Firedooring – novi superljigavi trend koji lomi srca

Thinkstock / Spencer Davies
Uz pigging, caspering, ghosting itd., pojavio se novi „ljubavni“ trend koji može u trenu uništiti nečiji ljubavni život
Vidi originalni članak

Svejedno radi li se o prijateljstvu ili ljubavi: dobra veza temelji se na što je moguće ujednačenijem odnosu između davanja i uzimanja. Međutim, ne dobijemo uvijek natrag onoliko koliko uložimo. Postoji li neka osoba kojoj bi sve dala te napravila za nju, a svako malo shvatiš da ne vrijedi i obrnuto? Upravo se o tome radi kod „firedooringa“. 

Ovaj trend uništava i prijateljstva 

Naziv „firedooring“ dolazi iz engleskog jezika od riječi za požarna vrata, dakle, izlaz u nuždi. Opisuje praksu nekih ljudi koji vode vrlo jednostrane veze. Kontakt s njima funkcionira samo u jednom smjeru. Vrata se mogu – kao kod izlaza za nuždu – otvoriti samo s jedne strane, a nazad s druge strane ne dolazi ništa ili nitko.

UŽAS Muškarci pričaju o svojim najodvratnijim prekidima veze

Što to znači? Od takvih osoba obično ništa ne dobivamo nazad. Uvijek si ti ta koja mora nešto predlagati, raditi, truditi se. Te osobe ti se neće javiti bez razloga – osim kad te trebaju, kad si im „rješenje u nuždi“. Onda si im zanimljiva i draga. U (potencijalnoj) vezi to može značiti da ti se on javi tek kasno navečer – kad nema druge opcije i tada si mu i ti dobra. Kad ga zoveš na spoj, on to odbija. Ali, i u „čvrstim vezama“ može doći do firedooringa. Primjerice, kad jedino ti investiraš u vezu, radiš zajedničke planove za godišnji ili budućnost… U prijateljstvu sve to vrlo slično funkcionira. 

Nemoj dopustiti da te netko iskorištava

Kad primijetiš da se neka tebi važna osoba tako ponaša, moraš pripaziti. Nemoj dopustiti da te netko iskorištava te ako sumnjaš – zatvori „požarna vrata“ prije nego se razočaraš i budeš povrijeđena. To je jedino moguće rješenje! 

Posjeti Miss7.24sata.hr