Nemoj se vjenčati dok potpuno ne savladaš ove 4 kritične vještine

Shutterstock/instagram
Vidi originalni članak
  • Prije nego što netko dobije vozačku dozvolu pohađa tečaj za vozače, vježba uz pomoć iskusnog vozača i pomno proučava knjigu pravila
  • Sve su to dragocjene stvari, jer bi vožnja bez potrebnih vještina nekome predstavljala prijetnju na cestama i opasnost za njih same i za druge
  • Isti proces razmišljanja odnosi se i na vjenčanje…

Prije dobivanja bračne dozvole ljudi moraju naučiti kako raditi zahtjevne aktivnosti koje partnerstvo zahtijeva. Inače će parovi biti izloženi žestokim borbama i sklapanju braka koji je slab od samog početka.

Parovi koji nauče važne bračne vještine imaju najveće šanse za uživanje u dugotrajnom i zadovoljnom partnerstvu.
Brak zahtijeva rad i trud oba partnera, ali ako ste oboje voljni naučiti nekoliko presudnih vještina, bit ćete trijumfalni u stvaranju snažnog braka temeljenog na ljubavi. A ako trošite previše vremena i energije usredotočene na potrebu za vjenčanjem, još uvijek morate biti sigurni da će brak koji slijedi biti uspješan.

Evo nekoliko savjeta o braku, odnosno o 4 glavna kritična područja te vještina koje su potrebne za uspješno partnerstvo.

1. Emocionalna samoregulacija

Mala djeca često se naljute, plaču ili čak udaraju svoju braću i sestre. Odrasli, s druge strane, žive svoj život uglavnom u mirnoj zoni.
Dobra vijest je da odrasli koji postanu pretjerano emocionalni, osobito s bijesom, mogu naučiti kako prevladati svoje agresivne tendencije.

via GIPHY

Ako ustanoviš da povisuješ glas i ljutiš se više od jednom u nekoliko mjeseci (ili se toliko naljutiš da govoriš i radiš stvari koje povrijede partnera), moraš naučiti neke važne stvari.

Love&Sex Michele Obama otkrila je tajnu dugog braka: 'Željela sam Baracka baciti kroz prozor!'

2. Komunikacija

Razgovarati taktično, osobito kada je problem nešto što te uznemirava, kao i slušanje na produktivan način ključni su za svaki brak.
Razgovor u kojem se prigovara, kritizira ili na bilo koji drugi način vrijeđa, dovest će vas u ozbiljne bračne probleme.
Odbacivanje onoga što tvoj partner govori, negiranje onoga što čuješ s "ali" sigurno će prouzročiti ekstremne bračne nevolje.

via GIPHY

3. Rješavanje sukoba

Svaki par je različit. Uspješni parovi znaju započeti s "njegovim putem" i "njenim putem", a završiti s "našim putem" na kojem se oboje dobro osjećaju.

Točno je, bez obzira na to je li problem jednostavan - poput filma koji ćete pogledati u subotu navečer - ili velikih problema poput mjesta gdje živjeti, kako postupati s novcem i kako održavati strast u intimnom životu, morate doći do kompromisa s kojim oboje možete živjeti.

via GIPHY

4. Pozitivnost

Svaki put kad podijeliš osmijeh, nasmiješ se šalama svog partnera, složiš se s komentarom koji je izrekao, zahvališ se partneru na nečemu ili izraziš naklonost, pridonosiš pozitivnosti. Što više daruješ, oboje ćete biti sretniji.

Poenta cijele priče? Budi spremna. Nemoj zaboraviti da vjenčanje traje jedan dan. Ali brak je, nadamo se, zauvijek.

Ljubav i to... Ove 3 važne ljubavne lekcije naučila sam od svojih roditelja i njihovog 40 godina dugog braka

Posjeti Miss7.24sata.hr