Muž satima sjedio s natpisom "Volim te" ispred bolnice u kojoj mu je supruga na kemoterapiji

Insider screenshot/Dennis Cockerell
Vidi originalni članak
  • Odani muž nije smio u bolnicu sa suprugom koja je morala na kemoterapiju zbog mjera zaštite uvedenih zbog pandemije koronavirusa
  • No dosjetio se kako da joj pruži podršku. Satima je sjedio ispod Dianinog bolničkog prozora s divovskim natpisom "Ovdje sam i volim te"
  • Ganuta supruga odgovorila mu je pisanom porukom izvješenom na svom prozoru

"Morao sam se snaći i učiniti što mogu da joj pokažem da sam uz nju mada fizički ne mogu biti s njom u bolnici" ispričao je Dennis Cockrell za The Insider. Naravno da je njegov natpis "Ovdje sam & volim te" izmamio ne samo suze na lice njegove supruge Diane koja je bila potpuno iznenađena već i svih medicinskih sestara oko nje.  

Diana je u bolnicu primjena u ponedjeljak, na treći ciklus kemoterapije i Dennisu nije dopušteno da bude s njom, naravno zbog restrikcija izazvanih pandemijom korone - sve se događa u Greenvilleu, u Južnoj Carolini, a znamo da je situacija u SAD-u više nego alarmantna. No, za ovog odanog supruga (koja ga žena ne bi poželjela!) nije dolazilo u obzir da supruzi s kojom dijeli dobro i zlo već više od 23 godine ne da do znanja da je uz nju. Pa se dosjetio načina.  

Diani je rak dojke dijagnosticiran na Božić prošle godine, u siječnju je operirana, no karcinom se proširio na limfne čvorove tako da je ona u ožujku krenula na 12-tjednu terapiju kemoterapijom s nadom da će sve stanice karcinoma tako biti riješene. Između pojedinih ciklusa kemoterapije ima tri tjedna za oporavak, a u ponedjeljak je počela treći puta primati kemoterapiju. Dennis nikako nije bio sretan zbog izolacije i činjenice da ne može biti s njom, no razlozi su mu jasni. 

Bio je uz Dianu dok je primala prvu kemoterapiju, dijelom i na drugoj, no onda je bolnica uvela nova pravila socijalnog distanciranja. Najbliže što je suprug mogao doći bilo je do bolničkog parkirališta. Supruga mu je poslala poruku da je u sobi s pogledom na prirodu pa je Dennis obišao bolnicu dok je nije pronašao. Kad je shvatio da se mogu na taj način vidjeti, u njegovoj se glavi počeo rađati plan.

"Vidio sam livadu izvan bolničkog kruga pa sam odlučio da ću sljedeći puta donijeti vrtni stolac i sjediti tamo tako da me barem može vidjeti i zna da sam tamo" rekao je. No nije sve stalo na sjedenju pod njezinim prozorom. Suprugu je odlučio iznenaditi i dirljivom porukom, dovoljno velikom da je Diana može pročitati s udaljenog prozora. 

"Noć prije posjete bolnici dogovorio sam se s djecom, Kate, Carly i Collierom, da mi pomognu izraditi natpis. Bio je sakriven u autu i kad je Diana iz sobe otišla na kemoterapiju, sve sam postavio na livadu. Čekao sam da se vrati u sobu i kad sam procijenio da je došla natrag poslao sam joj poruku da pogleda van. Ne trebam govoriti koliko je bila iznenađena. Na prozorima su se počele sakupljati i medicinske sestre i drugo osoblje i komentirati znak, neki su mi mahali, neki slikali..."

Diana je odlučila suprugu, koji kaže da mu je glavni cilj bio "izmamiti osmijeh na njezino lice", odgovoriti na isti način. Pa je uz pomoć bolničkog osoblja i ona napravila poruku "I ❤ You".

"Duboko u sebi znam da je za nju najbolje da je u izolaciji, mada to oboje teško podnosimo. Diana mi je sve. Ona je dio mene i kad smo odvojeni osjećam se kao da je moje tijelo ovdje, ali je moje srce tamo s njom, u toj bolničkoj sobi. Ona je sve što je u meni dobro".

Aaahhh...

Posjeti Miss7.24sata.hr