Kad ni ne znaš koliko si seksi: 15 stvari koje te u muškim očima čine neodoljivom

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ne bi vjerovala, ali svježe ispečen kolač ili gledanje televizije s tobom neki su od muških okidača
  • Također vole kad smo ranjive, kad pomažemo drugima, kad se smijemo...
  • Otkrij neočekivane, ponekad sulude stvari koje mogu uzbuditi tvojeg muškarca

Naravno da će biti oran za seks kad se pred njim pojaviš u seksi rublju poput korzeta s halterima ili pustiš dobar pornić. No, postoje čudni, neočekivani prizori  (čak i mirisi) koji su mu gotovo jednako tako uzbudljivi. Te posve neočekivane stvari koje ga uzbuđuju začinit će tvoj seksualni život puno više nego što možeš zamisliti.

Life&style Ljetovanje s frendicama ili dečkom: Prije nego što kreneš, ovo moraš znati

1. Spontanost

Znaš li kako se ponašaju tinejdžeri? Najednom ih primi želja da svoju curu dignu u zrak i s njom zaplešu ili da se sakriju iza drveta i privuku curu k sebi i strastveno je poljube? E pa upravo takvo tinejdžersko ponašanje muškarci obožavaju. Kad jednom, recimo, jer ti je to baš palo na pamet, pouvučeš muškarca među nečije plahte koje se suše na štriku i počneš ga ljubiti, taj ćeš dan pamtiti.  

2. Ranjivost

Ovo nam je svima gorka pilula koju nerado gutamo - ali muškarce uspješne, čvrste i neumoljive poslovne žene na čelu kompanije ne privlače naročito. Jednom kad postaneš morski pas na poslu, muškarca nećeš time privući. Oni ipak više vole nježnost, toplinu, ljupkost, dragost pa čak i ranjivost. Ukratko, ne žele muškarci da su žene alfa, a oni beta, nego obratno. Osim toga, drži na umu da ni ti ne želiš da muškarac u tvom životu bude beta, nemoj ga na to natjerati.

via GIPHY

3. Pomaganje drugima

Sljedeći put kad si poželiš malo akcije u krevetu, možda dan trebaš započeti kao volonter - ili mu pošalji nekoliko starih fotografija kako s prijateljicom uređuješ njezin vrt ili s grupom aktivista skupljaš plastiku po plaži. Ljudi koji nesebično pomažu drugima privlačniji su suprotnom spolu, pokazalo je jedno istraživanje britanskog psihološkog časopisa.  - Altruizam koji je evolucijom razvila naša vrsta zapravo služi i kao signal da pojedujemo i druge humane, privlačne osobine koje nam pomažu da pronađemo partnera i radimo na potomstvu - objasnio je jedan od autora studije.

4. Opuštanje

Na početku veze muškarci se neće uzbuditi kad im predložiš šetnju ili gledanje filma. Ali oženjeni odnosno muškarci u stabilnim vezama priznali su u jednom istraživanju da ponekad priželjkuju samo to  - večeru, uživanje u filmu koji ste dugo čekali, u novoj epizodi serije koju volite... Takvi trenuci produbljuju osjećaj emotivne bliskosti i jako su važni za zdravu vezu. A onda i za seks.

via GIPHY

5. Igra skrivača

Nadamo se da ti ovo nije veliko otkriće i da si to već sama shvatila - muškarci su vizualna bića! A to se može dobro iskoristiti za igrice u dvoje. Malo mu pokaži, otkrij malo svojeg tijela i potom ponovno sakrji. A kad se jednom sasvim skineš, malo ga 'muči' uvijajući svoje tijelo oko njegovog.

6. Miris kolača

Djevojke, zaboravite Chanel 5, muškarci se pale na miris svježe ispečenog kolača s puno cimeta. Zašto? Budi li to kod njega sjećanja na neki divan obteljski ručak ili ih opušta kao jednostavna ugoda iz djetinjstva. Još je bolje ispeći kolač i servirati ga pokraj zdjelice napunjene lavandom jer iz nekog razloga upravo miris svježe pite od budneve ili nekog drugog kolača s puno cimeta spojen s mirisom lavande ubrzava cirkulaciju i dotok krvi - u njegov organ! Iz kuhinje ili dnevne sobe ubrzo će te odvući u spavaću.

via GIPHY

7. Strah

Horor uzbuđuje? Izgleda da je tako. Istraživači sveučilišta iz Colorada poslali su dvije grupe muškaraca na dva mosta - jedan stabilan i čvrst, a drugi stari, klimavi, drveni most. Nakon toga poslali su zgodnu istraživačicu da im postavlja pitanja. Oni koji su stajali na mostu koji se činio nesigurnim, odgovarali su na pitanja puno maštovitije, gotovo - uzbudljivo. Kod muškaraca je uzbuđenost povezana s osjećajem ugroze. Tko bi pomislio da bi šetnja šumom usred noći mogla za muškarca biti uzbudljiva predigra?

