Ovaj ginekolog tvrdi da se može utjecati na spol djeteta

Instagram
Već smo čuli razne savjete iz ''narodne medicine'', ali uistinu nismo mislili da ćemo naići na ginekologa koji tvrdi da se odabirom prikladne prehrane i higijenskih navika može utjecati na spol budućeg djeteta
Vidi originalni članak

Jose Bento ugledni je brazilski ginekolog koji je nedavno iznio niz savjeta vezan uz mogućnosti utjecaja na spol budućeg djeteta. Još uvijek ne znamo što bismo mislili, ali ipak smo odlučili prenijeti njegove savjete. Uvijek možeš pokušati i pritom imaš 50 % da upali. Po zakonu vjerovatnosti ili po zakonu dr. Benta, nikad nećemo saznati.

P.S. Ohrabruje nas Instagram na kojem smo pronašli slike doktora i hrpe beba. Tko zna, možda su sretni roditelji došli potvrditi teorije. 

Doktorova teorija temelji se na pH vrijednosti ženskih spolnih organa u trenutku oplodnje. On, naime, smatra, kako ''dječaci'' preferiraju lužnato, a ''djevojčice'' kiselo.  Njegov prvi savjet tiče se postupka pranja vagine prije spolnog odnosa.

"JAKO OZBILJEN TEORIJE" 6 načina da saznaš spol djeteta bez ultrazvuka

Ako želiš dječaka, vaginu bi trebala ispirati sodom bikarbonom koja djeluje protukiselo. Idealan omjer je dvije žličice sode na litru vode. S druge strane, ako želiš djevojčicu, moraš vaginu ispirati octom koji, jasno, potiče kiselost. Također, omjer je dvije žlice octa na litru vode.  

Drugi savjet tiče se ženskog orgazma. Naime, orgazam potiče lučenje lužnatog sekreta pa, ukoliko želiš dječaka, trebala bi doživjeti orgazam istovremeno kad i partner. Međutim, doktor je svjestan da možda traži malo previše pa dodaje da može biti i netom prije partnera. Uostalom, bitan je lužnati sekret. Ako želiš djevojčicu, pak, odreci se orgazma. Nemoj biti tužna, kompenzacija se krije već u točki 3. 

Iako u doktorovim izjavama nije precizno objašnjena veza između kalorijskog unosa i kiseline u tijelu, on tvrdi da će začeću dječaka pridonijeti stroga redukcija kalorijskog unosa tjedan dana prije ovulacije. Nije rečeno o kojoj kalorijskoj vrijednosti u konačnici. S druge strane, ako radite na djevojčici, tjedan dana prije ovulacije preporuča se konzumacija visokokalorične hrane. Eto, već smo rekli - kompenzacija za duševne boli.

Nadalje, s obzirom da postoji kisela i lužnata hrana, i taj dio ulazi u teoriju. Pod kiselu hranu spadaju: jaja, piletina, svinjetina, govedina, riža, kruh. Pod lužnatu, pak, spadaju: lubenica, avokado, banana, krumpir, brokula, krastavac... Uf, krastavac. Sad nam je jasno i odakle je potekla ona stara narodna: Ako žudiš za krastavcima, sigurno je muško!

Posjeti Miss7.24sata.hr