Njonjo vs Supernjonjo! Spremite se, kampanja je tek krenula...

Pixsell/Sanjin Strukic
Vidi originalni članak

Mora da me je neka natruha mazohizma natjerala da bacim pogled na Raspudićevo gostovanje kod Stankovića. Odlučio sam gleduckati i usput odgovarati na mailove kako bih imao osjećaj da radim nešto korisno, ali na kraju mi je drago da sam pogledao cijelu emisiju. Jer je Raspudić uspio nadnjonjiti Njonju, što je stvarno bilo neočekivano.

Na moju veliku radost nisam politički komentator tako da neću analizirati njegove političke stavove, iako realno, i nije ih baš elokventno razložio. Sjećam se da se jako uzbudio oko nekog prastarog slučaja, spominjao je BiH i rezolutno je tvrdio da gej parovi ne bi trebali posvajati djecu jer prednost moraju imati hetero parovi, a kada ga je Stanković suočio s činjenicom da je prošle godine samo 85 djece udomljeno od tih uzoritih, moralno ispravnih hetero parova, brzo je skrenuo priču na promašenu tezu o stigmatizaciji dječjih domova, kao da tamo i nije tako loše. Ma kakvi, stari – prekrasno je! Dapače, djeca hrle da što prije dođu u domove. 

To je inače klasična taktika sličnih intelektualnih veličina – kad te ulove u promašenom stavu utemeljenom na ideologiji, a ne činjenicama ili nedobog znanosti, samo serviraj novu tezu i gledatelji izgube nit zbog tvoje logoreičnosti. Većina ljudi ionako ne prosuđuje po snazi argumenata ili ispravnosti činjenica, nego jednostavno prema tome koliko im odgovaraju vaši stavovi. I svi smo često odgovorni za to. Lijevi i desni, liberalni i konzervativni, svi smo skloni nekritički navijati za svoje.

No danas neću o tome jer iskreno, mnogo je zanimljivija iznimna uzbuđenost oko fotki u medijima - njegovih i trudne mu supruge također, kao da je to neki udarac ispod pojasa. Ovaj put su društvene mreže fantastično brzo i duhovito reagirale pa su brojne žene tijekom nedjelje i ponedjeljka objavljivale svoje predivne fotke u osmom mjesecu trudnoće uz #ninoizdrži. Jer stvarno nema baš ništa neprirodno, a ni ružno u objavljivanju nečije fotke u trudnoći, dapače. 

No posebno impresivna bila je osjetljivost na neke svoje fotografije. To ga je toliko peckalo da ih je donio isprintane u studio kako bi dokazao tu „manipulaciju medija“ jer eto, objavili su fotku dok je bacao neku kuglu. Naravno, zadnja sam osoba koja će bespogovorno braniti medije jer nekada doista objave loše fotke zbog običnog šlamperaja, a nekad doista imaju lošu namjeru. 
Naravno da su razni mediji nebrojeno puta objavili i moje loše fotke. Najčešće su tzv. konstipacijske, kad me usred riječi ulove na nekom predavanju ili promociji pa doista izgleda kao da sam u mukama. Ali, Bože moj, koja tragedija... 

Bilo je čak situacija da je redakcija za koju sam radio redovito uz ozbiljne kolumne objavljivala fotke na kojima se blesavo smješkam, a uz ležerni tekst neku na kojoj sam ozbiljan. Npr., sjećam se blesavog osmijeha na kolumni o psihološkim posljedicama globalne terorističke prijetnje. Vjerojatno zadnja tema na koju se trebaš smješkati, ali eto, nekome se taj dan nije dalo raditi pa je objavio baš takvu fotku uz moj tekst. Fotka nije povrijedila moj ego jer izgledam loše, nego zato što šalje nakaradnu poruku, kao da ismijavam vrlo ozbiljnu temu. Ukazao sam na propust, pokušao riješiti situaciju, nakon čega su se zaredali i glupkasti ili netočni naslovi i nakon nekoliko pokušaja vidio sam da to ne mogu riješiti i jednostavno sam prestao pisati za njih. Baš sam u to vrijeme gostovao kod Stankovića i naravno da nisam donio isprintane slike i naslove da se potužim Aci. U trenutku kad je gost izvadio te isprinte Aco je izgledao kao zbunjena odgojiteljica u vrtiću kojoj se Ninek tuži da su drugi dečki zločesti i traži da presudi u njegovu korist. Ima nešto posebno otužno, da ne kažem njonjasto, kad povrijeđena odrasla osoba traži razumijevanje zbog obične fotografije. 

Kako je u emisiji izjavio da se želi kandidirati u izbornoj jedinici u kojoj će biti Jandroković, u medijima često tituliran kao Njonjo, očito je želio izaći kao pobjednik u njonjo derbiju! Jer nakon toga je Jandroković napisao da nije pratio Nu2 zato što je bio na ručku kod jedne od triju kćeri, a btw. „svu djecu ima s jednom ženom“. I dok su mu neki zamjerili taj udarac ispod pojasa jer se, kao, ne bi smjele problematizirati okolnosti razvoda osobe poznate po konzervativnim stavovima, meni je više za zamjeriti pokušaj da Jandroković frajerasto odgovori. Nemoj, jednostavno nemoj, to stvarno nije tvoja scena, kao što nije ni moja.

Onda je Raspudić odgovorio nešto kako je Jandroković sin više majki, i možda brže-bolje svim redakcijama poslao odobrene fotke na kojima je zgodan i čestit kako mu opet ne bi bio povrijeđen ego i blablabla... tu sam se već morao isključiti jer mi je bilo previše.
Jer kad netko nije osjećajan, ali jest pretjerano osjetljiv, meni je to njonjasto i antimuževno. Osjećajnost je odlika zrelih muškaraca, ali takva pretjerana osjetljivost, nikako! Naravno, svatko ima svoje shvaćanje muževnosti. Nekome je problematično što se zalažem za izražavanje osjećaja. Ali meni to nije odlika žena, nego zrelosti i ljudskosti. Za mene je pravi muškarac onaj koji je itekako u kontaktu sa svojim osjećajima, ali defitnivno nije tako osjetljiva biljčica da će tužakati djecu ako u spomenaru napišu nešto ružno o njemu. Kako god bilo, spremite se, tek su krenuli, tako nam Bog pomogao...

 

*Stavovi i mišljenja u ovom tekstu osobni su stavovi autora i ne odražavaju stavove i mišljenja redakcije i uredništva

Posjeti Miss7.24sata.hr