Išla sam na tarot da mi prorekne budućnost!

miss7
Vjerujem da se djevojke ne odlučuju baš ići na bacanje karata da bi vidjele dolazi li im princ Charming. Tim više kad princa praktički imaš. Ipak, stoički sam podnijela potencijalan katastrofalan odgovor i odlučila ti ispričati svoje intimno iskustvo
Vidi originalni članak

U posljednjih nekoliko mjeseci poprilično sam zaluđena planetima i njihovim kretanjima (posebice retrogradnim Merkurom koji me uvijek dovede do ludila), pa izgleda je u ovom naletu "ludila", kako to vide moji prijatelji, bilo sasvim logično da se okrenem i tarotu. Ne, karte sama ne bacam i totalno nisam upoznata s ničim vezanim za tarot, osim činjenicom da mi može dati neke odgovore - i to mi je dosta. Svoje prvo bacanje imala sam na proljeće i prošlo je izvrsno, štoviše i sve se ostvarilo u najsitniji detalj, što me zaprepastilo. Situacija je sad totalno drugačija; Viđam se u ležernom odnosu s nekim s kim sam totalno zadovoljna, ali kako svi volimo kopkati po nekim stvarima, rekoh, ajde da i ja malo. Uz to, kako je miss7 jedan zaista uspješan poslovni projekt, zanimala me moja budućnost u njemu. Iskreno, više od svega htjela sam i vidjeti kaj će mi reći - čista ljudska znatiželja.

Tell me more!

Dogovorila sam svoj tarot "dejt" preko Facebooka i uputila se na lokaciju. Kod iste cure sam bacala te prve karte, ali se nikad nismo vidjele face-to-face. Ne znam kako izgleda, ali idem kod nje doma. Čudno kako paničar u meni u nijednom trenu nije pomislio da možda nije sigurno samo otići kod nepoznate osobe i to na još nešto tako neobično i upitno kao proricanje budućnosti. Zamišljala sam si kako će to izgledati; pretpostavljam da je neka mračnjača koja sigurno ima mačku, jer jeb***, koliko nisam upoznata sa svim toliko sam i podložna klišejima. Na moje veliko iznenađenje (i šamar realnosti jer sam obvy glupa) - dočekala me mršavica s dobrom oblekom, u prekrasnom, raskošnom, vrlo bijelom i estetski čistom prostoru, s najslađim psom na svijetu. Okej, i dvije mačke. 

"me"

I dalje sam se osjećala čudno, neću lagati. Plus, dan mi je bio odvratan. I eto kad ona meni kaže samo da uzmemo sok i idemo u "prostor". Došli mi u sobicu, dakle neodoljivu, ali s upaljenim svijećama i poprilično zadimljenu tamjanom - danas očisti od negativne energije, kaže. "Nemoj biti nervozna, osjeti se", prodrla je kroz moju masku ekspresno, pa sam se pokušala sama sa sobom dogovoriti da se malo opustim. Samo ću uskoro saznati hoćemo li ja i Francuz "prekinut" i čeka li me otkaz, no biggie.

BEAUTY SCHOOL Isprobala sam bezbolni vosak za depilaciju - bih li ponovila?

Ono što nisam znala, i mislila sam sasvim suprotno, je da se ona bavi prizivanjem anđela kroz karte. Anđeli, s naglaskom na mojima (totalno sam zaboravila na briju anđela čuvara nakon jedno 12 godine!), onda kroz karte daju odgovor na moje pitanje. Iako se može pitati za opću budućnost, najbolje je uvijek krenuti s nekim problemom ili pitanjem i onda za njega dobiti "anđeoske savjete". Karte izbjegavaju determinirani odgovor jer na kraju je sve naša odluka i ono što karte kažu se može izmijeniti mijenja li se naš životni put - tako da nema straha od toga da će ti reći da ćeš umrijeti ili da padaš faks, već će ti reći' "hej, mala, smanji s alkoholom i primi se posla". Tak' nekak' je l'.

Gledam ja njih, gledaju one mene...

Prvo se kratko fokusirala, a zatim je miješala karte izgovarajući molitvu. U ovom trenu teško se suzdržavam od smijeha jer je ona super ozbiljna, a ja se baš u takvim situacijama opalim smijati. Recimo, prva sam bila u crkvi za upasti u smijeh do suza, pa mi se u jednom trenu činilo primjerenije jednostavno prestati ići - no to je sad drugi par rukava. Poanta je da nisam pretjerano taktična. Mislim da je skužila na meni pa mi je dobacila da se ne sramim i jednostavno radim kako bi trebala. Sljedeći korak je bio na meni, morala sam se i ja fokusirati i bunt promiješanih karata prelomiti na tri manja bunta pritom misleći na anđele i svjetlost. Jedini pojam anđela kojega mogu stvoriti u glavi je kakva keramička figurica ili infantilni crtić, što me totalno ometalo u fokusu jer anđeli vjerojatno izgledaju kao odrasli ljudi, ne? U svakom slučaju, sa svjetlosti nisam imala problema. Prelomila sam bunt lijevom rukom, a onda uz isti fokus odabrala jedan bunt kao "the one" iz kojega ćemo iščitati sve što me zanima. Da zna kako je moj anđeo imao veliki nosić, zlatni lančić i malu kapicu, vjerojatno bi posumnjala u moj izbor - srećom nije znala.

