'Coregazam', seksualni vrhunac tijekom treninga i kako ga postići

shutterstock Coregazam: doživjeti orgazam za vrijeme vježbanja
Vidi originalni članak
  • Postoji mnogo načina da doživiš orgazam
  • Jedan od njih je, vjerovala ili ne, za vrijeme sporta
  • Otkrit ćemo ti kako doći do takozvanog „coregazma“ pomoći bez ruku i drugih pomoćnih sredstava

Orgazam je obično samo stvar uma. Ako do vrhunca ne dođe u krevetu, to je često zbog očekivanja i mogućeg pritiska. Krajnje je vrijeme da se prepustiš jogi i sl., a možda čak i doživiš coregazam.

Orgazmi tijekom sporta nisu neuobičajeni

Odavno je poznato da se tijekom sporta oslobađaju hormoni sreće. Sada daljnja istraživanja pokazuju da stimulacija donjih trbušnih mišića može čak dovesti do orgazma. Dakle, takozvani coregazam dolazi direktno iz sredine tijela i to upravo kada ga žena ne očekuje. Jer u sportu je slobodna od bilo kakvog pritiska izvedbe i jednostavno se koncentrira na sebe.

Američka znanstvenica Debby Herbenick i njezin tim sa Sveučilišta Indiana anketirali su 1046 žena na temu coregazma. Svaka deseta žena izjavila je da je već doživjela coregazam. Ali, nisu samo intenzivni trbušnjaci ti koji mogu dovesti do orgazma, nego i drugi sportovi - poput joge ili biciklizma.

via GIPHY

Snažna zdjelica

Tijekom vježbanja se u zdjeličnom dnu pokreću slične kontrakcije kao i tijekom seksa. Zbog pritiska koji na klitoris djeluje iznutra, nema potrebe za erotskom stimulacijom izvana, pa čak ni za maštarijama. Ne ovisi nužno o tome ima li žena pločice na trbuhu ili ne. 

Međutim, što su mišići zdjelice jači, veća je vjerojatnost da ćeš doživjeti orgazam tijekom vježbanja. U osnovi, ovdje vrijedi isto: svako tijelo je drugačije i zahtijeva različitu stimulaciju kako bi doseglo vrhunac. Međutim, osnovni uvjet za orgazam je da se žena ne brine previše i jednostavno se opusti.

Upoznaj tzv. slowgazam, dugo putovanje s fantastičnim svršetkom

via GIPHY

Life&style Ovo je veličina penisa koja najbolje vodi žene do orgazma. P.S. Najveći nije pobjednik

Kako doći do coregasma

U svojoj knjizi „The Coregasm Workout“ stručnjakinja za seks Debby Herbenick je ipak sažela koji trening dovodi do orgazma:

1. Predigra se zove kardio trening: u svom istraživanju otkrila je da najprije treba potaknuti cirkulaciju krvi kardio treningom od 20 do 30 minuta, nakon čega slijede pojedinačne vježbe za trbuh.

2. Vježbe snage donose coregazam: prema znanstvenicima, potrebna je dobra količina vježbe kako bi doživjela orgazam na strunjači. U prosjeku je potrebno napraviti 50 do 100 trbušnjaka.

3. Fokusiraj se na donje trbušne mišiće: kada trening zahvaća donje trbušne mišiće, povećava se vjerojatnost coregasma.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr