovima - neke nije teško pogoditi!

Instagram @Valentino
Vidi originalni članak
  • Sandale s remenčićima, lagane natikače i japanke uskoro spremamo u ormare, a na nogama ćemo nositi drugu vrstu obuće, primjereniju za jesen
  • Među trendovima ističu se četiri modela od kojih su neki već klasici, dok su drugi novorođeni trend koji iz ljeta prenosimo u jesen
  • I obožavateljice sportske obuće, ali i one elegantnije i ženstvenije ove će jeseni pronaći nešto za sebe

Uskoro ćemo sandale i sve ostale modele otvorenih cipela morati zamijeniti zatvorenim modelima tenisica, cipela na petu i čizama. Budući da modela ima vrlo mnogo, a i svi volimo nositi nešto po našem ukusu, izdvojili smo četiri različita modela cipela koje se mogu nositi kroz hladnije razdoblje pred nama.

Udobnost, opuštenost, ženstvenost i posebnost samo su neke od karakteristika koje odlikuju modele koji će biti savršeni za nadolazeće jesensko razdoblje.

1. Retro skater tenisice

Posljednji veliki trend koji vlada među tenisicama su tenisice retro izgleda. Uz high street verzije, tu su i one dizajnerske poput Guccija i Loewea. Jednostavni modeli retro tenisica nisu jako sportski pa ih možeš kombinirati i uz casual poslovne modne kombinacije, ali i uz haljine ili za jako trendi look, uz maksi suknju i običan T-shirt.

S lijeva na desno: Mango, 349,90 kn; adidas Stan Smith, sad 783,75 kn; Vans, 599,90 kn

2. Čizme preko koljena

Čizme se naravno također nalaze među vodećim trendovima za jesen, a posebno će biti popularne čizme iznad koljena, koje su Bottega Veneta, Isabel Marant i Brandon Maxwell već predstavili u svojim kolekcijama. Čizme preko koljena možeš odlično stilizirati uz kratke suknje ili haljine.

S lijeva na desno: Zara, 1199,90 kn; Alma en Pena, 1419,90 kn; Steve Madden, 1119,00 kn

Moda Vladavina kožnih hlača se nastavlja, ali ove jeseni dolaze u visokom sjaju!

3. Mary Jane cipele

Ovaj 'throwback' model koji je bio izrazito popularan tijekom 90-ih, vraća se u velikom stilu, a ravnu verziju, ali i modele s platformom možemo vidjeti u kolekcijama brendova Miu Miu i Marc Jacobs. Upečatljive kopče i remenčići najčešći su dodaci na modelima Mary Jane cipela, a možeš ih nositi u casual varijanti uz traperice, ili nešto ženstvenijoj, uz slip haljinu i kardigan.

S lijeva na desno: sve Zalando; Twinset, 1,229,90 kn; Next, 350,00 kn; Koi Footwear, 295,00 kn

4. Platforme

Platforme su svakako najveći trend cipela koji se prenosi i na jesen (Valentino plaforme nose brojni poznati!) . Glomazna blok peta i velika platforma čine ove modele posebno upečatljivima, a najpopularniji ove sezone su oni s okruglim završetkom ili otvorenih prstiju. Platforme u raznim bojama također su jako popularne, no klasične crne ili bijele nijanse uvijek su siguran izbor. Platforme se također mogu uklopiti u pregršt outfita, a odlično će se slagati s kožnim hlačama za večernji izlazak ili uz mini haljinu ili suknju!

S lijeva na desno: Zara, 299,90 kn; Stradivarius, 279,90 kn; Stradivarius, 279,90 kn

Moda Romantične haljine idealne za ovo doba godine, ali i nadolazeću jesen - evo kako ih nose naše influencerice

Posjeti Miss7.24sata.hr