Ova životna iskustva trebalo bi proći s partnerom prije nego se skrasite

Instagram
Možda misliš da si našla 'onog pravog', ali prije nego počneš planirati svoje vjenčanje, postoji nekoliko životnih iskustava koje treba doživjeti kako bi potvrdila ono što misliš da znaš o svom partneru
Vidi originalni članak

Bez obzira koliko dobro se vaš odnos nosi sa stresom, postoje neka životna iskustva koja bi trebala proživjeti s partnerom prije nego se odlučite vezati. 

Najveći dokaz snage vaše veze? Kako se nosite s financijskim problemima. Budući da je novac jedan od vodećih uzroka stresa i pritiska, utjecaj gubitka posla može biti štetan za vašu vezu. Prema istraživanju iz 2011. godine sa sveučilišta Ohio State, nezaposleni muškarci češće se razvode on zaposlenih. Međutim, ako ti i tvoj partner uspijete prevladati te 'greške u koracima', veća je vjerojatnost da će vaša veza preživjeti sve prepreke. 

Baš kao što novac može znatno utjecati na vašu vezu, tako može i gost – koji dođe i ne želi otići. Bez obzira radi li se o budućoj punici ili cimerici s faksa, to zahtijeva određenu količinu strpljenja i razumijevanja. Psiholog dr. Shawn M Burn kaže da gost u kući „može biti stresan u onoj mjeri u kojoj poremeti naše rutine te uzurpira određenu razinu kontrole koju obično uživamo na svom osobnom području“. 

Lako možemo okriviti našu drugu polovicu za poremećaj naših dnevnih rutina, ali to zapravo nije njegova krivnja. Vjerojatno nije očekivao da će gost ostati „više nego što je dobrodošao“. Međutim, ako možete izdržati tjednima, mjesecima, možda čak i godinama – vaša veza će ojačati – a to možete onda zahvaliti gostu. Govoreći o novom dodatku vašem domu, privremenom ili stalnom, kućni ljubimac je također pokazatelj koliko je vaš odnos čvrst – i izgrađen da traje! 

Bilo da se radi o ribi, psu ili zamorcu, s kućnim ljubimcem treba podijeliti odgovornosti, troškove i vrijeme. Prema istraživanju Sveučilišta Buffalo, parovi koji posjeduju mačke ili pse imaju bliskije odnose, zadovoljniji su u braku i bolje reagiraju na stres od parova koji nemaju kućne ljubimce. 

Zajednički kućni ljubimci mogu vas zbližiti. Premda nisu kao djeca, kućni ljubimci mogu biti 'indikator' kako će izgledati roditeljstvo. Ako vas ljubimac dovede do neslaganja, to može biti dobra stvar. Ako ste spremi i u mogućnosti prebroditi to neslaganje, to puno govori o vašoj postojećoj vezi. 

Kako biste uistinu vidjeli hoće li vaš odnos trajati, važno je da svaki problem rješavate zajedno, čak i kad ste na suprotnim stranama mišljenja. A sposobnost i želja da se ispričate kad ste u krivu također je dobar znak.  

Ova predanost nužna je kad dođe do smetnji u vašem odnosu – što će se prije ili kasnije pojaviti. Baš kako svaki odnos prolazi kroz medeni mjesec, tako također ima i dosadne faze – koje mogu trajati mjesec dana, ili puno dulje. Moguće je čak da se za vrijeme tih smetnji netko upusti u potragu za onim što ga privlači – ili za onim za čim ga je privukao „onaj drugi“. Ali, ako za vrijeme tog razdoblja možeš ubrizgati ljubav i predanost, vjerojatnost da ćete ti i tvoj partner ostati zajedno znatno se – te dugotrajno – povećava! 
Još jedan pokazatelj trajne snage vašeg odnosa jest koliko slavite uspjehe svog partnera.   

Bračna sreća 

Prema istraživanju Sveučilišta Chicago Booth School of Business, kada žene počnu zarađivati više od muškaraca – povećava se broj razvoda! 
Korelacija ima puno veze s otporom i tipičnim rodnim stereotipovima u kojima je mužjak hranitelj. U manjkavim odnosima će postignuća, osobito na poslu, biti zasjenjena sramotom ili ljubomorom. Pronađi nekoga tko slavi tvoja postignuća. Napredovanje na poslu ili promjena posla koja zahtjeva preseljenje je čak veći indikator trajne sreće.
Jako je teško povezati veze na daljinu – zbog komunikacije. Međutim, zbog udaljenosti ti je srce veće – barem neki tako kažu. Strategije koje ćete zajednički koristiti za vrijeme tog vrlo stresnog razdoblja mogu imati veliki utjecaj na konačni ishod veze. Prema istraživanju sa Sveučilišta Queen's, veze na daljinu – kad parovi djeluju kao tim da prođu zajedno kroz to razdoblje – potiču osjećaj stabilnosti i u konačnici trajnu budućnost. 

Osjećaj stabilnosti također je kritičan kad je riječ o zdravoj vezi, osobito ako imaš nekoga drugoga na kojeg se možeš osloniti kad stvari postanu teške ili je jedan od partnera bolestan. Jako je važna u vezi činjenica da se možeš nositi sa strahom i nesigurnošću te pružati osjećaj udobnosti, podrške i ljubavi spram tvog dragog. Uostalom, moraš moći putovati s njim– izgubiti se u stranoj zemlji, doživjeti stvari zbog kojih ti je neugodno te proširiti zajedno horizonte

Povezivanje iskustava kao što su putovanje – može te dovesti bliže ili otkriti napukline u vašoj vezi. Na primjer, ako ste ti i tvoj partner prevladali manje prepreke – kao što je izgubljena prtljaga – to puno govori o vašoj sposobnosti da se u budućnosti nosite s većim borbama. Ako znaš da se možeš osloniti na svog partnera i da bi on mogao biti uz tebe za vrijeme svih tih iskustava, to je dobar znak za vašu vezu. 

I najstresniji događaji mogu te zbližiti s pravom osobom! 

Posjeti Miss7.24sata.hr