Life&style Džin je dobio još jedan plus: istraživanje kaže da se od njega osjećamo seksi

8. Crvena boja

Ipak je možda važno da si konačno nabaviš i crvenu haljinicu. Grupa psihologa sa sveučilišta u Teksasu ponudila je muškarcima da ocijene fotografije žena odjevenih u odjeću različitih, jakih boja. Muškarci su neminovno birali žene u koraljnim haljinama kao najatraktivnije, čak i kad se radilo o istoj ženi u haljini druge boje! Možda smo kondicionirani crvenim srcima koje već stoljećima smatramo znakom ljubavi, a možda se radi o biologiji: žene i ženke primata često su rumenije u licu za vrijeme ovulacije i to mužjake neodoljivo privlači.

9. Duge, lijepo oblikovane nadlaktice

Prestani se opsesivno baviti bokovima i bedrima i prebaci pažnju na nadlaktice. Istraživači sa sveučilišta u Sidneyju prikazivali su svojim ispitanicima video filmiće sa ženama. Muškarci su - to je doista čudno - one s jakim nadlakticama, dobro oblikovanim, proglašavali privlačnima, puno više nego one s jako dugim nogama. Zašto? Postoji neka teorija po kojoj žene dugih snažnih ruku djeluju sposobno i stabilno, a možda podsvjesno muškarci misle da je mišiće razvila grleći se.

via GIPHY

10. Donje rublje u kompletu

Ne radi se o tome da je muškarcima stalo kakvo je tvoje rublje, skupo ili jeftino, ili još manje od čega je napravljeno. Muškarci vole kad njihove žene nose lijepo odabrano donje rublje u kompletu jer je to nešto što čine samo za njih. Ako ga baš želiš oboriti s nogu, dakako, komplet crvene boje učinit će sve što želiš.

via GIPHY

11. Široki bokovi i jaka bedra

To je još jedan od razloga da zavoliš svoje ženstveno tijelo (ako nisi čačkalica kao 90 posto modela). Muškarcima se više sviđaju jaka bedra. Postoji za to i evolucijsko objašnjenje: jači bokovi i bedra sugeriraju više omega 3 masnih kiselina koje mogu preko krvi i placente dospjeti do mozga bebe koju će žena nositi. 

12. Blizina je privlačna

Muškarce često privlače žene u čijoj blizini provode puno vremena. Što to znači? Ako cura s posla zna navratiti u kafić u kojem rado sjedi njezin kolega, ona će ga privući puno više nego cura s posla koju nikad ne vidi, osim u liftu. To je jako čudno jer muškarci misle da vole promjenu, ali zapravo priželjkuju stabilnost i ono što im je poznato. 

via GIPHY

13. Sličnosti

Možda si čula da postoji nešto u proporcijama ženskog lica i tijela što ženu čini privlačnijom muškarcu. No, još će mu više biti privlačna ako su te proporcije, odnosi među crtama lice i dijelovima tijela, kod njih dvoje slični. To se zove homogamija, veza s nekim tko nam je sličan, ne mora biti samo fizički. Suprotnosti se privlače - tu staru 'istinu' vrijedi preispitati.

14. Smijeh

Osmijeh žene vrijedi tisuću riječi, ali pravi razuzdani smijeh možda završi jako dobrim provodom u krevetu. Istražvači sa sveučilišta u Baselu otkrili su da muškarce i nesvjesno uzbuđuje ženski grleni smijeh. Možda ga  - i dalje nesvjesno - povezuju sa stenjanjem za vrijeme seksa. I to je razlog zašto ti je bolje s tipom koji te nasmijava - zavorit ćete krug!

via GIPHY

Zanimljivo Uz ove geste i pokrete tijela privlačit ćeš poput magneta i zavesti koga god poželiš!

15. Seksualne igračke

Žene se često uplaše kad ostave vibrator u spavaćoj sobi na krevetu i muškarac ga slučajno ugleda. Boje se da će se uvrijedili, osjetiti nepotrebnim ili isključenim. No, muškarci, mnoge, upravo seksualne igračke u ladici pokraj kreveta partnerice, doživljavaju kao  znak da je žena orna za seks i to ih jako pali. Dakle, gotovo da nema muškarca kojem nije uzbudljivo gledati ženu kao se samozadovoljava, bio on u to uključen ili ne. I zato se nemoj ustručavati donijeti novu igračku u krevet. 

Što kažeš na to da ovog ljeta napraviš nešto za sebe? Odaberi svoju ljetnu missiju i osvoji genijalne nagrade!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr