Kakve veze imaju seks i kućanski poslovi? E, pa ovakve

Thinkstock / Spencer Davies
Ako ti i tvoj partner želite dobar seks, trebate se prvo koncentrirati na kućanske poslove. Da, dobro si pročitala. Nedavno provedeno istraživanje otkriva zašto je to tako…
Vidi originalni članak

U mnogim vezama je odavno sasvim normalno da oba partnera dijele ravnopravno kućanske poslove. A ta se poštena podjela očito isplati. I to ne samo zato jer se manje svađate – od toga profitira i vaš ljubavni život!

ZANIMLJIVO Seksaš li se možda premalo? I što se onda događa s tvojim tijelom?

Znanstvenici sa Sveučilišta Alberta ispitali su 1383 parova o tome kako su raspodijelili kućanske poslove, ali su ujedno ispitivali i njihov seksualni život. Rezultat je pokazao da parovi koji su ravnopravno podijelili kućanske poslove, imaju češći i zadovoljavajući seks. 

Seks Koliko žene žele da seks traje, a koliko muškarci?

Znanstvenici su podijelili ispitanike u dvije grupe: jednu u kojoj su muški partneri uistinu radili kod kuće jednako kao i žene, te u drugu grupu – u kojoj su muškarci mislili da rade jednako kao i žene. Pokazalo se da količina posla nema utjecaja na seksualni život. Međutim, spoznaja da je kućni posao fer podijeljen, čini razliku i „poboljšava“ seks. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr