Muškarci ovog oblika lica se najviše žele seksati

Thinkstock / Spencer Davies
Na našim licima može se štošta iščitati: tuga, veselje, ljutnja. Ali libido i sklonost nevjeri? Nije baš čvrst znanstveni dokaz, ali neke indikacije izgleda postoje!
Vidi originalni članak

Postoje neke stvari koje su (navodno) dokazi seksualnosti muškarca, ali mnoge od njih nisu baš pouzdane. Primjerice: „Kakav nos, takav ponos“ – izreka je koja dokazano nije istinita i navodi nas na pogrešne zaključke. 

Međutim, postoji jedno istraživanje koje je pokazalo koliko je snažna seksualna želja muškarca. Riječ je o obliku lica. Odnosno, profesor Steven Arnocky i njegovi kolege sa Sveučilišta Nipissing otkrili su da što je šire ili okruglije lice muškarca – veća je njegova želja za seksom. 

 

U istraživanju je sudjelovalo 459 studenata i studentica, a ispitivali su ih o njihovom seksualnom ponašanju. Pitanja poput: „Koliko seksualnih partnera si imao/la do sada?“ i „Kakav je tvoj stav o vjernosti?“, bili su dio ispitivanja. 

ISTRAŽIVANJE Zašto muškarci varaju – otkrivamo 8 najčešćih razloga

U istraživanju je otkriveno sljedeće: široko lice, koje je često povezano s visokom razinom testosterona, trebalo bi biti dokaz za snažan seksualni poriv. Osim toga, muškarci sa širokim licima češće su odgovorili da ima vjernost nije toliko bitna… 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr