18 godina Seks i grada: Zanimljivosti o seriji koje niste znali

themoviedb.org
Prošlo je 18 godina od prikazivanja prve i 12 od prikazivanja posljednje epizode serije, a ona i danas ima ogroman utjecaj na žene diljem svijeta
Vidi originalni članak

Na današnji dan, prije točno 18 godina emitirana je prva epizoda kultne serije Seks i grad, koja je omiljena među ženama i dan danas. A i s dobrim razlogom: serija je promijenila način na koji žene razmišljaju o vezama, muškarcima, prijateljstvu i modi. Čak su i zanimljivosti u vezi serije, koje su se događale iza scene, postale poznate u javnosti, poput toga da su se Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker često znale porječkati ili da je lik Carrie baziran na prvoj osobi - Candance Bushnell, autorici Seks i grad knjige na kojoj je bazirana serija. No, nakon šest godina emitiranja i dva filma i najvećim fanovima zasigurno promaknu neke informacije. Ovo je 6 zanimljivosti koje vjerojatno do sada niste znali o fenomenu zvanom Seks i grad:

1. Serija je podigla prašinu oko nepostojeće knjige
Carrie je u seriji citirala izmišlenu knjigu "Love Letters of Great Men". To je među publikom uzrokovola veliku potražnju za nepostojećom knjigom, pa je na kraju i objavljena.

2. Kim Cattrall nije bila oduševljena ulogom Samanthe
Odbila ju je dva puta, ali ju je na kraju ipak prihvatila. Srećom, jer teško je zamisliti seriju bez nje.

3. Autorica knjige nije se obogatila
Unatoč ogromnom uspjehu serije, Candace Bushnell je za prava na Seks i grad dobila sveukupno 60,000 američkih dolara.

4. Glavne junakinje rijtko kada su ponavljale outfite
Iako je Carrie u posljednjoj epozodi nosila kaput kojeg smo već prije vidjeli, to je bila prava rijetkost, jer gotovo nikada nisu ponavljali outfite. Čak i kada bi se neki odjevni komad u seriji ponovio, bio bi drugačije stiliziran.

5. Faca postoji
Njegovo pravo ime je Ron Galoti i u stvarnom životu bio je nesretna ljubav autorice knjiga, Candace Bushnell.

6. Pekarna iz serije trebala je zaposliti izbacivača
Kada se "Magnolia Bakery" pojavila u seriji, lokacija je postala super popularna pa su trebali zaposliti izbacivača.

Posjeti Miss7.24sata.hr