10 modnih trendova koji su obilježili desetljeće, ali ih je 2020. bolje ostaviti iza sebe

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • S krajem godine približava se i završetak drugog desetljeća 21. stoljeća, a to znači da je pravo vrijeme za modni vremeplov
  • U rekapitulaciji posljednjih deset godina prisjetile smo se onih trendova koje je bolje ostaviti za nama
  • Koji su se to modni komadi uz chokere, Marantice i minijaturne torbice našli na listi možeš otkriti u nastavku

Brzim korakom približava nam se kraj kraj godine. No, sa 31. prosincem ne završava samo aktualna 2019. godina već kraju dolazi cijelo drugo desetljeće 21. stoljeća. Modno je riječ o vrlo zanimljivom razdoblju koje je prštalo od različitosti, no ne možemo reći da su baš svi trendovi zaslužili prolaznu ocjenu. Prisjetili smo se nekih od najpopularnijih komada u proteklih deset godina i sastavile listu njih 10 za koje je najbolje da ostanu zakopane duboko u 2010-ima.

BEAUTY S ovim ružem nikako ne možeš pogriješiti ni u kojoj kombinaciji!


1. Male naočale

Slavne osobe poput Rihanne, Ariane Grande i Kylie Jenner nisu mogle prestati nositi malene sunčane naočale iako je očito da one ne služe svojoj svrsi. U 2019. godini sićušne sunčane naočale poput onih iz filma Matrix preplavile su ponudu high street brendova, ali nadamo se da nepraktični trend ostaje u prošlosti.

2. Tata tenisice

Nakon što je kuća Balenciaga lansirala svoje Triple S tenisice 2017. godine, koje su koštale oko 6.000 kuna, drugi su brendovi preplavili tržište vlastitim verzijama tatinih tenisica. Ovaj model je postao toliko popularan da već tri sezone ne izlazi iz ponude, a svoj kultni status je potvrdio time što su ga zvijezde nerijetko odlučile nositi i na crvenom tepihu. No, mi se pitamo - je li njegovo vrijeme napokon odzvonilo?

Zimski trendovi Tenisice rado nosimo i zimi, a ovo su najpoželjniji ovosezonski modeli od 180 do 450 kn

3. Minijaturne torbice

Od kada je francuski dizajner Jacquemus u proljeće 2018. godine svijetu predstavio sada već ikoničnu torbicu Le Chiquito, pokrenuo je pravu malu revoluciju. Ona je postala trenutni favorit i osvojila fashionistice diljem svijeta. Priznajemo, mikro torbice djeluju uistinu slatko, no zapravo su nepraktične te je pravo vrijeme da ih zauvijek ostavimo u ormarima.

4. Prozirne čizme

Prozirne čizme mogu izgledati super kad ih nose poznate osobe poput Kim Kardashian West i Kylie Jenner te namještene u modnim editorijalima, ali u stvarnom životu jedino što ostavljaju je osjećaj neugode i znojnih nogu.

Moda za proslave Najveći vodič kroz šljokice: haljine, torbice, cipele, odijela i topići za svečane prilike

5. Biciklističke hlačice

Još jedan trend koji su iz ropotarnice prošlosti izvukle sestre Kardashian i rasplamsale društvene mreže. Hajdemo se nadati da nas uistinu čeka treća sreća te da se neće ponovno pojaviti tako skoro. 

6. Povišene tenisice (Marantice)

Iako Isabel Marant nije izmislila tenisice sa sakrivenom petom, ovaj trend obuće nije postao popularan sve do 2012. godine i  izlaska njenog para Willow. I doista se čini kao da ih se od tada naprosto ne možemo riješiti.

7. Razderane traperice

Trend razderanih traperica toliko je uzeo maha da se na trenutke činilo kao da na njima ima više rupa nego tkanine. Vrijeme je da se rupe pokrpaju!

Modni savjeti 4 pogreške kod kupnje traperica koje nam se tako lako potkradu

8. Natikače s krznom

Gucci's Princetown Mule, model natikača s krznom postao je instant hit među poznatim osobama kada se na tržištu pojavio 2015. godine. Neki su ih obožavali, drugi se zgražali, a nama se čini da je vrijeme njihove slave iza nas.

9. Chokeri

Unatoč tome kako su chokeri i uske ogrlice izgledali tako kul ako si odrasla u 80-ima i ranim 90-ima, vrijeme je da ih (privremeno?) povučeš iz svojih kutijica za nakit.

10. Štikle sa zakovicama

Ako je jedan model štikli obilježio proteklo desetljeće onda su to zasigurno Valentinove Rockstud štikle sa zakovicama. Ovaj stil je postao toliko popularan te je pokrenuo mini revoluciju postavljanja zakovica na različite modne dodatke. Priznajemo, bila je to uistinu lijepa cipela, no vrijeme je za neke nove modele.

Posjeti Miss7.24sata.hr