Vlasnica sex shopa otkrila nam je najbolje seksualne igračke i dala ideju za poklon za Valentinovo

Shutterstock Seksualne igračke sve su popularniji poklon za Valentinovo
Vidi originalni članak
  • Kako je pandemija utjecala na naš seksualni život? Tko više kupuje seksualne igračke - muškarci ili žene? Na ove i druga pitanja odgovorila nam je vlsnica zagrebačkog sex shopa
  • Saznaj najnovije trendove i što se najviše kupuje u sex shopovima 
  • Bilo da si solo ili u paru, Valentinovo je idealna prilika za spice up yor life

Pandemija je, za mnoge od nas, promijenila način na koji izlazimo, provodimo slobodno vrijeme - pa i to što i kako radimo u krevetu. Za vrijeme lockdowna, raznoraznih ograničenja i nedostatka sadržaja u obliku društvenih događanja, okrenuli smo se sebi samima. A seks je uvijek bio jedan od najdražih načina upražnjavanja slobodnog vremena. Liberalizacija društva samo se ubrzala na putu ka pronalaženju kreativnih rješenja za problem socijalnog distanciranja. U vrijeme kada nam je zabranjeni pretjerani kontakt s drugima, mnogi su odlučili produbiti kontakt sa samima sobom i/ili s partnerom u svoja četiri zida, a seksualne igračke postale su naši novi najdraži gadgeti.

"Danas je ženama odlazak u sex shop sasvim normalna stvar poput bilo kojeg drugog odlaska u shopping"

Ovo potvrđuje i Sanja Surać, vlasnica zagrebačkog sex shopa Positive Vibrations. Sex shop koji se nalazi u Vlaškoj nije ništa slično onome kako zamišljaš prosječni sex shop - mali, tamni dućančić u nekoj mračnoj ulici, skriven od pogleda javnosti. Ovaj je upravo ono što mu ime govori - pun pozitivnih vibracija, i kao stvoren za žene. Estetski je toliko lijep i fin, svijetao i prozračan, da imaš dojam kao da se nalaziš u luksuznoj parfumeriji ili trgovini s kozmetikom.

Sanja je Positive Vibrations otvorila još 1992. godine, a u 30 godina svašta se promijenilo, posebice po pitanju otvorenosti žena prema seksualnosti. "Kada gledam unazad, razlika je ogromna. Ma sve do unazad desetak godina žene su se rijetko usudile ući u sex shop, dok je danas i to sasvim normalna stvar poput bilo kojeg drugog odlaska u shopping", kaže vlasnica jednog od najstarijih zagrebačkih sex shopova. 

Još 2005. godine Sanja je primjetila "promjenu klime" te uočila kako sve više žena zalazi u trgovinu, što je odudaralo od prijašnjih godina kada bi u mjesec dana, ušla 1 ili 2 žene, najčešće u pratnji dečka. To se poklopilo, priča Sanja, s industrijom koja se sve više okretala ženama i njihovom zadovoljstvu te su tako poznati brendovi seksualnih igračaka više pozornosti posvećivali dizajnu. "Nekada su vibratori bili samo oni realnog izgleda, u obliku penisa, svijetle boje kože ili crne. Danas vibratori ni ne izgledaju kao vibratori nego mali, slatki gadgeti," komentira Sanja. 

SEKS 'Slow sex' metoda: kako funkcionira i zašto je dobra

2010. godine Positive Vibrations seli iz Frankopanske u Vlašku i doživljava potpuni makeover, a fokus je na ženama. Dok su prije 15-ak godina u sex shop ulazili samo muškarci, danas 40% kupaca koji uđu u trgovinu su žene. Dakle - muškarci su ipak još uvijek najveći korisnici seks igračaka? "Pa i ne" - govori Sanja. Oni jesu još uvijek u najvećem postotku kupci, ali često kupuju za žene. Iako većina proizvoda koje se prodaju u Positive Vibrationsu su proizvodi za žene, dio njih se još uvijek srami ući u sex shop i onda pošalju dečka ili prijatelja koji prodavačici pokazuje na mobitel što žena želi.

A na pitanje "što žene žele", Sanja odgovara kako je teško sve žene staviti "pod zajednički nazivnik", pa i kad su u pitanju seksualne igračke. "Ukusi su najrazličitiji. Od vibratora, dilda, fetiša, drogerijskih proizvoda, pa do finog, erotskog rublja, sve je traženo, a ono što im je zajedničko je pozitivan stav i sloboda prema vlastitoj seksualnosti."

Što pokloniti za Valentinovo - sebi ili tebi i njemu

A da su seksualne igračke uistinu posebno popularne na dan zaljubljenih, potvrđuje i činjenica da razni web shopovi seksualnih igračaka, pa tako i brendovi, imaju popuste i posebne akcije za Valentinovo - za tebe, za njega, i za tebe i njega. Bilo da si solo ili u paru, Valentinovo je idealna prilika za spice up yor life.

Pitali smo Sanju što bi iz Positive Vibrationsa preporučili kao savršen poklon za Valentinovo.

Ukoliko financije nisu problem, iz široke i šarolike ponude izdvojila je We-Vibe masažer za parove, koji je sada na akciji 15%. Radi se o masažeru koji se koristi tijekom odnosa i pruža duboki užitak oba partnera istovremeno. 

"Ukoliko, zajednički vibrator nije opcija, penis-prstenovi s vibracijama i upravljanjem preko aplikacija mogu biti rješenje za intenziviranje uzbuđenja. U tom slučaju Satisfyer Mighty one ili We-vibe Date Night je najbolji izbor, " preporučuju iz sex shopa.

 

Popularnost seksualnih igračaka u posljednjih nekoliko godina pokazala je kako je tehnologija ušla i u naše gaćice. Pojavio se novi trend u kojem je sve veća količina proizvoda dizajnirana za korištenje u pokretu, kada smo vani i na ulici, na spoju ili tijekom romantične večere, razbijajući granice samozadovoljavanja.

"To su igračke kojima se upravlja putem aplikacije na pametnom telefonu. Aplikacija nudi kreiranje vlastitih vibro-ritmova, a i zabavni su, jer parovi mogu međusobno komunicirati i kada su udaljeni. Najčešće su to partnerske igračke ''C'' oblika, vibrirajuća jaja i mali vibratori za gaćice", nabraja Sanja.

"Što se tiče žena, naši bi odabiri bili Womanizer Duo koji uz popularne zračne stimulacije za klitoris, također ima nastavak za stimulaciju G-točke ili Svakom Adonis ''rabbit'' vibrator s inteligentnim programom ''od predigre do orgazma''.

I za kraj, završit ćemo s riječima i ključnim točkama Simon Dubéa iz Eroboticsa:  1) seksualno zdravlje je zdravlje, 2) seksualna prava su ljudska prava, 3) seksualnost znači raznolikost, 4) zadovoljstvo je zabavno i važno; i 5) tehnologija može pomoći.

 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr