Što ruke otkrivaju o muškarcu: koliko će biti vjeran, ljubazan, koliko djece imati

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ne, ne mislimo na to kako veličina šaka otkriva veličinu, hm, znaš već čega
  • Riječ je o tome ima li duži kažiprst ili prstenjak - a to ovisi o količini testosterona
  • A kako znamo, testosteron određuje kako će se muškarci ponašati u mnogim situacijama

Ruke mogu reći mnogo o muškarcu, daleko više od toga koliko drži do čistoće (ili ne drži - crno ispod noktiju sasjekle ne jednu potencijalnu vezu). Ruke mogu otkriti kakvim se poslom bavi, a dužina prstiju, specifično, još i neke druge detalje. Dakle na što treba obratiti pozornost? Na dužinu kažiprsta i prstenjaka, odnosno odnos između ta dva prsta: koji je duži, a koji kraći?

BEAUTY Isprobala sam novu micelarnu vodu o kojoj svi pričaju - provjeri kako mi se svidjela

Omjer duljine prstiju poznatiji kao 2D:4D (dužina kažiprsta podijeljena s dužinom prstenjaka) otkriva količinu testosterona kojoj je kao fetus bio izložen u maternici. Što je omjer dužine manji, odnosno što je prstenjak duži u odnosu na kažiprst, muškarac je apsorbirao više testosterona, a testosteron će, između ostalog imati veliki utjecaj i na to kako će se odnositi prema ženama otkrila je McGill studija provedena na Oxfordu. Evo pet karakteristika koje ti prsti o njemu otkrivaju.

1. Promiskuitetnost

Ako je prstenjak duži od kažiprsta, to je dobra predispozicija za promiskuitetno ponašanje; ako je duži kažiprst, monogamnost mu je u krvi. Do ovog su otkrića došli ispitujući 585 muškaraca, ali i žena o njihovim seksualnim navikama. U brojkama: 57% muškaraca s dužim prstenjakom sklonije je varanju, a 43% su vjerni. Dok su žene s dužim prstenjakom nevjerne u manjem postotku, samo njih 47% bi ih se upustile u te rabote.

via GIPHY

2. Ljubaznost

U spomenutoj studiji 155 ispitanika ispunjavalo je obrasce o društvenim interkacijama koje su imali tijekom 20 dana. A zatim su opisali kako su se pritom ponašali, od toga da su se s osobom lijepo slagali do svađalačkog ponašanja. Otkriveno je da su muškarci s kratkim kažiprstom i dugim prstenjakom u prosjeku ljubazniji prema ženama. Oni su se u trećini slučajeva ponašali ugodnije prema ženama i u trećini slučajeva su se manje svađali i to ne samo sa ženama s kojima su u seksualnoj vezi već i sa prijateljicama i kolegicama. 

3. Želja za djecom

Ljudi s dužim prstenjakom također su skloni imati više djece. Imaju skladnije veze sa ženama pa je vjerojatnije da će veza i duže potrajati. To možda objašnjava zašto u prosjeku imaju više djece. 

via GIPHY

4. Volja za kompromisom

Budući da smo već čuli da se "prstenjaci" u trećini slučajeva više slaži i u trećini slučajeva manje svađaju od onih kojima je duži kažiprst, znanstvenici su zaključili da su i skloniji kompromisima.

Tradicija Zašto se vjenčani prsten nosi na četvrtom prstu i to baš lijeve ruke?

5. Vještina slušanja

Kad razgovaraju sa ženama, muškarci dužeg prstenjaka će vrlo vjerojatno pažljivije slušati što ona govori, više se smješkati i smijati i dijeliti više komplimenata, kažu.  

Posjeti Miss7.24sata.hr