11 najljepših haljina s Oscara: raskošne toalete šetale su crvenim tepihom, a ove su naš izbor

Profimedia Foto: Profimedia, Zendaya
Vidi originalni članak
  • Sinoćnja dodjela Oscara završila je sezonu dodjela filmskih nagrada punu zanimljivih događanja
  • Hollywoodske zvijezde ponovno su se okupile u Dolby Theateru, uključujući Emmu Stone, koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu, Margot Robbie, Emily Blunt i Zendayu
  • Crvenim su tepihom naravno prošetale u glamuroznim modnim izdanjima, a mi smo izdvojile najljepše haljine s 96. dodjele nagrada Oscar!

Uvijek najiščekivanija dodjela tijekom svake sezone nagrada je upravo dodjela nagrada Oscar, koja jučer po 96. put održana u Dolby Theateru u Los Angelesu. S Oscarima sezona dodjele nagrada tako je zaključena, a kao i obično hollywoodske zvijezde potrudile su se na oduševiti svojim modnim izdanjima koja su odisala glamurom koji je istovremeno bio klasičan, svjež i moderan, uz pokoji u potpunosti neočekivan look.

Jučerašnje Oscare obilježile su zanimljive strukture na haljinama, poput nesvakidašnjih ovratnika te dramatičnih pepluma, čime su se zvijezde odvojile od ideje da pobjednički stylinzi moraju biti bezvremenski i jednostavniji.

Od Emme Stone, koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu (ponovno!), a na dodjeli nosila mint zelenu Louis Vuitton haljinu, do Zendaye u svjetlucavoj Giorgio Armani Privé predivnih haljina nije nedostajalo, a one najljepše izdvojile smo u nastavku.

Sandra Hüller

Njemačka glumica Sandra Hüller na dodjeli Oscara nosila je predivnu crnu Schiaparelli haljinu koju je krasi široki ovratnik sa spuštenim ramenima i špičastim vrhovima. Na dekolteu ju je krasio i veliki svjetlucavi broš, a glumica je uz glamuroznu haljinu kombinirala makeup look brenda Benefit Cosmetics.

Margot Robbie

Margot Robbie za 96. dodjelu Oscara odabrala je Versace haljinu iz kolekcije za jesen/zimu 2024. i to u crnoj boji, iako su neki očekivali još jedan ružičasti look, u skladu s estetikom lika Barbie kojeg je utjelovila u istoimenom filmu. Svjetlucavu haljinu bez naramenica i s okruglim dramatičnim ovratnikom te elegantnim naborima na struku, Margot je nosila uz chunky narukvicu isprepletenog dizajna.

Life&style 'Oppenheimer' pomeo konkurenciju sa 7 kipića, Emma Stone se u rasparanoj haljini popela po drugog Oscara

Emily Blunt

Još jedan Schiaparelli dizajn nosila je i Emily Blunt, a njena haljina u svijetloj nijansi boje šampanjca i sa svjetlucavim obrubima bila je u centru pažnje zbog neobičnih naramenica, koje nisu dodirivale njena ramena, već su stajale u zraku. Emily je uz Schiaparelli haljinu nosila Tiffany & Co. nakit. Zanimljivo, u haljini s dizajnom "plutajućih" naramenica pridružila joj se i kolegica iz filma 'Oppenheimer', Florence Pugh.

Zendaya

Uvijek jedna od najbolje odjevenih, Zendaya je i ovog puta oduševila svojom Giorgio Armani Privé haljinom u svjetlucavo-metaliziranom spoju crne i ružičaste. Predivna haljina na jedno rame imala je po sebi retro izvezene motive palme, a Zendaya je uz haljinu nosila Bvlgari nakit.

Emma Stone 

Dobitnica Oscara za najbolju glumicu, Emma Stone svoj je drugi kipić primila u mint zelenoj Louis Vuitton haljini od svilenog žakarda, koju je krasio detalj pepluma, uz koju je nosila i Louis Vuitton ogrlicu. Dok je primala Oscara za svoju ulogu u filmu 'Uboga stvorenja', glumica je otkrila i da je imala malu nezgodu s haljinom te pokazala kako je na stražnjoj stranici nažalost pukao patentni zatvarač!

America Ferrera 

Za razliku od Margot Robbie, America Ferrera ipak se odlučila za ružičastu boju svoje haljinu, u duhu filma 'Barbie', s mrežastom isprepletenom Ateliera Versace haljinom u predivnoj nijansi ružičaste, koja se izrađivala više od 400 sati.

Anya Taylor-Joy

Zvijezda serije 'Damin gambit' na dodjeli Oscara pojavila se u šljokičastoj Dior Haute Couture haljini bez naramenica, a srebrno-siva haljina uključivala je i voluminozan donji dio prekriven slojevima dijelova u obliku latica, motiv inspiriran kultnom Junon haljinom koju je Christian Dior dizajnirao u kolekciji za jesen/zimu 1949.

Lupita Nyong'o

Glumica je zasjala u Giorgio Armani Privé svjetlucavoj puderasto plavoj haljini s izvezenim kristalićima te dodatkom pepluma od perja na struku te donjem rubu, uz De Beers dijamantni nakit.

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld nosila je predivnu Elie Saab Couture haljinu iz kolekcije za proljeće/ljeto 2024., a pastelno plavi dizajn imao je plisiranu suknju te delikatan dodatak šala oko dekoltea, uz pozlaćene zlatne aplicirane motive u obliku lišća.

Eva Longoria

Eva Longoria nosila je crnu haljinu Tamare Ralph s bezvremenskom siluetom pješčanog sata te dugi šlep, a pozornost je privukao i strukturirano ovratnik sa spuštenim ramenima te dijamantna Bucherer ogrlica, prsten i narukvica.

Carey Mulligan

Zvijezda filma 'Maestro', Carey Mulligan oduševila je glamuroznim crnom haljinom koja je pratila liniju njenog tijela, s dodatkom bijelog tila, koji je provirivao na donjem dijelu u modelu Balenciaga haljine sirena kroja. Haljina koju je nosila Carey, uz dodatak dugačkih crnih rukavica nastala je s arhivskim dizajnom Cristóbala Balenciage iz zimske kolekcije iz 1951. kao inspiracijom!

Moda Djeveruše i kume ove sezone biraju haljine u boji kadulje. Izabrali smo najljepše modele

 

Posjeti Miss7.24sata.hr