Jesi li znala za ove tri doista iznenađujuće i pomalo bizarne nuspojave seksa

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Seks slovi kao najljepša „sporedna stvar“ na svijetu – međutim, ima i nuspojava. A pri tome ne mislimo na neželjenu trudnoću…
  • Vjerojatno nitko neće reći NE ludom seksu, ali što ako je seks toliko dobar da nakon seksa dođe do gubitka sjećanja?

Bez brige, ne moraš strahovati da ćeš morati odsad posebno paziti na neke stvari ili se, ne daj bože, odreći najljepše sporedne stvari na svijetu. Međutim, činjenica je da neke (pomalo bizarne) nuspojave seksa postoje i OK ih je znati. 

1. Pojačava se osjet mirisa

Za vrijeme seksa, točnije - za vrijeme orgazma – nastaje hormon prolaktin. Taj hormon direktno djeluje na neke matične stanice u mozgu koje su odgovorne za razvoj novih neurona. Zbog toga je naše čulo mirisa vrlo osjetljivo nakon seksa. 

via GIPHY

2. Postseksualna depresija nije rijetkost 

Čak i kad smo nakon seksa umorne i iscrpljene, prevladava osjećaj sreće. Barem kod većine nas. Međutim postoje iznimke: prema istraživanju objavljenom u časopisu „Sexual Medicine“, gotovo 46 posto svih ispitanica koje su sudjelovale u spomenutom istraživanju patile su od postseksualne depresije. 

BRAČNI SAVJETI Što sve rade parovi koji imaju doista dobar seksualni život

3. Može doći do amnezije 

Vjerojatno nitko neće reći NE ludom seksu, ali što ako je seks toliko dobar da nakon seksa dođe do gubitka sjećanja? Dosad je zabilježen jedan slučaj, ali je i više nego nevjerojatan: nakon što je spavala sa svojim suprugom, jedna Amerikanka se nije sjećala protekla 24 sata. Nekoliko sati nakon seksa joj se sjećanje vratilo. Stručnjaci nisu sigurni zašto je došlo do privremene amnezije…

via GIPHY

Posjeti Miss7.24sata.hr