Iznenađujuće! Otkrivamo pravu istinu o tome zašto je muškarcima seks toliko važan

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Postoje mnogi klišeji o seksu i o tome kako su muškarci ovakvi, a žene onakve – i to može štetiti zdravoj vezi
  • Stoga smo odgovore na neka vruća pitanja potražili kod (muških) stručnjaka za seks i veze
  • Otkrili su nam zašto muškarci toliko vole seks i zašto se loše osjećaju ako ne mogu usrećiti svoju partnericu za vrijeme seksa

Svi stručnjaci slažu se u jednome: i muškarci i žene žude za dubokom ljubavi, povezanošću, blizinom i ispunjenim seksom. Međutim, naravno da postoji nekoliko razlika između spolova. A te razlike često vode do puno frustracija, konflikata i nerazumijevanja. Teško je pisati o muškarcima i ženama, a da se nekome ne nagazi na prste. Međutim, usudit ćemo se…
Otkrit ćemo ti tri stvari koje gotovo svaki muškarac doživi u određenom trenutku. Nadamo se kako će ti to pomoći da ih bolje razumiješ…

1. Zašto muškarci potiskuju svoje osjećaje

Doduše, polako se to mijenja, ali još uvijek mnogi muškarci potiskuju svoje osjećaje. Razlog tome je u činjenici da muškarci imaju pogrešnu sliku o muškosti. Većina vjeruje da uvijek moraju biti suvereni, snažni i neovisni. Ta ograničena slika muškosti ima različite uzroke.

• Jedan je u odgoju.

Dok je djevojčicama dopušteno osjećati i izražavati svakodnevno svoje osjećaje, dječacima se već u ranoj dobi govori kako je dobro potiskivati osjećaje. Gotovo svaki dječak je u igri čuo rečenicu: „Dečki ne plaču!“

• Drugi razlog zašto muškarci potiskuju svoje osjećaje su pogrešni muški uzori.

Mnogi dječaci rastu bez oca (ili je otac često odsutan zbog posla i sl.). A i većina odgajateljica u vrtiću su žene. Tako dječaci u ranim godinama života imaju malo kontakata s muškarcima, što je jako važno za njihov razvoj.

• Ne smije se podcijeniti ni filmska industrija.

Indiana Jones, Luke Skywalker, Jason Bourne ili James Bond su mnogim dječacima tajni uzori. Međutim, niti jedan od tih filmskih junaka ne snalazi se dobro s osjećajima.

Sve to vodi to toga da mnogi muškarci potiskuju svoje osjećaje i prešućuju probleme. Nažalost…

Naime, muškarac može biti jako osjećajan te ujedno i muževan. Jedno ne ograničava drugo – naprotiv!

2. Zašto nikada ne smiješ muškarcu reći da je gubitnik

Što je najgore što možeš reći nekom muškarcu?

Da je „looser“, gubitnik, „niškoristi“…

Mnogi muškarci snažno se definiraju prema onome što su postigli: društvenom statusu, svom poslu, svom mišićavom tijelu. Zbog toga muškarci često ulažu puno energije, osjećaja i vremena kako bi postigli svoje ciljeve. Žele nešto napraviti od sebe. Da potpuno pojednostavimo: žene se žele osjećati voljeno, muškarci žele potvrdu za ono što su postigli.
Nemoj to pogrešno razumjeti. Naravno da svaki čovjek želi ljubav. I svaki čovjek želi potvrdu. Međutim, ovo prvo je češće važnije ženama, a ono drugo muškarcima.
Puno toga što muškarci rade podređeno je tome da žele dobiti potvrdu od drugih ljudi. Skupi sat. Skupi automobil. Lijepa djevojka.

3. Zašto je seks toliko važan muškarcima

Naravno da je glupost da muškarci stalno misle na seks. Ponekad misle na oralni seks i ženske grudi. Šalu na stranu: svejedno je li riječ o muškarcu ili ženi, većina ljudi uživa u seksu. Međutim, ponekad se čini kako je seks puno važniji muškarcima nego ženama.

Zašto je to tako?

• Jedan razlog za to je da muškarci čine svoju vrijednost jako ovisnom o ženama i seksu.

Mnogi muškarci još uvijek vjeruju kako je „pravi muškarac“ uspješan kod žena i može dobro zadovoljiti ženu.

Novi image Prekrasni Smith iz 'Seksa i grada' značajno je promijenio izgled, no nama je jednako naočit

Dakle, za mnoge muškarce seks nije tjelesna strast, nego potvrda ega!

Kritična točka je sljedeća: kad muškarac spava s puno žena, onda je on cool frajer. Dakle, za seks često dobije potvrdu i priznanje. Međutim, ako žena spava s puno frajera, onda je ona droljica.

(Na sreću, društvo polako počinje shvaćati to te drugačije razmišljati. Međutim, još uvijek se žena često osuđuje ako je seksualno aktivna. Nažalost, druge žene također osuđuju žene za to – ili sebe same, što je još strašnije.)

• Drugi razlog zašto je seks mnogim muškarcima tako važan: jedino u tom intimnom trenutku tjelesne blizine usuđuje se pokazati nježnost i bliskost.

Kao što smo pisale kod 1. točke, još uvijek puno muškaraca ima iskrivljenu sliku o muškosti. To vodi do toga da stvari poput nježnosti, osjećaja i blizine smatraju slabostima.

Stoga se mnogi muškarci ne usuđuju biti nježni i emocionalno se otvoriti – osim kod seksa, kad nastane sasvim posebna blizina s partnericom.

BEAUTY Parfemi s ovim sastojkom totalni su hit ovog ljeta

Posjeti Miss7.24sata.hr