Hi, meet my angel.

Karte se zatim slažu u keltski križ (postoji više načina, ona bira ovaj) i kreće okretanje. Krenulo je dobro - sretna sam, nestrpljiva da se vidimo (aww!), puno mi se toga događa u životu ali predstoji pozitivno razdoblje, materijalna i emocionalna sigurnost, doduše slijedi i kao nekakav mini konflikt, karta razgovora u blokadi, reko jeb***, oko čega ćemo se mi poklat' molim te? Zadnja karta je bila karta ljubavnika koja mi je dala do znanja da ja na kraju imam slobodan izbor, da je taj "frajer" tu za mene, ali da ako želim nekog drugog - i on je tu! Zvučim kao player, nije loše, mislim si, ali zapravo, drago mi je da je sve dobro. Malo bi se zapitala da mi je nešto ozbiljnije rekla. Ljubav je tema kojom se rado bavi u tarotu. Naglasila mi je da je prava ljubav upravo ona koju biraš naspram svih drugih opcija uvijek ispočetka - nikad to nisam tako gledala, jer sam u životu uvijek bila vođena leptirićima. Možda sam ja u krivu, ali to ću tek saznati, pretpostavljam. :)

Kako kaže, postoji legenda o sultanu koji je odlučio krenuti u otkrivanje pustinja i gradova kojima je vladao, u potrazi za pustolovinama, a koji je kasnije izjavio kako je na svom putu otkrio i vidio mnoga rijetka blaga - no da je najljepše od svega što je pronašao bila ljubav. Univerzalna sila ljubavi u tarotu je prikazana uz pomoć prikaza svojevrsne boginje plodnosti, ili arhetipske majke - Carice, vladarice koja na raspolaganju ima ljubav, stoga ju ona pretače i daruje u obliku plodnosti i obilja prirode, kao i u kreativnosti i umjetničkom izrazu pojedinca. Ona je doista vladarica kreativne inspiracije, i kao takva je okrunjena krunom s mnogo zvijezda - budući da je u tarotu zvijezda simbol nadahnuća, Nebeskog dodira, primitka neopipljivog dobra kroz pojedinca; na drugoj karti s desna nalazimo drugačiji prikaz, gdje Caričin pod u svojoj cijelosti podsjeća na i imitira nebeski svod urešen zvijezdama. Želimo li biti kao sultan s početka priče, ključno je da uočimo već postojeću ljubav unutar sebe koja tamo živi - te da se prepustimo svim onim stvarima u kojima uživamo i kojima se veselimo, da primijetimo obilje i blagodati prirode i iskoristimo ih, da se brinemo za sebe, njegujemo se i uživamo u luksuzu koji si možemo priuštiti - u šetnji prirodom i promatranju zalaska sunca, u letu ptica u proljeće ili osluškivanju šušnja lišća; da činimo ono što nas ispunjava - ako ništa bar u pauzama od našeg rutinskog posla. Obasipajući se ljubavlju tako da naša duša procvate veseljem - tada sve postaje moguće, pa i to da nas pronađe moderni sultan. Basically, ako ćeš biti sretna sama sa sobom, osjećati se ispunjeno i dati si to pravo da svaki dan uživaš sama sa sobom, tvoja energija će privući tog nekog. Izgleda da je pronaći ljubav puno jednostavnije nego se čini, ali podrazumijeva onaj teži dio - neprestan rad na sebi.

Moje zadnje bacanje bilo je vezano za karijeru. Pitala sam se, nosi li meni miss7 nešto dobro? Ponovili smo cijeli proces s mojim animiranim anđelom i krenuli otvarati karte. Krenulo je dobro - ambiciozna sam, grizem, dobro mi ide, ali još puno moram raditi i učiti od svog mentora koji mi je posvećen (i zbilja, je!), no moj anđeo me vodi na put uspjeha - fuck yeah! Ali onda je okrenula kartu smrti i totalno sam se prepala; kaj sad to znači?! Njeno "u jeb***" svakako nije pomoglo mojoj panici. I ostale karte poslije nje su bile loše, do zadnje, koja je pokazala da se meni ništa neće mijenjati jer sam ja na svom putu u kojem me se pokolebati neće. Ipak, negativna energija koja me okružuje će nestati. Pomislila sam si, je l' to znači manje hejtera na Facebooku? Ma, bez toga bi život bio manje zabavan. 

Karijera je bila opaka

Na kraju sam se uhvatila da kod nje sjedim već 3 sata, jedem čokoladu i ležerno pričam. Moje iskustvo prije svega se pokazalo pozitivnim, ali mi je i srušilo sve predrasude. Mislim da je tarot skroz okej stvar ako si dovoljno psihički jak da podneseš bilo kakvu vijest, a sad koliko ti se isplati... Ja samo mogu čekati pa vidjeti jesu li ove karte bile u pravu kao i zadnje. Hej, sumnjam da će me moj bucmasti anđeo razočarati!

NEWS Zar stvarno tražim da me siluješ ako nosim minicu i štikle?

Posjeti Miss7.24sata.hr